Binnenkort verbouwen? 5 handige tips!

Ga jij binnenkort je woning verbouwen? Good for you! Een verbouwing kan namelijk een hele intense maar ook zeker een hele leuke periode zijn. Je moet namelijk hard aan de bak (of laat andere mensen dit voor je doen natuurlijk…) maar krijgt wel de kans om jouw woning helemaal naar jouw smaak te maken. Wanneer je aan een verbouwing gaat starten zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden en daar vertel ik je vandaag meer over in deze blogpost. Ben je benieuwd geworden naar de vijf tips? Lees dan snel verder!

1. Het financiële plaatje

Voordat je start aan een verbouwing is het enorm belangrijk om een goed beeld te hebben van het financiële plaatje. Helemaal in deze tijd kan een verbouwing namelijk flink wat geld kosten. Informeer dus op tijd naar de kosten die jouw wensen met zich meebrengen en bekijk of dit mogelijk is. Kom je na het opstellen van het kostenplaatje toch wat euro’s te kort maar is de verbouwing echt nodig (omdat je bijvoorbeeld in een huis gaat wonen waar nog geen werkende badkamer in zit) kan je op tijd naar andere opties gaan kijken zoals bijvoorbeeld lenen.

2. Je wensen

Misschien heb je elke aflevering van ‘kopen zonder kijken’ gezien en weet je al direct precies wat je wilt hebben. Dan is deze tip voor jou niet meer nodig! Wanneer je dit niet weet is het verstandig om op tijd te gaan zoeken naar inspiratiebeelden op bijvoorbeeld Pinterest. Dan weet je wanneer het moment daar is exact wat je wilt hebben wanneer je bijvoorbeeld in de verfwinkel staat of je nieuwe vloer gaat uitkiezen. Een verbouwing kost een hoop geld dus neem ruim de tijd om tot de beste keuzes voor jou te komen.

3. De nodige bezoekjes

Wist je dat je als opdrachtgever van een verbouwing zelf verantwoordelijk bent voor de gemaakte keuzes voor jouw woning? Wanneer je grootste plannen hebt is het dus handig om op tijd een bezoekje te brengen aan iemand van de gemeente. Een korte check om na te laten kijken of al jouw wensen ook daadwerkelijk doorgevoerd mogen worden is nooit mis.

4. Energiebesparing

Het is 2022 en met de huidige mogelijkheden voor energiebesparing is het zonde om er geen gebruik van te maken. Minder energiekosten willen we namelijk allemaal wel! Laat je dus ook zeker goed informeren en adviseren op het gebied van isolatie, ventilatievoorzieningen en je verwarmingssysteem.

5. Work hard play hard!

Tip vijf is minder noodzakelijk dan de eerste vier tips maar wel heel belangrijk voor jezelf wanneer je een beetje een leuk mens wilt blijven gedurende je verbouwing. Een verbouwing regelen en doorstaan is namelijk niet niks! Vergeet dus ook zeker niet af en toe lekker naar de sauna toe te gaan (of een Spa beleving bij jou thuis te creëren), een shopsessie in te plannen of even in de tuin te gaan zitten met een goed boek. Dat verdien je!

Wat zou jij op dit moment nog willen aanpassen aan je huidige woning? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.