5 redenen om de bestemming Sri Lanka te bezoeken + De visum regels

Een vriendin van mij kreeg een aantal jaren geleden de kans om Sri Lanka te bezoeken en kwam na deze reis terug met de mooiste foto’s en verhalen. Sindsdien is Sri Lanka nooit meer uit mijn hoofd gegaan en wil ik dit land zelf ook nog eens gaan bezoeken. Wil je weten waarom ik deze bestemming graag nog eens zou bezoeken? Lees dan snel verder. Ik deel aan het einde van deze blogpost ook nog een tip voor het visum voor Sri Lanka aanvragen.

1. Een prachtige cultuur, overal waar je kijkt.

Aan geschiedenis is er in Sri Lanka geen gebrek. De lange en gevarieerde geschiedenis van het land heeft gezorgd voor een samensmelting van culturen, keukens en erfgoed, vooral in de kuststeden. Hier vind je tot op de dag van vandaag grote en koloniale bestuursgebouwen terug die naast de oude en sierlijke tempels staan. Je kijkt tijdens het wandelen dus absoluut je ogen uit wanneer je bij je volgende reis voor deze bestemming kiest.

2. Oneindig veel prachtige onontdekte stranden

Sri Lanka heeft de meest prachtige stranden en het mooiste aan deze stranden is dat veel van deze stranden nog niet ontdekt zijn door het grote publiek. Of je nu dus op zoek bent naar een dagje rustig lezen, een feestje, surfen of snorkelen in alle vrijheid of gewoon een fijne wandeling over het strand, Sri Lanka heeft sowieso een passend strand voor jou. Aan de west- en zuidkust vind je de beste stranden van Sri Lanka, met goudkleurig zand, koraalriffen en palmbomen. Het is natuurlijk ook geweldig om eens mee te maken hoe de dagelijkse visvangst verloopt in dit land.

3. Dé plek voor een ontspannen sfeer

De toeristen die je al voorgingen geven aan dat Sri Lanka veel relaxter is dan die van zijn gigantische noordelijke buurlanden. Het is kleiner, reizen is gemakkelijker (en dus ook gemakkelijker om veel te zien) en de lokale bevolking komt erg ontspannen en sympathiek over. Hoewel India natuurlijk bekend staat om haar diversiteit, levendigheid en enorme aantal iconische culturele bezienswaardigheden, is Sri Lanka de plek voor diegenen die de dingen in een langzamer en wat meer ontspannen tempo willen doen.

4. Dolfijnen en walvissen in overvloed

Een ander voordeel van een bezoek aan dit prachtige land wat omringd is door water is de mogelijkheid tot het zien van alle beroemde zeedieren in het wild. Kijk hoe dolfijnen uit het water springen bij Kalpitiya of spot ’s werelds grootste dier, de blauwe vinvis, in Mirissa, op minder dan een uur van het Koggala-meer. Ga je liever walvissen spotten? Ook dat kan absoluut in Sri Lanka. De beste periode om walvissen te spotten in Sri Lanka begint in november en eindigt rond april.

5. De opkomst van prachtige luxe hotels

Op dit moment verschijnen er overal in Sri Lanka prachtige nieuwe en luxe hotels. Je hoeft natuurlijk niet voor een luxe hotel te kiezen maar je krijgt als reiziger op deze manier wel de mogelijkheid om een aantal ongelooflijke plaatsen te bezoeken en daarnaast te genieten van heerlijke luxe. Zo kom je helemaal uitgerust terug van je vakantie en neem je dus niet alleen herinneringen mee maar ook een uitgerust lichaam.

Heb je een visum nodig voor de bestemming Sri Lanka?

Het antwoord op deze vraag is kort maar krachtig en dat is ja. Alle Nederlandse en Belgische reizigers met als eindbestemming de bestemming Sri Lanka moeten over een geldig visum bezitten. Het is dus ook belangrijk om op tijd een visum aan te vragen wanneer je van plan bent om binnenkort naar Sri Lanka te reizen. Wanneer je een Visum aanvraagt met als bestemming Sri Lanka is het visum Sri Lanka 30 dagen geldig. Houd hier dus zeker rekening mee. Wil je nou langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijven? Vraag dan alsnog online het 30 dagen geldige visum aan. Na aankomst in Sri Lanka ga je dan vervolgens naar het Immigration Services Centre. Daar kan je dan ter plekke je visum laten verlengen tot maximaal 90 dagen.

Ben jij al ooit in Sri Lanka geweest? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.