8x waarom Boer zoekt Vrouw zo leuk is

schermafbeelding-2018-11-11-om-19-54-16
Oh wat geniet ik weer van het huidige seizoen van Boer zoekt Vrouw! We zijn alweer bij het tiende seizoen aangekomen. Vanavond maken de eerste boeren hun definitieve keuzes en ik kan niet wachten. Hoe komt het toch dat zoveel vrouwen elk jaar opnieuw weer naar dit doodsimpele programma kijken? Ik heb het voor je op een rijtje gezet.

1. Zo kneuterig dat het leuk is

Tussen alle keiharde talentenshows, datingprogramma’s en realitysoaps door is het kneuterige programma een heerlijke toevoeging aan je zondagavond. Gewoon even genieten van de koetjes, grassprietjes, ‘live love laugh‘-muurschilderingen en blozende deelnemers. Ik houd ervan.

2. Je leert weer genieten van de kleine momentjes

Ja, de veelgebruikte quote uit het programma. De boeren zijn op zoek naar iemand die ook zo van de kleine momentjes kan genieten. Waar wij (de kijkers) ons dagelijks druk maken over carrières, of onze nieuwe bank wel bij de vloer past en dat onze telefoon veel te snel leegloopt zien we hier mensen zielsgelukkig zijn met een klapstoel in een weitje. Vuurtje erbij en klaar. Waar doen we eigenlijk moeilijk over? Je zou er bijna bij gaan zitten he? Ja, ik ook.

3. Mensen met een Leen Bakker huis uit 2002 kunnen het ook hartstikke gezellig hebben.

Haha, deze klinkt misschien een beetje flauw maar bedoel ik niet zo. Boeiend dat de meeste boeren geen smaragdgroene waxinelichthouders hebben en ook geen poederroze kuipstoelen met bijbehorende witte berenkleden. Als je maar gezellig tegen iemand aan kunt liggen in je enorme hoekbank. Daar zijn die meubels uiteindelijk voor bedoeld toch?

4. Het is enorm goed voor je zelfbeeld

Waar je bij The Bachelor bij elke aflevering spontaan de noodzaak voelt om nieuwe krultangen, glitterjurken en parelwitte facings aan te schaffen zien we bij Boer Zoekt Vrouw dat dit helemaal niet nodig is. De vrouwen krijgen een overalletje aan, halen een borstel door hun haren en de boeren zijn zielsverliefd. Niet dat ze niet knap zijn hoor, maar het zijn lekker doodnormale mensen. Is toch prachtig? Ik vind van wel.

5. Er bestaan ook nog lieve mannen in de wereld

Ja, we hebben allemaal genoeg Mezdi’s (lees: nare mannen) in onze levens gehad en daardoor raak ook ik het vertrouwen in de man zo nu en dan kwijt. Wanneer je dat vertrouwen weer even in balans wil krijgt moet je gewoon even een seizoen van Boer Zoekt Vrouw volgen. Deze mannen zijn er ook dames! Lief, attent, zorgzaam.. en zielsverliefd op maar één vrouw tegelijk. Ze bestaan toch echt nog.

6. ONGEMAKKELIJK

Wanneer je niet tegen ongemakkelijke situaties kunt is dit programma echt niets voor jou. Dit programma zit vol blozende deelnemers, net iets te vaak gebruikte quotes (you never get the first chance to make a first impression… ja die scène ja) en veel te lange stiltes. Dit maakt je dan wel weer een stuk minder zenuwachtig voor je volgende date. Erger dan dit kan het niet worden toch?

7. Je leert nog eens wat

Buiten het feit dat dit programma ontzettend vermakelijk is leren we ook nog eens wat hier en daar. Denk bijvoorbeeld aan de cursus paarden inseminatie die Steffie ons gaf. Dat was nog eens televisie.

8. We gunnen iedereen de liefde

Natuurlijk kunnen we een hoop grapjes maken over Boer Zoekt Vrouw maar uiteindelijk vind ik het fantastisch om te zien hoe deze toch wel echt hele lieve mensen (!) op zoek gaan naar ware liefde. Ik gun ze werkelijk allemaal een happily ever after toe. En dat zorgt zelfs bij de grootste ijskoningin (me) voor een lach op haar gezicht.

Ben jij ook zo gek op Boer zoekt vrouw? En wie is jouw favoriete boer(in)?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Jasmijn

    Haha ik geniet ook elke zondag weer van dit programma! jaap is zo schattig.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.