Buitenleven: de juiste tuinkussens kiezen

Het is vandaag alweer 1 maart en dat betekent dat het buitenleven steeds dichterbij komt! Ik ben zelf gek op het buitenleven (dat waardeer ik in deze digitale tijd steeds meer) en vind het dus ook heel leuk om bezig te zijn met mijn eigen buitenruimte. Aankomende zomer wil ik mijn balkon eens flink onder handen gaan nemen en dan is een goede voorbereiding niet mis. Vandaag vertel ik je wat meer over het kiezen van de juiste kussens voor je zithoek. Wist je namelijk dat hier nog best wel wat bij komt kijken? Lees snel verder!

1. Welke vorm
Vroeger was er nog niet zoveel variatie wanneer we kijken naar de vorm van tuinkussens. Er bestonden toen eigenlijk nog niet echt veel verschillende opties stoelen of loungebanken. Tegenwoordig is dat wel anders! Wist je dat je bijvoorbeeld zelfs speciale kussens kunt kopen voor pallets? Je kunt dus prima zelf aan de slag gaan met pallets en je eigen droom loungeset bouwen en deze prachtig afmaken met luxe pallet-kussens. Daar ga je enorm van genieten deze zomer!

2. Welke dikte
Heb je tuinstoelen in je buitenruimte staan? Dan is het belangrijk om je tuinkussens te baseren op het materiaal van je tuinstoelen. Heb je tuinstoelen van textileen? Dan hoef je in principe niet eens tuinkussens te kopen, deze stoelen zit namelijk van zichzelf al lekker! Toch staat het wel een stukje leuker als je bijvoorbeeld de kleur van je tuinkussens met de rest van je tuin kunt matchen. Heb je houten tuinstoelen? Dan kan je het beste voor dikke tuinkussens gaan. Textileen vormt namelijk gemakkelijk mee met je lichaam maar hout doet dit niet. Bij textileen kan je prima een dun kussentje uitkiezen maar voor hout heb je wel echt een dik kussen nodig.

3. De kleur
Niet alleen de vorm of de dikte van je tuinkussen is super belangrijk, de kleur is dat ook! Vroeger waren er misschien alleen oranje bloemetjesmotieven mogelijk maar dat is natuurlijk tegenwoordig wel anders. Je kunt tegenwoordig tuinkussens kopen in welke kleur je ook maar wilt. Heb je al een best wel drukke tuin vol motiefjes en planten? Dan kan je het beste voor een mooie natuurkleur gaan zoals bijvoorbeeld beige of bruin. Is je tuin een beetje saai en kan deze wel wat spice gebruiken? Dan kan je prima voor een leuk motiefje gaan! Ook is het leuk om je tuinkussens te matchen met de andere kleuren in je tuin. Gebruik je bijvoorbeeld veel paarse accessoires in je tuin dan kan je dit doortrekken door paarse tuinkussens te kopen.

Ben jij al druk bezig met je balkon, tuintje of dakterras? Of moet jij het doen met het park om de hoek? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Rachel Kromdijk

    Leuk artikel heb je geschreven en wat heb je toch een mooie template!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.