3x de mooiste droogbloemen van 2021

Veel vrouwen (en ook mannen!) zullen je vertellen dat bloemen en planten een huis pas écht afmaken. Ze laten je huis letterlijk ‘leven’ en maken van een huis een echt thuis. Hoewel planten en bloemen natuurlijk fantastisch staan in een huis is niet iedereen even enthousiast over het verzorgingsproces wat hierbij komt kijken. Zo moet je bloemen bijvoorbeeld geregeld van nieuw water voorzien en kan je planten ook niet te lang zonder water laten staan. Dit verschilt natuurlijk per plant – en zo zijn er ook planten die weinig zorg nodig hebben – maar geen enkele plant overleeft het wanneer je er maandenlang niet naar omkijkt. Wil jij nou wel iets aan je interieur toevoegen wat in deze categorie valt maar heb je geen zin in het onderhoud wat erbij komt kijken? Kijk dan eens naar droogbloemen. Niet alleen zijn ze enorm makkelijk mooi te houden (je hoeft er letterlijk niets aan te doen) en Pinterest staat er op dit moment ook nog eens vol mee. Benieuwd naar de drie populairste opties? Dat lees je in dit artikel.

1. Pampasgras

Als er iets het afgelopen jaar enorm populair was in de woonkamer van vrouwelijk Nederland dan was dat wel pampasgras. Sommige meiden hadden geluk en plukten het gewoon langs de weg (!) maar je kunt deze droogbloemen gelukkig ook gemakkelijk en betaalbaar kopen in de winkel. Bloemisten kopen pampasgras namelijk gemakkelijk bij een droogbloemen groothandel. Je ziet ze tegenwoordig in allerlei kleuren voorbijkomen. Combineer de pluimen met een hoge vaas voor het echte Pinterest-effect en geniet van het stijlvolle resultaat.

droogbloemen

2. Phalaris

Phalaris, ook wel kanariegras genoemd, is ook een erg populaire soort wanneer het om droogbloemen gaat. Zoals je hierboven ziet herken je kanariegras aan de lange maar dunne pluimen aan de bovenkant. Ook kanariegras kan je aanschaffen in verschillende kleuren. Op dit moment zie je vooral varianten in beige en gebroken wit vaak voorbijkomen op de sfeervolle plaatjes met deze droogbloemen op Pinterest. Ook deze combineer je gemakkelijk met een smalle hoge vaas. Wil je uitpakken? Ga dan voor een witte ronde vaas met in het midden (vanaf de zijkant gezien) een rond ‘gat’. Helemaal on trend.

3. Katoentak

We eindigen vandaag met de katoentak! Dit is al jaren een grote favoriet van veel interieurliefhebbers en dit zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Hij ziet er wel een beetje gek uit deze tak en voor de mensen die benieuwd zijn geworden hoe dat komt, bij deze een kort maar krachtige uitleg. Katoen is in feite een vezel die groeit uit de opperheid van de zaden van de katoenplant (deze worden vooral geteeld in de US, China en India). Na de bloei van deze plant verschijnen er vruchten. Barsten de vruchten open? Dan krijg je dus de mooie witte bollen. Cool right?

En dat waren de drie droogbloemen alweer! Ik ben zelf vooral fan van pampasgras en de katoentak. Minimalistisch maar stijlvol. Welke van bovenstaande heb jij al in huis of zou je nog graag willen toevoegen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Rachel

    haha ik heb ze alle drie in mijn huis staan.. al moet ik zeggen dat droogbloemen wel wat rommel geven en vaak stoffig zijn.. maar verder hoef je er ook niks aan te doen, dus ideaal

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.