Batiste XXL Volume Spray Review – Nóg beter dan de droogshampoo?

Vandaag is het tijd voor mijn Batiste XXL Volume Spray review! Het merk Batiste kennen we natuurlijk allemaal van de verschillende soorten droogshampoo. De kleurrijke flessen vallen niet alleen lekker op in de schappen van je favoriete drogist maar zijn ook al ontelbare keren van een review voorzien op verschillende beautyblogs. In het begin begreep ik de hype niet helemaal, mijn eerste ervaring met Batiste was namelijk niet heel erg positief. De droogshampoo deed zijn werk maar ik zag toch duidelijk een witte waas verschijnen op mijn haaraanzet en ook vond ik de geur niet heel aantrekkelijk. Ik ging toen liever voor de droogshampoo van Toni & Guy. We zijn inmiddels echter jaren verder en Batiste heeft gelukkig enorme stappen gemaakt. Zo zijn er nu bijvoorbeeld speciale producten voor brunettes op de markt gekomen maar kan je ook kiezen uit oneindig veel soorten effecten en geuren. Toen ik de Batiste Oomph My Locks XXL Volume Spray vorige week ontving in een perspakket dacht ik eerst even dat het om een droogshampoo ging maar dit was niet het geval. De Batiste XXL Volume Spray is namelijk geen droogshampoo met volume-effect maar echt een volume spray. Dat vond ik interessant! Zou deze spray een vast plekje in mijn beautyhoek hebben bemachtigd? Lees snel verder voor mijn review!

BATISTE XXL VOLUME SPRAY REVIEW 3

Batiste Stylist XXL Volume Spray

Laten we beginnen met de basics. De Batiste Stylist XXL Volume Spray bevat 200ml en wordt verkocht voor een prijs van €6,49. Een droogshampoo van Batiste kost gemiddeld €5,99 en de Volume Spray is dus ook net iets duurder. Waar de droogshampoo’s van Batiste vooral gemaakt zijn om je (ietwat) vettige haar letterlijk ‘droger’ te maken vind je in de Volume Spray juist verzorgende ingrediënten terug. Zo is er bijvoorbeeld keratine verwerkt in de Volume Spray en is er Inca Inchi-olie toegevoegd. Deze specifieke olie bevat veel essentiële vetzuren. Hiermee kan je dus o.a. een droge huid herstellen maar deze olie is ook erg geschikt voor je haar! Een fijne toevoeging dus. De volumespray belooft je ‘instant volume’ in een handomdraai. Het wordt wel aangeraden om de drie bijgevoegde stappen te volgen. Je gebruikt het product als volgt:

1. Schud de flacon
2. Spray 30 cm van je haaraanzet af
3. Masseer de haaraanzet voor sky-high volume!

BATISTE XXL VOLUME SPRAY REVIEW

Easy right? Ik heb nu zelf al meerdere keren bovenstaande stappen gevolgd en moet zeggen dat ik ontzettend onder de indruk ben van dit product. Ik heb de Volume Spray geprobeerd op schoon haar (net uit de douche) maar ook op beginnend vettig haar. Toen ik de spray aanbracht op schoon haar merkte ik direct dat mijn haar veel stugger aanvoelde. Mijn haar hing niet meer slap langs mijn gezicht maar had direct veel meer volume. Wanneer ik mijn haar een bepaalde kant op ‘gooide’ bleef het daar ook moeiteloos even zitten en viel het niet direct slap terug in een scheiding. Dat is een goed teken! Toen ik het product aanbracht op wat meer vettig haar merkte ik ook direct dat mijn haar er beter uitzag. Dit is dan wel geen officiële droogshampoo maar omdat mijn slappe ‘vettige’ lokken ineens een stuk stugger en volumineuzer waren zag mijn haar er direct veel meer verzorgd uit. Mocht je dus bijvoorbeeld op vakantie zijn en alleen deze in je koffer hebben kan je dit product dus ook prima gebruiken als droogshampoo! Altijd fijn natuurlijk, een product met een dubbele werking.

BATISTE XXL VOLUME SPRAY REVIEW 4

De geur van de Batiste XXL Volume Spray is erg aangenaam. De geur is opgebouwd uit witte perzik, jasmijnblaadjes en tonkaboon. Geen nare stoffige geur dus maar juist een hele fruitige, aantrekkelijke geur. Top!

Nog even de belangrijkste punten op een rijtje:

Waar koop je de Batiste XXL Volume Spray?
Batiste XXL Volume Spray is verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos. Lekker makkelijk bij een drogist bij jou in de buurt dus!

Wat is de prijs van Batiste XXL Volume Spray?
De Batiste XXL Volume Spray kost op dit moment €6,49 en daarvoor krijg je een flacon van 200ml.

Wat is de prijs-kwaliteitverhouding van de Batiste XXL Volume Spray?
Hoewel deze Volume Spray een tikje aan de dure kant is voor een drogisterij-product moet ik toegeven dat ik 6,49 echt een prima prijs vind voor deze volume spray. Misschien is de prijs zelfs aan de lage kant aangezien ik verschillende volume sprays van 20,- in huis heb en geen bizar groot verschil merk t.o.v. de duurdere varianten. Wanneer je deze volume spray zou combineren met een goede toupeerkam zou je zonder moeite (hoge) opgestoken kapsels kunnen creëren die uren zullen blijven zitten. Een hele goede prijs-kwaliteitverhouding dus!

BATISTE XXL VOLUME SPRAY REVIEW

En dat was mijn Batiste XXL Volume Spray review alweer! Ik ben super tevreden over dit nieuwe product van Batiste en ik ga zeker een nieuwe flacon aanschaffen wanneer deze op is. Dit product krijgt dus ook een vast plekje in mijn beautyhoek. Zin om direct te bestellen? Je bestelt Batiste hier.

Gebruik jij graag producten van Batiste? En zou de Batiste XXL Stylist Volume Spray iets voor jou kunnen zijn?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

  1. Silvie

    Hoi sharon, heb je ervaring met supplementen die je in kunt nemen voor sterker haar?

  2. Monique

    Ik gebruik dit product https://www.flinndal.nl/beauty/huid-haar-en-nagels en tot zover heb ik het idee dat het goed werkt. Mijn nagels groeien veel sneller en ook veel minder haaruitval.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.