Ben jij het nieuwe jaar gezond begonnen?

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg en in deze periode zijn veel van ons druk om een gezonder leven te leiden. Dat is altijd een goed idee, zeker na de gezellige, maar net zo ongezonde, feestdagen. Het overgrote deel van de nieuwjaarsresoluties heeft te maken met de levensstijl. Je wilt in ieder geval de extra kilo’s van de kerstdagen kwijt. Verantwoorder eten is altijd een goed idee. Maar af en toe een week supergezond leven doet ook wonderen! Dat wordt vaak een detoxkuur genoemd. Hierbij maak jij je lichaam vrij van schadelijke stoffen. Tijdens dit ontgiftingsproces is het vooral de bedoeling dat je geen kwalijke stoffen inneemt via de voeding of een andere weg. Zin om vandaag nog te starten met zo’n detoxkuur? Lees er meer over op deze pagina: de 10 beste detox kuren op een rij.

Wat zijn schadelijke stoffen waar we dagelijks mee te maken hebben?

Helaas zijn er nogal wat stoffen schadelijk voor ons lichaam. Die krijg je op allerlei manieren binnen. Het vervelende is dat je hier meestal niks aan kunt doen. Een goed voorbeeld is de lucht de we inademen. Door allerlei vervuilende gassen van fabrieken en verkeer zitten daar giftige deeltjes in. Hoeveel je daarvan binnenkrijgt is voor een deel afhankelijk van je locatie. In de stad is de lucht over het algemeen ernstiger verontreinigd dan in minder bewoonde gebieden. Maar we kunnen niet alleen met de vinger naar anderen wijzen. Want de meesten van ons zijn nog altijd zelf verantwoordelijk voor het overgrote deel van de giftige stoffen die ze binnenkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan ongezonde voeding. Verder zijn zaken als roken en alcoholgebruik natuurlijk helemaal niet goed voor je lichaam.

Wat is een detoxkuur eigenlijk?

Ons lichaam is tegen best veel bestand. Giftige stoffen worden automatisch afgebroken en/of afgevoerd. Organen zoals de nieren en de lever spelen hier een essentiële rol in. Helaas zijn die niet opgewassen tegen de grote hoeveelheid toxische deeltjes die wij op dagelijks basis binnenkrijgen. Is er een oplossing? Gelukkig wel! Met een detoxkuur werk jij een achterstand weg zodat je lichaam weer vrij is van toxiciteit.

Hoe werkt een detoxkuur en hoe begin ik?

Gemiddeld gezien eten we niet gezond genoeg, We consumeren onder andere teveel vet, conserveringsmiddelen en pesticiden. Door daar tijdelijk mee te stoppen reduceer je de hoeveelheid toxische stoffen die binnenkomen. Een sapkuur is de meest bekende en een erg effectieve manier. Je drinkt over een periode van een paar dagen alleen maar vruchtensappen. Hierin zitten alleen gezonde bestanddelen. Ondertussen werkt je lichaam verder met het verwijderen van toxische deeltjes. Binnen een paar dagen ben je af van giftige stoffen!

Wat doe jij om gezonder te leven in 2022? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.