7 leuke activiteiten om te doen met Kerstmis

It’s the most wonderful time of the year… Kerstmis staat weer voor de deur en dat betekent voor veel mensen: samenzijn met familie en/of vrienden, lekker eten en misschien zelfs cadeautjes uitwisselen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders meer geld uitgeven voor Kerstmis dan voor Sinterklaas.

Heb je je cadeautjes voor familie en vrienden binnen, maar zoek je nog naar een leuke activiteit om samen te doen tijdens kerst? Wat dacht je van een sjoelbak kopen voor een avondje oud-Hollandse spellen of van een filmmarathon? Ik zocht 7 leuke activiteiten voor je uit.

1. Ga lekker samen gourmetten tijdens Kerstmis

Als er iets is dat goed past bij Kerstmis in Nederland dan is het natuurlijk gourmetten. Grote kans dat je dat zelf wel eens gedaan hebt of misschien nog steeds wel doet. Heb je nog nooit eerder gegourmet dan is dit misschien wel hét jaar om daarmee te beginnen! Ook wanneer je geen vlees eet, is er van alles mogelijk. Er zijn vega gourmetschotels beschikbaar en je kunt allerlei lekkere recepten klaarmaken met raclette, ei en pannenkoekenbeslag. Op die manier is gourmetten leuk voor iedere wens en elke leeftijd.

2. Oud-Hollandse spelletjesavond met sjoelen

Wat ook hartstikke leuk is om te doen, is een oud-Hollandse spelletjesavond met ouderwetse spellen zoals spijkerpoepen, koekhappen en sjoelen. Misschien heb je vroeger toen je zelf nog een kind was menig wedstrijd op de sjoelbak gewonnen. Hoe leuk is het om een avond te organiseren met een paar van dat soort spelletjes. Denk naast bovenstaande spelletjes aan zaklopen, blik gooien en natuurlijk boter, kaas en eieren. Zorg voor een in het thema passende prijs en bovenal: geniet, want dit is lachen gegarandeerd!

3. Organiseer een filmmarathon met kerstfilms

Het kijken van een kerstfilm mag eigenlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. Staat Home Alone voor de zoveelste keer op je lijstje? Of zit je nu alweer te zwijmelen bij Love Actually, maar kun je eigenlijk niet kiezen voor welke film je gaat? Wat dacht je van een leuke filmmarathon met meerdere kerstfilms? Gezellig met z’n allen na het kerstdiner in pyjama, dekentjes op de bank, lampen uit, kaarsjes aan en bakken popcorn op tafel. Zo zijn de kerstdagen hartstikke knus om samen te vieren.

4. Sfeervolle winterBBQ met kampvuurtjes 

Het lijkt je fantastisch of je moet er niet aan denken: een barbecue in de winter. Eerlijk is eerlijk: je moet geen koukleum zijn om een winterBBQ te organiseren. Maar: het is wel iets dat echt eens op je bucketlist moet, want gezellig en sfeervol is het sowieso! Met een of twee vuurkorven met een vuurtje, een barbecue waar allerlei lekkers op ligt, kerstmuziek op de achtergrond en tientallen lampjes als kerstversiering kan het niet anders dan gezellig worden toch? Extra tip: zorg voor een overdekt deel waar je kunt eten, mocht het toch ineens gaan sneeuwen of regenen.

5. Samen kerstkoekjes bakken met kerstmuziek

Natuurlijk hoef je niet per se uit te pakken met Kerstmis. Je kunt het ook gewoon klein houden en alsnog iets leuks ondernemen, zoals kerstkoekjes bakken met kerstmuziek op de achtergrond. Het grote voordeel van koekjes bakken is dat je huis er heerlijk naar gaat ruiken zonder dat je daar zelf al te veel moeite voor hoeft te doen. Maak kerstkransjes, mooie kerststerren en als het lukt zelfs kerstbomen en je hebt een heerlijke lekkernij als toetje van het kerstdiner of voor bij de koffie!

6. Switch lootjes trekken naar een dobbelspel

Heb je zin in een hilarische en onvergetelijke kerst? Dan is een dobbelspel een grote aanrader! Waar de meeste mensen kiezen voor de veiligheid van lootjes trekken, heb je met een dobbelspel gegarandeerd meer lol. Dat komt omdat je dan een aantal willekeurige cadeau’s koopt die je samen met de rest door te dobbelen voor je probeert te winnen of juist niet wilt hebben. Dat resulteert in een enorm grappige avond waarbij je aan het begin nog niet weet waarmee je eindigt. De avond vliegt voorbij met een dobbelspel.

7. Maak een avondwandeling langs alle lichtjes

Zoek je naar een manier om even uit te buiken na het eten? Trek dan iets warms aan en ga lekker naar buiten. De kans is groot dat de buurt versierd is met honderden lampjes en andere kerstverlichting, waardoor het hartstikke leuk is om even een rondje te lopen. Op die manier zakt het eten even en krijgen jullie een goed kerstgevoel door alle decoraties en kerstlampjes. Bij thuiskomst is het tijd voor een kop warme chocolademelk of misschien zelfs voor een glühwein. Of pak de sjoelbak uit de garage om een portie te gaan sjoelen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.