2020 lichtpuntjes – Wat was er wél leuk?

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat 2020 niet is geworden wat we hadden verwacht. Ik ga het er niet te uitgebreid over hebben maar ik denk dat er bij iedereen wel een paar nare dingen zijn gebeurd. Toch probeer ik altijd naar het positieve te blijven kijken en dat is ook wat ik wilde doen met deze blogpost! Er zijn dit jaar namelijk ook leuke dingen gebeurd waar ik wel met heel veel plezier op terugkijk. Om belangrijke gebeurtenissen te blijven herinneren zorg ik er altijd voor dat ik mijn foto’s goed bewaar. In deze blogpost vertel ik je vijf van mijn belangrijkste gebeurtenissen van dit jaar én deel ik een tip om jouw favoriete moment door middel van een canvas een mooie plek in je huis te geven!

1. Stage bij een Arthouse
We begonnen dit jaar natuurlijk gewoon alsof er niets aan de hand was en dat was ook precies mijn instelling toen ik aan mijn afstudeerstage begon. Ik heb mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd bij een Arthouse (met o.a. een bioscoop en een theater) en dat was een hele fijne en creatieve plek om af te studeren. Aangezien ik ook twee dagen in de week op kantoor heb meegewerkt heb ik daar weer allerlei dingen bijgeleerd over het uitvoeren van PR-werkzaamheden voor films en theatervoorstellingen. Erg interessant! Deze afstudeerstage werd natuurlijk halverwege verplaatst naar mijn huis (thuiswerken) maar ik heb alsnog erg veel mogen leren tijdens deze periode.

2. Afgestudeerd
Toch best wel een flink hoogtepunt: ik ben afgestudeerd! Ik heb de afgelopen vier jaar communicatie (hbo) gestudeerd en heb mijn diploma inmiddels in the pocket. Een heerlijk gevoel!

3. Tijd voor zelfontwikkeling
Na het behalen van mijn diploma heb ik even de tijd genomen om tot rust te komen. Je hebt toch vier jaar alles gegeven en dan is het fijn om even tijd voor jezelf te kunnen nemen. Ik heb de afgelopen maanden dus ook meer focus gelegd op het lezen van boeken en heb mijn gitaar er dagelijks bijgepakt om wat nieuwe nummers te leren. Even geen kroegentochten (dat kon natuurlijk sowieso niet) maar lekker met een boekje in het zonnetje op het balkon. Ik ben weer helemaal zen!

4. Bloggen weer opgepakt
Mijn studie heb ik afgelopen zomer succesvol afgerond en dat betekende dat ik weer alle tijd had om mijn blog en instagramkanaal op te pakken. Dit heb ik dus ook gedaan en dit doe ik op het moment nog steeds! Onwijs leuk om het contact met bloggers en opdrachtgevers weer op te pakken en weer dagelijks creatief bezig te kunnen zijn.

5. Vriendschappen
Vriendschappen hebben altijd al een belangrijke rol in mijn leven gespeeld maar tijdens het afgelopen jaar ben ik mijn huidige vriendschappen nóg meer gaan waarderen. Wanneer de wereld zo verandert en je daarnaast ook nog veel stress ervaart door je scriptie is het heerlijk om even bij vrienden langs te gaan voor een kop thee of een goed glas wijn. Dat had ik soms zo hard nodig!

Dit waren vijf van mijn positieve punten uit 2020 maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke kleine gebeurtenissen voorbijgekomen. Wanneer je nou net zoals ik ook de leuke momenten uit 2020 wilt blijven herinneren zou ik je dus ook zeker aanraden om ze te laten vereeuwigen op bijvoorbeeld een canvas! Heb je dus bijvoorbeeld een dierbare herinnering met je vriendinnen vastgelegd dit jaar of heb je een mooie fotoshoot met een van je gezinsleden gedaan? Dan is dat natuurlijk een geweldig fotomoment om aan de muur te hangen. Zo kan je er elke dag even kort aan herinnerd worden en zo heb je dus elke dag een lichtpuntje om naar te kijken voordat je de deur uitloopt! Want ja, ook de positieve momenten uit 2020 mogen herinnerd worden.

Een canvas kan je tegenwoordig gemakkelijk online bestellen en mocht je nou niet zo’n held zijn met moeilijke systemen zou je eens kunnen kijken naar Albelli. Je kunt daar bijvoorbeeld gemakkelijk een canvas van je favoriete foto laten maken van zeer hoge kwaliteit maar een fotoboek zet je ook binnen no-time in elkaar. Dit kan met hele gebruiksvriendelijke programma’s, inclusief een Smart Assistant. 2020 was dan wel niet het mooiste jaar van ons leven maar dat betekent niet dat we de mooie momenten uit dit jaar maar moeten vergeten!

Wat was jouw lichtpuntje uit 2020? Laat het achter in de reacties!

*De foto’s uit de collage zijn gemaakt voor de anderhalvemetersamenleving!

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.