5 tips – Zo ziet jouw huis er altijd goed uit!

We hebben vast allemaal wel die ene vriend of vriendin bij wie het thuis altijd netjes is. Of je nu aangekondigd of onaangekondigd langskomt, je zult er nooit verloren kledingstukken of hoopjes stof tegenkomen. Hoe doen die mensen dat toch? Eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk als we de experts moeten geloven. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een goede routine en je hier ook daadwerkelijk aan houden. In het artikel van vandaag geef ik je vijf handige tips waarmee je huis super gemakkelijk netjes kunt houden (of dat het zo lijkt…) zonder dat je hier uren aan kwijt bent. Let’s go!

1. Maak je bed op

Veel mensen zien het opmaken van hun bed als tijdverspilling maar het kan zoveel verschil maken! Niet alleen voor de look van je slaapkamer maar ook voor de rust in je hoofd. Niets zo vervelend als even de slaapkamer inlopen voor een kledingstuk en een rommelige kamer aantreffen. Daar maak je niemand blij mee. Het duurt daarnaast ook maar een paar minuutjes dus dat argument telt ook niet. Wil je het helemaal goed doen? Leg je dekbedovertrek dan eerst een paar uur open met de ramen open en maak je bed daarna pas op. Dan stap je de daaropvolgende avond in een heerlijk fris en opgemaakt bed.

2. Geef spullen een vaste plek

Haat je rommel en wil je voorkomen dat je in de toekomst ongeorganiseerde kasten en lades gaat creëren? Geef dan alles in je huis vanaf het begin dat je er woont een vaste plek. Zorg ervoor dat je genoeg kasten in huis hebt (tip: de kasten van Stijl & Deco zijn bijvoorbeeld erg leuk en praktisch!) en maak dan een duidelijke onderverdeling in je hoofd (of op papier voor de fanatiekelingen) waar je al je spullen wilt opbergen. Zo zullen er nooit lades of manden met willekeurige rommel ontstaan! Dat je alles op deze manier ook erg gemakkelijk kunt terugvinden is natuurlijk mooi meegenomen.

3. Niet alle taken zijn even belangrijk.

Wil je dat je huis er goed uitziet maar heb je geen zin of tijd om een hele dag te poetsen en/of op te ruimen? Maak dan een lijst met prioriteiten. Je wilt je schoenenkast misschien al heel lang opruimen maar die berg met vieze vaat op het keukenblad is echt belangrijker. Los dus eerst de belangrijke zaken op. Heb je nog tijd over? Dan kan je ook de minder belangrijke klussen wegwerken.

4. Don’t put it down, put it away!

Ik vind het heerlijk om op YouTube naar cleaning video’s te kijken (zie het als mijn vorm van ASMR) en daar komen zo nu en dan wat harde lessen voorbij. Zo kwam vorige week namelijk de doodsimpele les “don’t put it down, put it away” voorbij en ja, ik voelde me enorm aangesproken. Ik kan dingen namelijk prima op tafel of op het keukenblad laten slingeren wanneer ik ze net gebruikt heb. Dat doen we dus niet meer. Heb je iets gebruikt? Leg het dan direct weer terug op zijn plek. Dan kan het ook geen rommel meer worden.

5. Dagelijks schoonmaakrondje

Ik vind schoonmaken oprecht niet vervelend. Geef mij een goede fles schoonmaakmiddel en een fijne playlist en ik kan er tegenaan. Wel is het vervelend om dit uren en uren achter elkaar te moeten doen. Je hebt namelijk ook nog een baan en een sociaal leven om te onderhouden. Een manier om dit te voorkomen maar toch dagelijks van een schoon huis te kunnen genieten is door een dagelijks schoonmaakrondje in te plannen. Dit bijvoorbeeld elke avond zijn of ’s ochtends net na je ontbijt. Net wanneer het jou het beste uitkomt natuurlijk. Het is hierbij wel belangrijk om echt alles uit je vijftien minuten te halen. Ga dus niet vijftien minuten stofzuigen alsof je tijd genoeg hebt maar probeer meerdere taken af te vinken. Dit zal in the end echt verschil maken voor je wekelijkse schoonmaakuren!

En, wat doe jij om je woning zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden? Laat jouw tips achter in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.