5 tips om beter voor je haar te zorgen

Hoewel ik gek ben op kleding en kledingtrends kan ik van geen enkele outfit genieten wanneer ik niet tevreden ben over de look van mijn haar. Ik zorg dus ook graag goed voor mijn haren en pas is inmiddels verschillen technieken toe om zo lief mogelijk te zijn voor mijn haar. Ben je benieuwd welke technieken ik zelf gebruik om mijn haar zo mooi mogelijk te houden? Lees dan snel verder!

1. Was je haar niet elke dag

Wist je dat het absoluut niet goed is om je haar elke dag te wassen? Als je je haar elke dag wast, worden de natuurlijke oliën verwijderd. Deze houden je haar en hoofdhuid juist gezond! Probeer het wassen van je haar dus ook te beperken tot drie keer per week. Dat zal in het begin even heel lastig zijn maar is het uiteindelijk echt waard. Word je haar snel vet en moet je echt de deur uit? Gebruik dan een droogshampoo naar keuze om je haar er wat beter uit te laten zien. Dat is veel beter voor je haar dan een wasbeurt!

2. Gebruik de juiste shampoo & conditioner

Laat je je haar geregeld verven of bleken? Dan is het enorm belangrijk om een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Wanneer je een te agressieve shampoo gebruikt zal dit je haar namelijk uitdrogen en niemand zit te wachten op lokken van stro. Ook heeft geverfd haar wat extra verzorging nodig en een simpele conditioner uit de supermarkt voldoet dan simpelweg niet. Wat je dan wel moet gebruiken? Ik ben zelf echt gek op de shampoo en conditioner van Sebastian. Hier heeft Sue (mijn voormalige kapster) me aan voorgesteld en sindsdien wil ik nooit meer anders. Ik gebruik zelf de Penetraitt lijn en vooral de Sebastian Penetraitt Conditioner is goud waard. Geen enkele conditioner verzorgt mijn haar zo goed en maakt zo heerlijk zacht. Aanrader dus!

3. Bescherm je haar tegen de zon

Ben jij altijd in de zon te vinden? Dan heb je wellicht gemerkt dat je haar na de zomermaanden altijd wat droger en stugger aanvoelt. Zonnestralen zijn namelijk allesbehalve goed voor je haar. Gelukkig is dit simpel op te lossen met een handdoek over je haren (wanneer je bijvoorbeeld op een bedje ligt aan zee) of een simpel petje of hoedje.

4. Bescherm je haar tegen stylingtools

We weten allemaal dat stylingtools met hitte niet goed zijn voor ons haar maar toch blijven we ze allemaal gebruiken. Ook ik ben gek op mijn stijltang en föhn en zie mezelf ook niet snel zonder een stylingsessie met deze items de deur uitstappen. Nu zeg ik niet dat je helemaal moet stoppen met het gebruiken van hitte-tools maar wel kan je tijdens het gebruiken van deze producten wat liever zijn voor je haar door een vorm van bescherming te gebruiken. Een beschermende spray bijvoorbeeld, zodat je de zware klap voor je haar iets minder heftig maakt. Kleine moeite, groot effect.

5. Wees niet te ruw voor je haar

Deze laatste tip is een simpele maar wel een hele belangrijke tip. Sta jij er namelijk wel bij stil hoe ruw we eigenlijk voor ons haar zijn? Elastiekjes gebruiken is bijvoorbeeld helemaal niet goed voor je haar en ook het borstelen van natte haren is enorm slecht. Probeer dus ook gedurende de dag te denken aan de verschillende manieren waarop we liever kunnen zijn voor ons haar. Gebruik bijvoorbeeld een schrunchie in plaats van een ruw elastiekje met metaal en laat je haren eerst opdrogen voordat je het borstelt. Alle kleine verbeteringen helpen!

Ben jij eigenlijk een beetje lief voor je haren of kan dit stiekem een stuk beter? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Marie de Jonge

    Vroeger stijlde ik mijn haar ook elke dag. Dit zorgde op den duur voor haaruitval en zeer beschadigd haar. Nu gebruik ik producten die mijn haar verzorgen tegen de hitte. Ook merk ik dat mijn haar gezonder en voller is nu ik het niet meer zo vaak was.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.