Binnenkort een gala? 5 tips!

Nu we weer het terras op mogen, in de kroegen kunnen dansen tot de laatste uurtjes en we zelfs weer naar een festival mogen (jawel!) komen ook de gala’s weer terug in ons leven. Als jij binnenkort een gala hebt ben je misschien al wel begonnen aan de voorbereidingen en kan je wellicht nog wel wat tips gebruiken. Het artikel van vandaag is daarom ook gevuld met praktische tips voor een gala! Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

1. Begin op tijd

Ik weet nog dat ik een paar weken terug twee dagen voor koningsdag wat oranje accessoires in huis wilde halen en dat alles wat oranje was uit de winkelstraten geplukt leek te zijn. Alle oranje items waren toen al compleet uitverkocht! Nu kan je voor koningsdag nog wel wat improviseren met een blauwe blouse, een witte broek en wat gezellige vlaggetjes op je wangen maar voor een gala geldt deze oplossing natuurlijk niet. Wanneer je een gala hebt wil je gewoon dat alles ruim op tijd geregeld is en dat je outfit al een ruime tijd voor de grote avond klaarligt in je slaapkamer of kledingruimte. Gun jezelf dus ook die rust en start op tijd met de voorbereidingen. Start bijvoorbeeld op Pinterest voor gala inspiratie en zoek daarna online verder naar jouw perfecte outfit. Je kunt tegenwoordig online heel gemakkelijk de meest prachtige jurken vinden voor betaalbare prijzen. De winkel en webshop Zoë & Zita is daar een leuk voorbeeld van. Je wordt toch veel gelukkiger van je keuze wanneer je kunt kiezen uit een enorm aantal originele galajurken dan dat je het moet doen met een ‘mwah’ last-minute optie van een kledingwinkel bij jou om de hoek? Wanneer je je goed voelt straal je dit ook uit! Daar mag je dus ook best even de tijd voor nemen.

2. Bekijk de kledingvoorschriften

Originaliteit is normaal gesproken geweldig maar ook ik voel me een beetje ongemakkelijk in een korte jurk wanneer de rest van de zaal in een lange jurk rondloopt. Op de locatie zelf pas achter de kledingvoorschriften komen is over het algemeen dus ook iets wat je wilt voorkomen. Is de uitnodiging hier wat vaag over? Check dit dan nog even bij de organisatie of vraag andere gasten naar hun outfits. Zo kan het bijna niet meer fout gaan.

3. Zelf doen of laten doen?

Ook wanneer het om visagisten en kappers gaat is het belangrijk om een lange tijd van tevoren een afspraak in te plannen. Besluit dus op tijd of jij zelf je haar en make-up gaat doen of dat je dit wilt laten doen. Natuurlijk kan je je make-up en haar ook gewoon prima zelf doen, met alle YouTube tutorials van tegenwoordig is dit prima te doen!

4. Extra schoenen

Wil je verzekerd zijn van een avond waarop je kunt blijven genieten en weet je van jezelf dat je maximaal twee uur op hakken kunt lopen? Gun jezelf dan absoluut een paar platte schoenen die je alvast klaarlegt in de garderobe. Wanneer je merkt dat je voeten pijn beginnen te doen wissel je gemakkelijk je schoenen om en kan jij weer zorgeloos de dansvloer op.

5. Foto-tip

Ik eindig vandaag met een tip voor de fotoliefhebbers. Wil jij graag een blijvende herinnering hebben van deze mooie avond en heb je enorm je best gedaan op je haar, make-up en outfit? Zorg dan dat je op tijd naar de fotograaf stapt (of iemand vraagt om een foto van jou en je gezelschap) zodat je er op je allerbest uitziet wanneer er een foto wordt gemaakt! Aan het einde van de avond ben je waarschijnlijk al heel wat lipstick én haarspeldjes kwijt en dan krijg je hoogstwaarschijnlijk toch een net wat minder mooie foto. Dat is dan stiekem toch een beetje jammer van alle moeite die je in je voorbereiding hebt gestopt.

Wanneer je de bovenstaande tips volgt zal je op de avond zelf alleen nog maar hoeven te genieten! Wanneer was jouw laatste gala? En wat droeg jij op die avond? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.