Beter slapen bij hoge temperaturen

De afgelopen dagen waren natuurlijk een groot feest voor de zonliefhebbers onder ons. We konden zwemmen, bijkleuren, barbecueën en ga zo maar door. Helaas betekent dit warme weer ook dat we er ’s nachts wat minder comfortabel bij liggen. Wanneer je niet de juiste maatregelen neemt dan. Kan je wel wat tips gebruiken om je slaap te verbeteren gedurende deze warme periode? Lees dan snel verder!

1. Zomerdekbed
Een dik winterdekbed is natuurlijk het eerste waar je je aan gaat ergeren wanneer er sprake is van hoge temperaturen. In deze tijden wil je geen dik dekbed op je bed hebben liggen! Ik vind het zelf wel belangrijk om iets meer dan een laken over me heen te hebben wanneer ik ga slapen. Dan slaap ik toch een stuk beter. Wanneer je dit gevoel herkent is het een goed idee om een zomerdekbed aan te schaffen. Zo heb je toch dat gevoel van geborgenheid maar zal je ’s nachts geen oncomfortabele situaties ervaren. Je kunt bij zomerdekbedden kiezen voor verschillende soorten materialen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor linnen of dons maar ook voor wol.

2. Gordijnen
Wil je voorkomen dat je slaapkamer een sauna wordt? Zorg er dan voor dat je overdag je slaapkamergordijnen gesloten houdt! Wanneer de zon namelijk direct in je slaapkamer schijnt zal de hiermee gecreëerde warmte helaas ook lang blijven hangen. Daar zit je ’s avonds natuurlijk echt niet op te wachten. Ben je nog op zoek naar nieuwe gordijnen en wil je de warmte zoveel mogelijk blokkeren? Ga dan voor verduisterende gordijnen. De dikke voering zal het zonlicht (en dus ook de warmte) zoveel mogelijk blokkeren. Wanneer de zon eenmaal onder is kunnen de gordijnen natuurlijk weer open zodat je even lekker je ramen open kunt zetten voor wat frisse lucht.

3. Airco
Een airco is natuurlijk een makkelijke en snelle optie om je slaapkamer lekker koel te maken. Het is even een duur apparaat om aan te schaffen maar je zult er wel de gehele zomer (en ook tijdens de zomers hierna) plezier van hebben! Kan je geen airco kwijt in je slaapkamer of past het even niet in je budget om er een aan te schaffen? Voer dan een lifehack uit met een simpele ventilator! Vul een grote fles (bijvoorbeeld een oude colafles) met water, leg hem even in de vriezer en zet deze bevroren fles vervolgens voor je ventilator neer. Je hebt zojuist je eigen budget-airco gecreëerd!

4. Stap nog even onder de douche
Soms is het de hele dag zo warm geweest dat de warmte gewoon niet uit je lichaam lijkt te willen gaan. Nog even snel onder de douche stappen voordat je gaat slapen is dan een goed idee. Het is natuurlijk verleidelijk om een hele koude douche te nemen maar dat is dan juist weer geen goed idee. Je lichaam moet namelijk daarna weer ‘aan het werk’ om je lichaamstemperatuur weer normaal te krijgen en dat zorgt dan weer voor warmte. Iets kouder douchen dan normaal is dus een beter idee.

En, wat doe jij om tijdens deze warme dagen toch lekker te kunnen slapen? Laat het weten in de comments!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.