FEMME Persoonlijk

Video: (als student) uit huis gaan!

Mijn tips voor het uit huis gaan als student of jong persoon in het algemeen! Veel kijk plezier! Let wel op: deze video is wat langer dan normaal omdat ik er naast de 5 tips ook voor heb gekozen om mijn persoonlijke ervaringen met jullie te delen. Geen zin in een video van 10 minuten? Bij deze dan nog even de tips in het kort:

1. Ga voor de juiste huurprijs. Het is heel verleidelijk om boven je budget te gaan zitten en zo aan een grote, zelfstandige woning te komen maar wanneer dit stress oplevert is dat het allemaal niet waard.

2. Uit huis gaan is duur en kosten als borg en bemiddeling kunnen nog wel eens rauw op je dak vallen. Kijk dus zeker rond bij familieleden of op internet voor tweedehands meubels zodat je geld kunt besparen!

3. Kies voor een locatie waar je het naar je zin zult hebben! Ookal studeer je dan misschien in de naastliggende stad, wanneer je het ergens anders beter naar je zin zult hebben door vrienden die er ook wonen etc. is dat misschien een beter idee.

4. Dure fietsen in de stad? Geen goed idee. Ga liever voor een oude, tweedehandse fiets, die nieuwe is namelijk zo gestolen.

5. Samen eten! Dat is een stuk leuker, gezelliger en je bespaart er een hoop geld mee.

14 thoughts on “Video: (als student) uit huis gaan!”

  1. Goede tips! Ik heb gelukkig heel veel geluk gehad met mijn kamer in Amsterdam via DUWO, bij wie je niet allemaal gekke extra kosten hebt. Mijn meubels zijn ook gedeeltelijk wat we thuis nog hadden staan en wat tweedehands en vooral ook veel Ikea, want dat is ook lekker goedkoop. Alle frutsels en decoratie komen van de Xenos en Action, waar ze zoveel leuks hebben!
    Amelie onlangs geplaatst…Review: Hema Classic Eyeshadow Brush 201My Profile

  2. Wat een leuke en vooral handige tips. Inmiddels woon ik al 4 jaar uit huis en soms moet ik ook wel eens goochelen met geld om alles te kunnen betalen. Mijn tip voor als je uit huis gaat is het letten op boodschappen. Ga naar een winkelcentrum met meerdere supermarkten. Koop zoveel mogelijk van je lijstje bij de goedkope winkel zoals de Aldi en ga dan voor al het andere naar de (dure) AH.

  3. Ik ben dit jaar uit huis gegaan en woon in een appartement met twee anderen. Mijn huisgenoten zijn alleen bijna nooit thuis wat wel eens jammer is! Ik ben erg tevreden met mijn stekkie maar was ook al 1000 euro kwijt aan inderdaad borg, bemiddeling en een maan huur vooruitschot. Wij koken allemaal apart, zelf ga ik naar de lidl of aldi en daar kun je lekker budget boodschappen doen. Mijn klasgenoten wonen bijna allemaal nog thuis. Ik ga binnenkort sporten in Utrecht dus hoop zo ook meer mensen te leren kennen.

  4. Klopt niet helemaal wat je zegt. Ik woon nu in een studentenhuis en ga verhuizen naar een eigen appartement. Nu kan ik ineens wel huurtoeslag aanvragen (kan niet als je alles moet delen) oftewel.. uiteindelijk ben ik goedkoper uit.

    Studentenkamers worden voor teveel geld verhuurt, kan je veel beter voor in een appartement gaan wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge