4 tips voor het vinden van de perfecte riem!

Een riem is een echt mode item dat je op meerdere manieren kunt gebruiken en dragen. Je kunt de riem natuurlijk functioneel dragen om te voorkomen dat je broek of rok afzakt. Maar tegenwoordig is een riem meer een accessoire, of zelfs een statement piece dan dat deze enkel functioneel gebruikt kan worden. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe riem heb je dan ook ontzettend veel keuze. Riemen komen in veel verschillende soorten, kleuren, materialen en maten. 1,2,3 een riem uitzoeken zit er dan ook niet bij. Daarom ging ik op zoek naar de 4 beste tips voor de perfecte riem.

Welke soorten riemen zijn er?

Dames riemen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten. Ik heb de meest bekende riemen voor je op een rij gezet:

Smalle riemen
Wanneer je liever een niet zo opvallende riem draagt, dan is de smalle riem de beste keuze. Je kunt een smalle riem zowel om je broek of rok dragen als om je taille.

Taille riemen
Deze riemen zijn gemaakt om te dragen in de taille. De riem is verkrijgbaar in verschillende breedtes. Afhankelijk van jouw lichaamsbouw kies je het beste voor een smalle of een brede variant.

Heupriem
Een heupriem wordt rond gesneden waardoor je hem goed om je heupen kunt dragen. Door de ronde snede kan hij de lijnen van je lichaam namelijk goed volgen. Je kunt een heupriem het beste combineren met een mooie rok of jurk. 

Broekriem
De broekriem is de meest functionele riem in het rijtje. Deze wordt voornamelijk gebruikt om ervoor te zorgen dat je broek netjes op zijn plek blijft en niet afzakt. Vooral voor dames met bredere heupen en een smalle taille is het dragen van een broekriem prettig.

Kettingriem
Waar de broekriem wordt gezien als het meest functionele is de kettingriem vooral geschikt om te dragen als accessoire. Het is een echte mode riem en ze hebben een grote sierwaarde. Je hebt de keuze uit verschillende modellen voor op de heupen of om de taille.

Corset-riem
Een corset riem is breed en legt het accent op de taille. Heb jij een smalle taille en wil je dit graag benadrukken? Dan is de corset-riem een goede match.

Welke riem past bij jouw lichaam?

Hoe een riem bij jou uitziet heeft deels te maken met jouw lichaamsbouw. Het ene model past beter dan het andere. Welke riem bij jouw lichaam past zocht ik voor jou uit.

Smalle riemen zijn het meest geschikt voor dames met een ‘korter’ bovenlijf. Wanneer je een smalle riem om je middel draagt onder een open vestje dan kun je de illusie van een taille creëren wanneer je zelf niet zoveel taille hebt.

Taille riemen zijn geschikt voor elk lichaam omdat je zelf de breedte kunt kiezen. Wanneer jij een korter bovenlichaam hebt kun je het beste gaan voor een smallere variant, heb jij een langer slank bovenlichaam, dan mag de riem best wat breder zijn.

Corset riemen zijn alleen geschikt voor dames met een smalle en lange taille. Doordat het accent op de taille gelegd wordt, trek je hier alle aandacht naartoe. Deze riem is minder geschikt voor dames met grote borsten.

Bepaal de juiste riemmaat
Een riem moet natuurlijk wel de juiste lengte hebben, anders heb je er nog vrij weinig aan. De meeste riemen zijn verkrijgbaar vanaf 70 cm tot en met 115 cm. De maten lopen altijd op met 5 cm. Om de goede maat te bepalen kun je de omtrek van je heupen of taille meten, afhankelijk van waar je de riem wil gaan dragen. Meet altijd op de plek waar je de riem wil gaan dragen en laat hierbij je kleren aan. Zorg er wel voor dat je op het moment van meten geen andere riem draagt. Blijkt je riem toch te lang? Dan kun je er in de meeste gevallen gaatjes bij laten maken. Wanneer de riem te klein is wordt dat natuurlijk lastig. Twijfel jij tussen twee maten, dan kun je dus het beste voor de grotere maat gaan. 

Het materiaal van de riem
Zoals al eerder gezegd komen riemen in verschillende soorten en maten. Ook het materiaal van de riem verschilt. Wanneer je voor kwaliteit gaat, dan kun je het beste voor een leren, nylon of biothane riem kiezen. Deze hebben de langste levensduur. Andere materialen die vaak gebruikt worden voor riemen zijn; kunststof, katoen, touw of suède.

Welke riem het beste bij jou en jouw lichaam past is dus afhankelijk van een aantal factoren. Zorg dat je een fijne functionele broekriem in de kast hebt hangen. Maar zorg ook zeker voor een aantal sierriemen als fashion item om jouw outfit helemaal af te maken!

Welke soorten riemen draag jij graag? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.