3 prachtige plekken om te bezoeken in Italië

Ik denk dat we allemaal wel plekken op onze wishlist hebben staan die we ooit nog eens willen bezoeken. Bij mij staat Italië ook zeker op die lijst. Niet dat ik nooit in Italië ben geweest (ik heb heel wat jaren terug namelijk al wel eens Rome bezocht) maar ik zou erg graag nog een aantal andere plekken in dit land bezoeken. Een weekje naar Florence bijvoorbeeld, of een dagje een boot huren op het gardameer. Om alvast uit te kijken naar het zomerseizoen en te genieten van de voorpret heb ik vandaag drie mooie plekken in Italië voor je op een rijtje gezet.

Milaan

Milaan is op de één na grootste stad van Italië en doet als citytrip-bestemming niet onder voor steden als Rome en Florence. Ook wordt deze plek de modehoofdstad van Italie genoemd en dat begrijp ik maar al te goed. Wanneer ik foto’s van deze stad voorbij zie komen op Instagram zie ik direct dat de bevolking daar enorm fashionable gekleed is en dat de bars en restaurants erg classy ogen. Het lijkt me heerlijk om deze stad over een paar maanden (wanneer het weer wat beter is) eens te bezoeken.

Gardameer

Nog zo’n heerlijke plek waarvan ik elke zomer weer prachtige plaatjes op Instagram voorbij zie komen. Het Gardameer is het grootste meer van Italië en staat natuurlijk bekend om de prachtige omgeving. Bergen, stranden, pittoreske dorpjes en stadjes en natuurlijk de oneindige zonnestralen die alles nóg mooier laten overkomen. Wat zou ik hier graag de aankomende zomer eens op een terras gaan zitten en genieten van het mooie uitzicht. Als je net zoals ik gek bent op water moet je natuurlijk ook absoluut een boottochtje maken op deze magische plek. Het Gardameer is perfect voor een half dagje, of een hele dag met een motorboot rond te varen. In Italië kun je een boot huren tot 40PS zonder vaarbewijs. En in Tuscany is het perfect om een zeilboot te huren, zodat je de prachtige kust vanuit de zee kunt zien. Een bootje huren is gelukkig ook zo gedaan! Bijvoorbeeld via Nautal: Boot huren Gardameer.

Florence

Ik eindig vandaag mijn blogpost met de prachtige stad Florence. Florence is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Toscane. Deze bijzondere Italiaanse stad staat ook bekend om haar sfeervolle straatjes, gezellige pleinen en goede restaurants. Ik heb inmiddels al van meerdere vrienden vernomen dat ik deze stad écht eens moet bezoeken dus daar ga ik dan ook maar vanuit. Tussen Florence en Siena in ligt trouwens ook de Chianti streek, op globaal niveau waarschijnlijk de beroemdste Toscaanse wijnstreek. Als wijnliefhebber is dat natuurlijk een hele fijne bonus!

Heb jij een van deze drie plekken al eens bezocht? Ik hoor ook graag jullie tips voor Italie, dan voeg ik die natuurlijk ook toe aan mijn lijst. Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.