Altijd een opgeruimd huis – hoe doe je dat?

Je kent ze wel, van de vrouwen die altijd een opgeruimd huis lijken te hebben. Wanneer je ook langskomt (of het nu aangekondigd is of onaangekondigd) ze lijken het altijd perfect voor elkaar te hebben. Hoe doen ze dat toch? Nou, daar zijn dus een aantal hele goede tips voor en die noem ik vandaag in dit artikel. Lees snel verder!

1. Geen rondslingerende spullen in het zicht

De kracht van een opgeruimd huis zit hem nog altijd in het hebben van genoeg opbergruimte voor je spullen. Rondslingerende spullen op je velvet bankje helpen namelijk absoluut niet voor een opgeruimd geheel. Ga liever voor een mooie velvet poef met opbergruimte en stop daar alle kleine spulletjes in die je niet dagelijks nodig hebt.

2. Maak schoonmaken makkelijk

Wanneer je niet over de juiste schoonmaak spullen beschikt zal schoonmaken niet alleen langer duren maar je gaat hierdoor je schoonmaak sessies ook steeds vaker uitstellen. Met een oude en slechte dweil duurt het schoonmaken van je vloer namelijk heel lang terwijl je met de beste dweil op de markt zo door je huis heen vliegt. Dat verschil merk je namelijk echt. Bezuinig dus niet op je schoonmaakspullen en maak van schoonmaken een feestje. Dan wil en ga je het vanzelfsprekend vaker doen!

3. Zorg voor routine

Ligt er bij jou aan het einde van de week altijd een berg was klaar, kan je de vloer van je hal niet meer zien door de rondslingerende schoenen en ligt er meer bestek op je keukenblad dan in de besteklade? Dan is het tijd voor een betere routine. Dit kan al erg gemakkelijk door een dagelijks takenlijstje te maken voor elke dag van de week. Schrijf de meest belangrijke taken van jouw huishouden op en verdeel deze over de gehele week. Zo zorg je ervoor dat je elke dag een paar kleine klusjes doet en je dus nooit meer schoonmaaksessies van twee uur lang hoeft te doen. Score!

4. Maak schoonmaken leuk

Vind je het lastig om daadwerkelijk te starten met schoonmaken? Dat snappen wij wel. Er bestaan natuurlijk veel leukere activiteiten. Dit is dus ook waarom ik schoonmaken graag combineer met leuke(re) activiteiten zoals het luisteren van muziek of het kijken van een serie. Dat laatste is echt ideaal wanneer je lang op dezelfde plek staat (het schoonmaken van de badkamer bijvoorbeeld of de afwas doen). Zet een serie aan waarbij je niet enorm hoeft op te letten – er moet natuurlijk wel gewerkt worden – en je vliegt zo door je afwas heen.

5. Leg het niet neer maar ruim het op

Wist je dat het grootste probleem van een onopgeruimd huis nog altijd het laten slingeren van spullen is? En dat dit probleem ontzettend makkelijk op te lossen valt? Ik ga je het geheim vertellen. In plaats van je gebruikte spullen neer te leggen op de plek waar je ze hebt gebruikt leg je ze terug waar ze vandaan kwamen of horen. Ja, echt. Zo makkelijk dus. Rondslingerende spullen zijn voor jou verleden tijd!

En, vind jij het lastig om jouw huis altijd opgeruimd te houden? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.