Darphin Hydraskin Light Review

Vroeger (en dan heb ik het over tien jaar geleden) had ik nooit last van een droge huid. Ik had af en toe last van een vettige T-zone maar verder hoefde ik geen enkele zorg aan mijn huid te besteden. Een lichte crème voor de zogenaamde normale huid en ik was klaar voor de dag. Tegenwoordig ligt dat anders. Ik ben natuurlijk ouder geworden (25, kuch) en nu het winter is merk ik dat ik toch echt wel wat droge plekjes heb in mijn gezicht. Ook mijn make-up lag de laatste tijd gewoon net wat minder mooi op de huid dan eerder het geval was. Wanneer ik niet tevreden ben over mijn huid ga ik altijd direct naar mijn voorraadlade en kies ik voor een nieuwe crème. De Darphin Hydraskin Light gezichtscrème was deze keer aan de beurt. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder!

darphin hydraskin light

Darphin Hydraskin Light

De Darphin Hydraskin Light Crème is het eerste product van Darphin dat ik test dus laten we beginnen bij de basics. Darphin is een Frans skincaremerk en staat bekend om haar verfijnde botanische ingrediënten, innovatieve technologieën en expertise. Het is een luxemerk voor huidverzorging en in Nederland in de winkel verkrijgbaar bij Douglas. Het duurste product van Darphin is de Stimulskin Plus Lift Renewal Series Serum set met een prijs van €308,96 en het goedkoopste product is de All-Day hydraterend Hand & Nail Cream Handcrème met een prijs van €18,03. De Darphin Hydraskin Light Crème (welke ik dus vandaag behandel) kost €43,77. Dit vind ik voor een crème van 50ml niet goedkoop maar ook zeker niet verrassend veel. Crèmes van Lancôme en Estée Lauder (ook in het luxe-segment) zitten vaak al boven de zestig euro voor een hoeveelheid van 50ml.

darphin hydraskin light

Goed, over naar de review! Ik vind het altijd goed om eerst te kijken naar wat de crème belooft zodat ik daarna gericht aan jullie kan vertellen of het product zijn beloftes waarmaakt.

De Darphin Hydraskin Light Crème wordt op de website van Douglas als volgt beschreven:

Frisse, vederlichte crème-gel doordrenkt met waterrijke plantaardige ingrediënten om de huid langdurig vochtig te houden en de make-up de hele dag door dewy te houden.

• Verbetering van de huidbevochtiging onmiddellijk met 61%
• Hydrateer de huid de hele dag
• Maak een vlekkeloos canvas voor make-uptoepassing en houd de make-up de hele dag vers
• Versterk het vocht van de huid
• Slag en verdedigt het vochtreservoir van de huid

Darphin hydraskin light

De Darphin Hydraskin Light Crème zou dus vooral goed zijn voor het verbeteren van de huidbevochtiging en het creëren van een mooie basis voor je make-up en dit zou dus ook de hele dag merkbaar moeten blijven. De reden waarom ik deze review op dit moment schrijf is eigenlijk al een grote bevestiging van al deze punten. Ik ben namelijk even twee dagen bij mijn ouders en aangezien ik mijn eigen crème (deze dus) was vergeten heb ik even een andere high-end crème gebruikt. Niet alleen voelt mijn huid veel minder gehydrateerd aan dan normaal maar ook mijn make-up zag er vandaag een beetje vlekkerig uit. Alsof mijn hele gezicht gewoon wat minder glowy was dan normaal, yuk! Toen wist ik het dus ook zeker: ik was gewend geraakt aan de geweldige werking van deze Darphin-crème.

Darphin hydraskin light

Ik ben dus echt onwijs enthousiast over de hydratatie-factor van deze crème en ik moet je eerlijk zeggen dat dit me nogal verbaasde aangezien we het hier toch echt over een crème hebben met het woord ‘light’ in de titel. Hoe goed moet de ‘rich’ versie van dit product dan wel niet zijn?! De rich-versie zou voor mijn huid denk ik echt een geweldige nachtcrème zijn aangezien de Darphin Hydraskin Light Crème daar net iets te licht voor is. Voor overdag voldoet hij wél echt volledig aan mijn wensen en laat dit product mijn huid er enorm stralend uitzien.

Het aanbreng-proces

De werking is natuurlijk belangrijk maar daarmee zijn we nog niet uitgepraat, het aanbreng-proces is net zo belangrijk. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat een dagcrème goed in de huid trekt zodat je niet met een te plakkerige huid aan je make-up begint. Voordat je de Darphin Hydraskin Light Crème in de huid masseert breng je eerst een serum aan voor de juiste werking. De Darphin Hydraskin Light Crème is een crème-gel en dat voel je. Hij brengt erg soepel aan en geeft dus ook geen witte kleur af op de huid. Op je vingertoppen is de substantie blauw-wit maar eenmaal op de huid is het product volledig doorzichtig. Nadat ik de crème in de huid heb gemasseerd heeft de crème zo’n twee tot drie minuten nodig om in te trekken en daarna ben je meteen klaar voor je make-up. Omdat je zo’n soepele en gehydrateerde huid als basis hebt zul je zien dat je je foundation ook een stuk makkelijker kunt verdelen. De geur is trouwens ook erg aangenaam, lekker fris maar niet te overdreven.

Darphin hydraskin light

Zoals ik al eerder aangaf in deze review is de Darphin Hydraskin Light Crème te koop voor €43,77 en deze prijs vind ik zeker passen bij het product. Er zijn maar weinig producten die mijn huid de hele dag door gehydrateerd kunnen houden en dat is bij dit product wel het geval. Ik zou dit product dus zeker aanraden! Je koopt hem gemakkelijk in de winkel of online. En ik ga binnenkort toch even kijken voor de ‘rich’ uitvoering van deze crème voor ’s nachts…

Heb jij al producten van Darphin in huis?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Rachel

    Wat een prachtige review heb je geschreven, de foto’s zijn ook erg mooi.
    De creme ben ik wel erg benieuwd naar geworden.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.