Tip TV

Life is what you make it… maar dan letterlijk.

Op alle hipsterblogs (of moet ik zeggen tumblr-accounts) worden we doodgegooid met quotes als ‘Life is what you make it’. Heel inspirerend natuurlijk, maar wat als je nou eens echt je eigen leven zou kunnen creëren? Je eigen wetten, onderkomen, verdienmodel, voedsel, kleding en ga zo maar door. Dit concept is door SBS6 uitgewerkt tot een tv-programma genaamd Utopia. Het lijkt dan wel iets meer op de vliegende hollander dan ik had voorspeld (die stem en lichtgevende tafel.. het lijkt wel een attractie haha!) maar vooralsnog vind ik het een interessant concept. Laten we niet vergeten dat we het hier niet om een spelletje van drie weken hebben (zoals een Expeditie Robinson bijvoorbeeld) maar deze mensen blijven een heel jaar van huis. Een heel jaar lang met dezelfde 15 mensen op een stuk land met twee koeien, een paar kippen en een vervallen schuur.

Gisteravond was de eerste aflevering en ik moet zeggen dat ik me goed heb vermaakt! Hoewel de aflevering vooral uit tranen bestond hebben de kandidaten me positief verrast. Geen voor de hand liggende groep (let’s face it, je verwacht toch al snel wazige typjes bij een concept als dit) maar juist een hele gevarieerde groep. Zo doen er onder andere een zwerver, beveiliger, huisvrouw, verpleegkundige, dierenarts, aannemer, kunstenares en een student mee. Ik ben zo benieuwd hoe dit verhaal gaat eindigen! Zullen er gevechten ontstaan, zal er veel honger geleden worden, zal de schuur er straks als een echt huis uit komen te zien en ga zo maar door.

Ik ben in ieder geval positief verrast en op de intro-song na ben ik erg benieuwd naar het verloop van dit programma. Heb jij de eerste aflevering al gezien?

15 thoughts on “Life is what you make it… maar dan letterlijk.”

 1. Ik heb gisteren ook gekeken. Niet omdat ik een enorm goed en intelligent programma verwacht maar omdat ook ik toch erg benieuwd was naar het concept.
  Het viel mij inderdaad ook mee dat er vrij doorsnee mensen in zitten en niet allerlei uitersten. Ik vrees wel dat binnen nu en een week de ruzies, zoenpartijen en daarmee ook vreemd gaan perikelen, en nog meer tranen de afleveringen zullen vullen.
  Roos onlangs geplaatst…Photo Diary #1 – Januari 2014My Profile

 2. Ik heb een klein stukje gezien en vond het niet echt de moeite waard om te volgen, maar wel grappig om even te kijken. Ik heb ergens gehoord dat ze er al acteurs in hebben gebracht om de boel wat ‘op te spicen’, omdat er niet zoveel spannende dingen gebeurden ofzo… dus ik ben benieuwd :P
  Kimberley onlangs geplaatst…Wishlist – H&MMy Profile

 3. Ik was en ben nog steeds benieuwd hoe ze het vooral gaan opzetten. Ik denk wanneer veel al af is en ze dan eenmaal echt gaan leven het minder leuk wordt omdat er minder nieuwe dingen ontdekt worden (denk ik dan). Ook had ik gelezen dat er elke maand een stemronde is wie er uit gaat en dan komt er weer iemand erbij. Dat is wel iets wat ik echt niet leuk vind. Dat was eigenlijk net zoals de Gouden Kooi ook zo. Ben benieuwd of het na een paar maanden net zo’n succes wordt.

 4. Hmmmm, ik ben in eerste instantie sceptisch, maar dat komt misschien omdat alle eerdere real life dingen van SBS 6 altijd zo tenenkrommend en gemaakt zijn. Maar wie weet, ik vind expeditie Robinson altijd geweldig omdat de ware aard van de personen altijd zo snel naar boven komen als ze moeten overleven met heel weinig. Ik hoop in ieder geval voor de mensen die mee doen dat ze er iets aan zullen hebben, want een jaar weg zijn van de mensen van wie je houdt is een grote opoffering…
  Olga – teamconfetti onlangs geplaatst…Superjummy cocktailsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge