3 redenen om nu een planten terrarium te kopen!

Vergeet de grote kamerplant, de hipster-approved pannenkoekenplant en je ietwat uit de hand gelopen collectie aan mini cactussen, het is namelijk tijd voor wat nieuws. Ik ga het in dt artikel namelijk hebben over de zogeheten planten terrariums. Mocht je niet weten wat ik bedoel zal ik het even kort voor je beschrijven. Een planten terrarium bestaat uit een glazen vaas of fles en is gevuld met planten in combinatie met andere natuurlijke materialen. De vaas wordt al dan niet afgesloten, afhankelijk van het type terrarium. Deze kan open of gesloten zijn. Op de bodem van het terrarium vind je naast de terrarium planten vaak hydrokorrels en actieve koolstof terug. Wanneer je er eens op gaat letten kom je ze tegenwoordig overal tegen en ze zijn heel erg tof. Wat deze mini terrariums met planten nou zo leuk maken? Dat lees je in deze blogpost. Lees snel verder!

1. Je interieur opfleuren

Allereerst staan deze mini terrariums met planten natuurlijk ontzettend leuk binnen je interieur. Ze zien er net wat interessanter uit dan ‘normale’ planten en wanneer je huidige meubels wat saai en nietszeggend ogen kan een planten terrarium je interieur net die ene oppepper geven. Of je huis nu volledig uit witte meubelstukken bestaat of juist een kleurrijke mix: een planten terrarium staat mooi binnen elk interieur.

1. Origineel cadeau

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Ook dan is een planten terrarium een leuk idee. Wanneer je een vriend of vriendin hebt die helemaal gek is op planten zal je sowieso punten scoren met dit cadeau. Het is dan natuurlijk wel aan te raden om eerst even te peilen (of te spieken in het huis van de ontvanger) welke terrarium planten hij of zij leuk zou vinden. Er zijn namelijk ontzettend veel opties! Het zal je verbazen hoeveel verschillende combinaties er zijn. Ook leuk: dit cadeau gaat er lang mee en de ontvanger zal er dus ook nog lang van kunnen genieten.

2. Perfect voor mensen zonder groene vingers

Ik ben ontzettend gek op planten en koop ze dus ook graag. Waar ik minder gek op ben is de verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken. Je moet namelijk wel goed voor je plantjes blijven zorgen. Het is natuurlijk enorm zonde wanneer je dure kamerplant na een maand de afvalbak in kan. Heb jij nou absoluut geen groene vingers en vergeet jij je planten daarnaast ook nog eens water te geven? Dan is een plantenterrarium écht een uitkomst. Planten in een terrarium hebben namelijk geen verzorging nodig! Hoe fijn is dat? Wanneer je dus investeert in een mooi mini terrarium met planten hoef je daarna nergens meer bang voor te zijn.

Wat vind jij van een planten terrarium? En voor welke versie zou jij kiezen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.