Bourjois Healthy Mix Foundation

Zoals jullie weten ben ik gek op foundation. Ik kan me de laatste keer dat ik de deur uitstapte zonder niet eens meer herinneren! Ik heb een vrij goede huid van mezelf maar wel hier en daar een rode gloed (en wat moedervlekjes die ook wel wat minder opvallend mogen..). Wanneer ik foundation draag ziet mijn huid er gewoon een stuk rustiger uit. Toen vorige week de Bourjois Healthy Mix foundation op de mat viel was ik erg benieuwd! Zou dit een nieuwe favorieten kunnen zijn? Ik heb hem voor jullie getest.

De verpakking is like always weer erg stijlvol. Ik vind Bourjois sowieso een van de mooiste drugstore merken die je in Nederland kan kopen. De verpakking is altijd glamorous en praktisch tegelijk, good job Bourjois! Maargoed, Healthy mix dus. Bourjois focust met deze foundation op de nude-trend die op dit moment erg populair is. Het merk belooft je huid te laten stralen als nooit tevoren. Kristallijnen pigmenten zouden ervoor moeten zorgen dat het natuurlijke licht van de huid zichtbaar blijft, de toegevoegde meloen zorgt voor hydratatie en met appel zou je de jeugdigheid van je huid kunnen beschermen. Ik ben benieuwd! Kijken jullie mee?

Ik ging voor kleur 51: Light Vanilla. Dit is de lichtste kleur uit de collectie en dat maakt deze foundation helaas niet zo geschikt voor de a4-witte-huidjes onder ons. Voor mij is deze kleur een heel klein beetje te geel maar (wanneer goed geblend!) best goed te doen.

De foundation heeft een fijn pompje waar met 1x goed pompen genoeg uitkomt voor je hele gezicht. Nu is wel zo dat ik vaak alleen mijn wangen (en een tikje voorhoofd en neus) bedek met foundation dus daarvoor is het net iets teveel, handle with care dus. De geur is ook een leuk detail, die is namelijk (subtiel!) zoet en fris tegelijk.

Tijd voor de test! Op de verzorgende lipstick na draag ik hier niets op mijn gezicht. Ik pomp altijd een beetje foundation op mijn hand, zet dan stippen op mijn gezicht en blend het daarna uit met mijn Sigma f80 flat top kabuki kwast.

Het resultaat! Zoals ik in het begin al zei maakt foundation mijn gezicht een stuk rustiger, zo ook deze van Bourjois. Ik draag hier geen concealer, oogschaduw-basis of andere corrigerende producten en de foto is niet bewerkt. Het fijne aan deze foundation vind ik dat hij zo goed op te bouwen is. Ik draag hier een normale hoeveelheid maar je kan dus ook kiezen voor een dunner laagje of juist een hele dekkende finish. Ook doet hij het erg goed onder mijn ogen aangezien ik eigenlijk geen concealer meer nodig heb zo.

Wat vinden we er nu eigenlijk van na een dagje dragen?

Ik vind dit een erg fijne foundation!  Bourjois belooft hydratatie en dat is ook zeker waar. Na een dag dragen zit de foundation nog goed op zijn plek en heb ik nergens droge lijntjes (ja een beetje rond mijn neus dan maar dat heb ik bij ieder gezichtsproduct..). Nu is het wel zo dat ik altijd een kleine hoeveelheid poeder over mijn foundation aanbreng zodat hij beter op zijn plek blijft zitten. Mocht je een vette huid hebben en geen poeder dragen dan zou je gezicht wel eens goed kunnen gaan glimmen van deze foundation. Verder is de verpakking erg mooi, de foundation goed uit te blenden, blijft hij goed zitten en heb je geen extra concealer meer nodig. €14,99 vind ik ook een erg fijne prijs voor 30 ml.

Minpuntje: de kleuren. Zoals ik al zei is er geen geschikte kleur beschikbaar voor de witte huidjes onder ons. 

