Van mobiel naar TV? Chromecast!

foto1

Met een klein usb-stick-achtig apparaatje je mobiel als afstandsbediening gebruiken waarmee je applicaties als Netflix doodleuk naar je TV kunt zenden. Het is mogelijk dames en heren, ik presenteer u vandaag namelijk de Chromecast. Alle HDMI kabels kunnen dus bij deze de deur uit want die hebben we niet meer nodig! (ok, misschien ooit nog handig bij het downloaden van illegale films maar hé, dat doen we natuurlijk niet..)

foto2

Ik weet nog dat ik jaren geleden bij een vriendinnetje thuis kwam waar we Lingo gingen spelen op de computer (hoi Cindy!). Toen zusje ook een vriendinnetje mee naar huis had genomen en die twee ook mee wilden doen vond ik dat prima, niet wetend dat ze het computerbeeld daarna doodleuk overschakelden naar hun grote TV-scherm. Je computerscherm op je TV… hoe dan?! Uiteindelijk schafte ik ook wat kabels aan en ja, het lukte. Het was natuurlijk een flink gedoe om die (HDMI) kabels en mijn laptop steeds weer heen en weer te slepen naar de TV maar dat had ik er absoluut voor over. Vele jaren van series, films, RTL gemist en Netflix volgden en oh wat was ik blij. Toen ik vorige week terecht kwam bij deze blogpost van Marjolein ging er wel ineens een wereld voor me open: YouTube & Netflix kijken op je TV zonder kabels naar je laptop of computer?! Wat een feest! Die moest ik hebben. Vorige week kwam ik langs de Mediamarkt en hoopte ik dat ik het wondertje daar zou vinden.. jahoor! Ik kan me officieel aansluiten bij The Chromecast Addicts!

foto3

Zo ziet het dingetje eruit. Je steekt hem zoals je kunt zien in de HDMI ingang van je TV maar hij heeft wel stroom nodig om te kunnen werken. Er zitten twee kabeltjes bij waarmee je de nodige stroom kunt verkrijgen via een stopcontact of een USB poort in je TV. Dan is het alleen nog maar een kwestie van de Chromecast installeren op je Telefoon of Laptop en hem te matchen aan je WIFI verbinding (duurt trouwens niet langer dan twee minuten) and you’re good to go! Zo heb ik vanochtend de nieuwste aflevering van Nashville gewoon bekeken op mijn TV zonder dat ik mijn mini-laptop en HDMI kabels tevoorschijn hoefde te halen. Omdat alles via WIFI gaat hoef je ook niet bang te zijn dat je telefoon snel leegloopt, dit valt echt reuze mee. Echt een uitkomst als je het mij vraagt. Ik ben fan!

De Chromecast is o.a. te koop bij Mediamarkt en online voor €35,99.

Heb jij al een Chromecast in huis? Of zou je er bijvoorbeeld nog graag een willen?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

20 Comments

 1. Ilse

  Ik vind het ook echt super chill om series op me tv te kijken die van op mn laptop staan. Ik doe het wel gewoon met een kabel, werkt ook prima :)

 2. femke

  Dat vind ik serieus niet veel geld voor zo’n handig apparaatje!

 3. Zita's project life

  Wij hebben ook zo een dingetje! Al een half jaar denk ik! Het is super handig! Dan ga ik op de iPad naar fail.nl en kijken we met het gezin op de tv in plaats van samen te troepen rond de iPad! :)
  Zita’s project life onlangs geplaatst…DIT BEN IKMy Profile

 4. Didem

  Nee, maar ik woon ook nog thuis (14 jaar), wel een goed idee zeg!!

  Love,
  Didem.
  Didem onlangs geplaatst…Inspiration #2My Profile

 5. beautifulday4makeup

  Wij werken nog altijd met HDMI kabels :p
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Unboxing GoodBye Box van Miss LipglossMy Profile

 6. Manon

  wat een uitvinding! Ik had er al wel eens van gehoord maar dus totaal geen idee hoe het heette en hoe ik moest zoeken nu wel gelukkig en de prijs valt reuze mee!
  Manon onlangs geplaatst…Monday motivation: a new healthy weekMy Profile

 7. Margot

  Wat handig!
  Margot onlangs geplaatst…Dagboek: FoodMy Profile

 8. Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

  Lijkt mij superhandig. Ik boycot eigenlijk alle gadgets omdat mijn man soortig van de hele MediaMarkt in huis heeft gehaald aan apparatuur. Maar dit klinkt wel goed.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 9. Manon

  Wat een handig apparaatje en ook helemaal niet duur
  Manon onlangs geplaatst…NYC Expert Last Lip Lacquer – 204 Central Park PassionMy Profile

 10. Yvon

  Hoi Sharon,

  Superhandig! Ik zit erover te denken om deze ook te halen, maar heb wel een vraagje. Als je een filmpje (bijv. op youtube) hebt aanstaan via de chromecast op je telefoon, kan je dan ondertussen nog wel whatsappen en dergelijke of valt je filmpje dan uit?

  Liefs!

 11. Miranda

  Ik heb de chromecast ook en vind hem ideaal, lekker Netflixen direct vanaf mijn telefoon!
  Miranda onlangs geplaatst…14 december – Cappuccino, wandeling en ChineesMy Profile

 12. femketje

  ik heb ‘m zelf ook al een tijdje maar moet zeggen dat ik het niet zo vaak gebruik XD
  femketje onlangs geplaatst…Get To Know Femketje; 1-15 December 2014.My Profile

 13. Anne Solveig

  Wat een tof ding!!!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…Gewoon even geen zinMy Profile

 14. Marjolein

  Ah cool dat je ‘m ook gekocht hebt, super handig he! Las trouwens dat je met het programma Plex ook videobestanden (je weet wel, die je stiekem net wel net niet legaal hebt gedownload) naar je Chromecast kunt streamen. Heb het nog niet geprobeerd, maar dat zou ‘m nog perfecter maken!
  Marjolein onlangs geplaatst…Random movie reviewsMy Profile

  1. Iris

   Als je popcorntime download via google (is een app) dan kun je dat nog veel makkelijker :)

 15. Madeleine

  Wat een handig apparaatje zeg!
  Madeleine onlangs geplaatst…I’m the birthdaygirlMy Profile

 16. Iris

  Love <3 chromecast!!! Ik gebruik het in samenwerking met xbmc en met popcorntime. Popcorntime kun je makkelijk via internet downloaden. Is een app. Btw is absoluut geen reclame. Alleen een tip hihihi

 17. Nika

  Ik heb hem jammer genoeg niet

 18. pilo

  I have been seeing a lot about this and makes me think of considering to buy the this too. Definitely just in time to add some replacement for my old one.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.