Binnenkort een elektrische step aanschaffen? Hier moet je op letten!

Toen ik vorig jaar met mijn vriend in Düsseldorf was en hij out of nowhere met twee elektrische steps kwam aanzetten vond ik dat een geweldig plan. Ik had nog nooit op zo’n e step gestaan maar het leek me een hartstikke leuk idee om het eens te proberen. Gelukkig was het helemaal niet moeilijk om zo’n ding te besturen en het gevoel wat je krijgt wanneer je hard over de weg zoeft en binnen no-time op je bestemming bent is echt heerlijk. Niet voor niets dus dat veel mensen zo’n stepje niet alleen op vakantie maar ook thuis in hun eigen woonplaats willen gebruiken als vervoermiddel. Een onwijs leuk idee natuurlijk! Voordat je zo’n step gaat aanschaffen zijn er vanzelfsprekend wel wat belangrijke punten waar je rekening mee moet houden en deze heb ik vandaag voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Met of zonder zadel?

Het verschilt natuurlijk per persoon of je graag een elektrische step met zadel of juist een elektrische step zonder zadel prefereert. Bij langere afstanden is het natuurlijk extra comfortabel om wél een zadel op je step te hebben aangezien een ritje je dan nóg minder moeite kost. Ook wanneer je wat slecht ter been bent en niet zo lang kunt staan kan een step met zadel voor jou een goede keuze zijn. Zelf geef ik de voorkeur aan een elektrische step zonder zadel, dan voelt het namelijk echt alsof je over de weg vliegt. In een auto of op een fiets zit je natuurlijk, op een step staan en vliegensvlug over de weg gaan voelt toch extra apart en tof!

Met je e-step de weg op

Het klinkt natuurlijk verleidelijk om met je e-step de weg op te gaan maar helaas verschilt het per e-step of dit ook daadwerkelijk mag. Voor een aantal e-steps is dit namelijk illegaal en dat wil je natuurlijk voorkomen. Doe dus van tevoren goed research of de e-step van je dromen ook daadwerkelijk de weg op mag. Dit voorkomt nare boetes achteraf!

Vouwstep ja of nee?

Super leuk natuurlijk wanneer je met je elektrische step op locatie aankomt maar je kunt dit vervoermiddel lang niet overal (veilig) kwijt. Ook is een grote elektrische step niet helemaal praktisch wanneer je met het openbaar vervoer reist. Wanneer jij bijvoorbeeld naar je werk reist met de trein en daarna nog zo’n tien tot vijftien minuten moet lopen kan een vouwbare step de oplossing zijn. Net voordat je de trein instapt klap je hem gemakkelijk in elkaar en wanneer je de trein uitstapt stap je zo weer op je stepje en ben je binnen no-time op je eindlocatie. Handig!

Stuurhoogte

Ga jij binnenkort een elektrische step aanschaffen? Vergeet dan ook zeker niet (net zoals bij bijvoorbeeld een fiets!) op de stuurhoogte te letten. Wanneer je wat langer bent is het namelijk wel belangrijk dat je houding goed blijft en dat je niet gebukt op je step hoeft te staan. Je wilt natuurlijk te allen tijde lief zijn (en blijven) voor je rug!

Heb jij al eens op een elektrische step gestaan? En hoe vond je dat? Ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.