Auto inbraak voorkomen? Dat doe je zo!

Spullen waar je het hardst voor gewerkt hebt zijn vaak het ergst om te verliezen. Je splinternieuwe horloge bijvoorbeeld, of je dure designertas. Ook een auto is iets waar veel mensen hard voor hebben moeten werken en waar zij veel waarde aan hechten. Begrijpelijk dat je je auto dus ook graag mooi wilt houden en dat je al helemaal niet zit te wachten op diefstal. Nu zijn er een aantal tips om je auto zo veilig mogelijk te behandelen en de meeste tips zullen je wel bekend voorkomen. Parkeer je auto op een veilige locatie, leg geen dure spullen in het zicht, laat je dashboardkastje openstaan zodat het direct zichtbaar is dat je ook daar geen dure spullen verstopt en laat je raam niet op een kiertje staan wanneer je de auto verlaat. Toch bestaan er ook een aantal tips die minder voor de hand liggen maar wel erg effectief zijn. Auto inbraak voorkomen kan namelijk ook nog op de drie volgende manieren.

1. Raamfolie

De meeste mensen die via een zoekmachine zoeken naar ‘raamfolie auto’ zijn op zoek naar een raamfolie met een warmte- en inkijkwerende functie. Dat is waar we raamfolie namelijk al jaren voor gebruiken. Maar wist je raamfolie ook een veiligheidsfunctie kan hebben? Bij een inbraakwerende folie kan niet alleen je ruit niet ingeslagen worden (en kan je dus auto inbraak voorkomen), je autoruit spat zo bij een aanrijding ook nog eens niet in 1000 stukjes. Dat klinkt toch top? Let wel op, niet elke raamfolie heeft deze functie. Het gaat hier echt om specifiek materiaal. Vraag hier dus ook naar bij Carglass of een andere specialist op dit gebied.

2. Dashboard camera aanschaffen

Waar we vroeger moesten gissen of omwonenden om tips moesten vragen kunnen we nu gewoon heel gemakkelijk een dashboard camera kopen! Niet alleen kan je hiermee dieven afschrikken (want wie gaat er nou aan je auto zitten wanneer ze weten dat ze gefilmd worden) maar ook kan je hiermee nakijken wie (of welk voertuig) schade heeft veroorzaakt aan de buitenkant van je auto. Ontzettend handig natuurlijk. Leuke bijkomstigheid: ook mooie ritten kan je opnemen met deze camera.

3. Zelf actie ondernemen bij onveilige plekken

En dan zijn we alweer aangekomen bij de derde en laatste tip waarmee je een auto inbraak voorkomen kan. Deze tip is voor de mensen die hun auto elke avond moeten parkeren op een vaste plek waar ze niet zo’n goed gevoel bij hebben. Dit kan bijvoorbeeld een donker steegje zijn of een plek waar net te veel groen aanwezig is. Factoren die auto inbraak voor dieven een stuk makkelijker maken dus. Wist je dat je dit kunt aangeven bij de gemeente waar je woont? Zij moeten deze klachten zeer serieus nemen en, wanneer zij het eens zijn met jouw klacht, hier ook iets aan doen. Meer lampen plaatsen bijvoorbeeld zodat er geen onveilige donkere plekken meer zijn ’s nachts. Wel zo veilig!

Heb jij nog een goede tip om auto inbraak te voorkomen? Laat deze dan hieronder achter in de reacties. Zo kunnen we elkaar helpen!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.