Binnenkort verhuizen? Zo houd je de kosten laag

Ik ben in mijn leven al heel wat keren verhuisd. Zo ging ik in de begintijd van mijn eerste studie bijvoorbeeld in Breda wonen, verhuisde ik daarna voor een jaartje naar Amsterdam voor mijn baan binnen de YouTube community en op dit moment woon ik dan weer in het mooie Nijmegen waar ik nog heel wat jaren hoop te mogen wonen. Grappig genoeg is dit inmiddels wel al mijn vierde (!) woning in Nijmegen en ook in Amsterdam heb ik in drie verschillende woningen gewoond. Verhuizen heb ik dus inmiddels wel onder de knie. Ook weet ik dat verhuizen altijd meer kosten met zich meebrengt dan je denkt. Ga jij binnenkort verhuizen en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

1. Maak een lijst van alle spullen die je nog moet kopen

Voordat je start met het aanschaffen van spullen voor je verhuizing is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de spullen die je allemaal nodig gaat hebben en de meubels en/of accessoires die je wilt gaan kopen. En dan heb ik het dus over álles: van de benodigde ijzerwaren tot aan de nieuwe kaarsen op je eettafel. Het is namelijk erg frustrerend wanneer je halverwege je verhuizing merkt dat je door je beoogde budget heen bent en je die 300 euro voor die leuke tafellamp beter had kunnen besteden aan iets noodzakelijks. Witte muurverf om de lelijke vlekken op je muur in de woonkamer te fixen bijvoorbeeld. Maak dus een lijst van alle spullen die je nodig gaat hebben en kijk daarna pas naar eventuele ‘luxe’ aankopen die nog niet noodzakelijk zijn.

2. Koop niet alles nieuw

Wanneer je gaat verhuizen is het erg verleidelijk om alles nieuw te kopen maar wanneer je de hele lijst onder elkaar hebt gezet schrik je misschien wel enorm van de kosten die hieraan verbonden zijn. De oplossing is simpel: koop niet alles nieuw. Bepaal voor jezelf welke meubels of accessoires je wel echt nieuw wilt aanschaffen en probeer de rest van de lijst op een andere manier te bemachtigen. Je kunt tegenwoordig op verschillende plekken prachtige tweedehands meubels vinden en Marktplaats is daar een goed voorbeeld van. Zoek bijvoorbeeld maar eens naar je favoriete meubels van Ikea en laat je verrassen door de kleine prijsjes waarvoor deze items op Marktplaats staan.

3. Kleur op de muur

De meest goedkope manier om een huis van een make-over te voorzien en alles samen te laten smelten tot één geheel? Dat doe je met een kleur op de muur! Het maakt niet uit of je nu voor beige, zwart of okergeel kiest, een likje verf op de muur is altijd een goed idee. Verf hoeft tegenwoordig ook zeker niet duur meer te zijn wanneer je een beetje op de aanbiedingen let.

4. Wees creatief

Viel de verhuizing wat duurder uit dan gedacht? Wees dan creatief met het ‘afstylen’ van je interieur. Wanneer je je interieur graag inricht met één of twee specifieke kleuren kan je er namelijk ook voor kiezen om wat meubelstukken bij de kringloopwinkel te halen en deze in je gewenste kleur te verven. Bijzettafels bijvoorbeeld, of grote vazen. Zo bespaar je veel geld maar zal je interieur toch ogen als één geheel. Handig!

5. Maak impact met accessoires

Vind je je meubels wat kil en saai ogen maar heb je geen budget om nieuwe meubels aan te schaffen? Maak dan impact met opvallende accessoires. Accessoires zijn een stuk goedkoper dan grote meubelstukken en je wisselt ze na een jaartje ook weer gemakkelijk om voor wat anders. Net zo leuk!

Ben jij al vaak verhuisd in je leven? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.