electronica Review

Van mobiel naar TV? Chromecast!

foto1

Met een klein usb-stick-achtig apparaatje je mobiel als afstandsbediening gebruiken waarmee je applicaties als Netflix doodleuk naar je TV kunt zenden. Het is mogelijk dames en heren, ik presenteer u vandaag namelijk de Chromecast. Alle HDMI kabels kunnen dus bij deze de deur uit want die hebben we niet meer nodig! (ok, misschien ooit nog handig bij het downloaden van illegale films maar hé, dat doen we natuurlijk niet..)

foto2

Ik weet nog dat ik jaren geleden bij een vriendinnetje thuis kwam waar we Lingo gingen spelen op de computer (hoi Cindy!). Toen zusje ook een vriendinnetje mee naar huis had genomen en die twee ook mee wilden doen vond ik dat prima, niet wetend dat ze het computerbeeld daarna doodleuk overschakelden naar hun grote TV-scherm. Je computerscherm op je TV… hoe dan?! Uiteindelijk schafte ik ook wat kabels aan en ja, het lukte. Het was natuurlijk een flink gedoe om die (HDMI) kabels en mijn laptop steeds weer heen en weer te slepen naar de TV maar dat had ik er absoluut voor over. Vele jaren van series, films, RTL gemist en Netflix volgden en oh wat was ik blij. Toen ik vorige week terecht kwam bij deze blogpost van Marjolein ging er wel ineens een wereld voor me open: YouTube & Netflix kijken op je TV zonder kabels naar je laptop of computer?! Wat een feest! Die moest ik hebben. Vorige week kwam ik langs de Mediamarkt en hoopte ik dat ik het wondertje daar zou vinden.. jahoor! Ik kan me officieel aansluiten bij The Chromecast Addicts!

foto3

Zo ziet het dingetje eruit. Je steekt hem zoals je kunt zien in de HDMI ingang van je TV maar hij heeft wel stroom nodig om te kunnen werken. Er zitten twee kabeltjes bij waarmee je de nodige stroom kunt verkrijgen via een stopcontact of een USB poort in je TV. Dan is het alleen nog maar een kwestie van de Chromecast installeren op je Telefoon of Laptop en hem te matchen aan je WIFI verbinding (duurt trouwens niet langer dan twee minuten) and you’re good to go! Zo heb ik vanochtend de nieuwste aflevering van Nashville gewoon bekeken op mijn TV zonder dat ik mijn mini-laptop en HDMI kabels tevoorschijn hoefde te halen. Omdat alles via WIFI gaat hoef je ook niet bang te zijn dat je telefoon snel leegloopt, dit valt echt reuze mee. Echt een uitkomst als je het mij vraagt. Ik ben fan!

De Chromecast is o.a. te koop bij Mediamarkt en online voor €35,99.

Heb jij al een Chromecast in huis? Of zou je er bijvoorbeeld nog graag een willen?

19 thoughts on “Van mobiel naar TV? Chromecast!”

  1. Hoi Sharon,

    Superhandig! Ik zit erover te denken om deze ook te halen, maar heb wel een vraagje. Als je een filmpje (bijv. op youtube) hebt aanstaan via de chromecast op je telefoon, kan je dan ondertussen nog wel whatsappen en dergelijke of valt je filmpje dan uit?

    Liefs!

  2. Ah cool dat je ‘m ook gekocht hebt, super handig he! Las trouwens dat je met het programma Plex ook videobestanden (je weet wel, die je stiekem net wel net niet legaal hebt gedownload) naar je Chromecast kunt streamen. Heb het nog niet geprobeerd, maar dat zou ‘m nog perfecter maken!
    Marjolein onlangs geplaatst…Random movie reviewsMy Profile

  3. Love <3 chromecast!!! Ik gebruik het in samenwerking met xbmc en met popcorntime. Popcorntime kun je makkelijk via internet downloaden. Is een app. Btw is absoluut geen reclame. Alleen een tip hihihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge