Vijf tips voor zonnebrandcrème | Lekker makkelijk!

schermafbeelding-2018-07-24-om-15-52-45

Ik verbaas me nog steeds over de temperaturen die we hier nu al weken voorbij zien komen. Het normaal druilige, regenachtige Nederland is veranderd in een tropisch oord met bruine grasveldjes. Voor de mensen die op dit moment genieten van hun vakantie (in Nederland) is dit natuurlijk wel erg leuk, je hoeft namelijk niet meer naar Spanje voor een week vol zonnebaden, zwembaden en andere waterpret. Lekker op je bedje in de tuin, denkend aan helemaal niks. Vergeet echter niet dat een heftige zon als deze ook voor minder prettige dingen kan zorgen en je je zonnebrandcrème dus ook absoluut niet moet vergeten. In het artikel van vandaag geef ik je vijf makkelijke tips waarmee je deze zomer nog liever voor je huid zult zijn.

1. Neem een mini-verpakking mee
Ik weet het, die enorme flessen zonnebrandcrème zijn nou eenmaal niet makkelijk om mee te nemen en ze passen inderdaad niet in je zojuist gekochte Furla-handtas. Gelukkig verkopen steeds meer Nederlandse winkels mini-verpakkingen van zonnebrandcrèmes en dat betekent dat je heel gemakkelijk op het terras nog even je armen kunt bijsmeren. Zeker een aanrader om zo’n klein flesje in je tas te stoppen! Je hebt er immers toch geen last van en ze kosten maar een paar euro.

2. Kies de juiste factor
Hoe verleidelijk het ook klinkt om voor een lage factor te gaan, veiligheid gaat voor. Je vriendinnen kunnen je dan wel vertellen dat je echt nooit bruin gaan worden met een Factor 30 maar van een enorm verbrande huid wordt niemand blij. Dat is niet alleen niet flatteus maar kan ook nog eens zorgen voor een snellere veroudering van de huid en risico’s als huidkanker. Doe van tevoren goed onderzoek naar welke factor werkt voor jouw huidtype of vraag om advies in een betrouwbare winkel. Iemand met een zeer witte huid, sproetjes en (vaak) lichte ogen heeft een veel hogere SPF nodig dan iemand met een medium getinte huid.

3. Foundations met SPF bieden zelden voldoende bescherming
Natuurlijk klinkt het heel leuk en makkelijk die foundations met zonnebescherming. Dat begrijp ik. Je hoeft geen vettige zonnebrandcrème op je gezicht te smeren, ziet er toch nog een beetje gezellig uit en bent ook nog beschermd tegen de zon. Dit verhaal is echter te mooi om waar te zijn aangezien je (nouja ik..) nooit zoveel foundation opdoet als bij een zonnebrandcrème het geval is. Tenzij je de foundation natuurlijk op je handen kwakt en het insmeert als een dikke gezichtscreme… eh nouja dat is natuurlijk dan ook helemaal prima! Voor de meiden die niet houden van een foundation-masker raad ik aan toch even met een zonnebrandcrème te smeren voordat je de deur uitgaat. Je gezichtshuid is erg gevoelig!

4. Zet een wekker op je telefoon
Vergeet jij je nog weleens in te smeren wanneer je op het strand ligt? Zet dan een simpel wekkertje! Ook wanneer je een dagje op excursie bent en te ‘druk’ bent om aan je zonnebrandcrème te denken is zo’n wekker een super makkelijke oplossing.

5. Smeer je in voordat je de deur uit gaat
Vroeger had ik altijd vervelende rode plekjes rondom mijn bikini. Dit komt omdat je hier nou eenmaal moeilijker bij kan komen wanneer je al in je bikini op je strandbedje ligt. Dan denk je dat je overal goed hebt gesmeerd maar dit blijkt dan achteraf toch anders te zijn. Een simpele manier om dit te voorkomen is om je thuis (wanneer je nog geen kleren aan hebt getrokken) al goed in te smeren. Dan heb je later geen last van rode plekken rondom je bikini! Vanzelfsprekend moet je je gedurende de dag ook nog blijven insmeren.

Wat doe jij om goed beschermd de zon in te stappen tijdens deze warme zomerdagen? Laat het me weten in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

  1. Julia

    Ik ben ook gek op die mini-verpakkingen!! Vooral die van hema!

  2. Mariska

    Jaa mini’s zijn zo handig! Maar ik vind sprays ook echt super fijn :D

  3. Sjannah

    Hele goede tips ! bedankt!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.