Mocht je nou benieuwd zijn naar de kleuren, de substantie of andere kenmerken zou ik gewoon eens langs de Etos gaan, hij is echt fijn! De Healthy Mix Foundations van Bourjois zijn te koop voor €14,99.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

19 Comments

 1. femketje

  ben benieuwd of deze licht genoeg is voor mij :3 hij klinkt wel erg fijn!
  femketje onlangs geplaatst…EOTD 11/3; Somewhere Over The Rainbow!My Profile

 2. Kirsten

  Ziet er goed uit (:!
  Kirsten onlangs geplaatst…beauty / Olivella handcreamMy Profile

 3. melanie

  hij lijkt mij erg fijn
  melanie onlangs geplaatst…Question of the week #11My Profile

 4. Martina

  Bourjois doet het voor mij altijd goed met foundation!
  Martina onlangs geplaatst…11 Maart 2013My Profile

 5. Laura Louise - Fablouise

  Ziet er goed uit, mooie review heb je gemaakt!
  Laura Louise – Fablouise onlangs geplaatst…Winactie – iPhone Chanel Nagellak CoverMy Profile

 6. Miranda

  Hij klinkt erg fijn. Ik ga hem eens testen qua kleur, in de winkel;D
  Miranda onlangs geplaatst…Stash ; BlushMy Profile

 7. Sofie

  Wat een mooie dekking! Ziet er goed uit :)
  Sofie onlangs geplaatst…Uitslag winactie KIKO paletteMy Profile

 8. Eva-Lynn

  Wauw dat ziet er echt goed uit! x
  Eva-Lynn onlangs geplaatst…Outfit of the day #4My Profile

 9. Emilia

  Deze lijkt me ontzettend fijn! Jammer dat een geen super lichte kleur is, maar misschien dat deze in de zomer wel bij m’n huid aansluit, als ik net ietsje bruiner ben.
  Fijn ook dat ‘ie een lekker geurtje heeft! Ik heb altijd zo’n hekel aan foundations die zo muf ruiken haha.
  Emilia onlangs geplaatst…MONDAY’S MUSIC #3My Profile

 10. Kelly

  Hij lijkt me erg fijn! mooie foto’s ook!

 11. Chantal

  Lijkt me een erg fijne foundation en zo te zien dekt hij ook nog eens goed.
  Chantal onlangs geplaatst…Review: E.L.F lipstick FlirtatiousMy Profile

 12. LounaBeauty/ Milou

  Wauw, klinkt mega fijn zeg :) Ziet er super fijn uit ook. Mooi verschil!
  LounaBeauty/ Milou onlangs geplaatst…Essence waterproof eyeliner penMy Profile

 13. maureenlisanne

  Deze foundation ziet er erg mooi uit en hoor er goede verhalen over, lijkt me erg fijn!
  maureenlisanne onlangs geplaatst…Tag | 10 things I would repurchaseMy Profile

 14. Danielle

  Ik heb hem ook mogen testen en vind hem heel erg fijn! :)
  Danielle onlangs geplaatst…Mac oogschaduw – Satin TaupeMy Profile

 15. Nena - whatevergivesjoy

  ik had hem al bij miss lipgloss al gezien. ik denk dat als mijn fit me op is, ik deze toch eens test! :)
  Nena – whatevergivesjoy onlangs geplaatst…Nailpolish ❤ StashMy Profile

 16. Adriënne

  Wauw, ziet er mooi uit! :)

  Liefs,
  Adriënne
  Adriënne onlangs geplaatst…InspiratieMy Profile

 17. Tialda

  Hij lijkt me erg fijn! Ik zit momemteel bijna aan de brievenbus gekluisterd, omdat ik er laatst 1 gewonnen heb. Ik hoop zo dat het mijn kleur is!

  xx

 18. Mariska

  Ik vind het er wel mooi uit zien! :)

 19. Ania

  Hi,
  I just have a small question, what lipstick did you use? It’s gorgeous! :)
  Thank you, Ania

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.