De 5 leukste geschenken voor wijnliefhebbers

Heb je iemand in je directe omgeving, zoals in je vriendengroep, je partner of een familielid of collega, die helemaal gek is op wijn? Dan kies je voor een cadeau kerst of een verjaardagscadeau voor diegene natuurlijk iets uit wat bij zijn/haar passie voor wijn past! Of je nu op zoek bent naar een cadeau kerst, een geschenk vanwege het afscheid van een collega of een gaaf cadeau zoekt voor iemands verjaardag: er zijn tal van leuke wijngeschenken te koop om weg te geven. In dit artikel hebben we de vijf leukste geschenken voor wijnliefhebbers voor je verzameld. Er zit vast wel een cadeau tussen dat ideaal is voor de wijnliefhebber die jij wilt verrassen met een cadeau voor kerst, een verjaardagscadeau of een verrassingsgeschenk!

1. Een houten wijnkist met twee topwijnen

Een van de populairste cadeaus om aan een wijnliefhebber te geven, is een fraai en stijlvol wijnpakket bestaande uit twee flessen wijn (wit, rood en/of rosé), die verpakt zijn in een strak houten kistje. Met dit prachtgeschenk maak je je hoe dan ook populair bij degene die je dit pakket geeft! Eventueel, om het cadeau helemaal compleet te maken, kun je er nog een leuk ander cadeau bijvoegen, zoals een mooi boeket bloemen, een doos chocolade of een mooie plant.

2. Een leuk en verrassend proefpakket

Een ander geliefd wijncadeau voor echte liefhebbers dat je kunt kopen, is een verrassend proefpakket. Dit zijn pakketten met daarin drie of meer kleine flesjes met (vaak onbekende) wijn van topkwaliteit. Dat kunnen alleen witte wijnen, rode wijnen of rosé zijn, maar ook een mix van deze wijnsoorten. Het leuke is dat de ontvanger de smaken zelf kan testen, maar met het pakket ook zelf een kleine wijnproeverij kan organiseren.

3. Een stijlvolle wijnkoelkast

Wil je een wijnliefhebber een groot en supergaaf cadeau geven? Als je genoeg te besteden hebt en een flinke som geld voor de wijnliefhebber over hebt, dan is een stijlvolle wijnkoelkast een prachtig idee. Wijnkoelkasten (ook wel een klimaatkast genoemd) zijn speciale koelkasten, die ontwikkeld zijn om wijn op de meest perfecte manier te kunnen bewaren. Vaak hebben deze koelkasten twee temperatuurzones, die tot op de graad nauwkeurig in te stellen zijn, zodat de eigenaar elke wijn op de perfecte temperatuur kan schenken. Wijnkoelkasten hebben nog meer voordelen. Zo gaan ze bijvoorbeeld ook omgevingstrillingen tegen die weer de kwaliteit van de wijn kunnen verminderen. Doordat de wijnkoelkast bewegingen en trillingen absorbeert, blijft de kwaliteit van de wijn optimaal. De deuren van dit soort klimaatkasten zijn vaak gemaakt van een verduisterend materiaal. Ook dat is een belangrijke voorwaarde om wijnen goed te houden.

4. Wijnflessen met etiketten

Verras de wijnliefhebber in jouw omgeving een keer met een paar wijnflessen met een zelfontworpen etiket erop. Gepersonaliseerde wijnflessen met een uniek etiket behoren zeker thuis in de top vijf van meest originele wijncadeaus!

5. Een wijnrek voor in de huiskamer

Ten slotte is een elegant wijnrek, van hout of van metaal, ideaal om aan een wijnliefhebber te geven. Zorg er wel voor dat het wijnrek goed aansluit op de woonstijl van de ontvanger. Doe je dat? Dan kun je er op rekenen dat het geschenk goed ontvangen wordt!

En, welk wijncadeau zou jij graag willen ontvangen? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.