De ultieme herfsttrends voor 2018: 5 beauty trends waar iedereen over praat!

Met de vakantie nog vers in het geheugen en het schooljaar dat net weer begonnen is kunnen we ons weer beginnen te verheugen op knusse herfstwandelingen warme chocolademerk. Voordat het zover is leek het mij een goed idee om eens te kijken naar wat de modehuizen voor ons in petto hebben op beautygebied. Welke lipstickkleuren gaan we zien en is een heavy contour nog steeds ‘cool’? Lees snel mee voor de vijf grootste beauty trends voor deze herfst!

1. Low-Key Contour
Contouren is de afgelopen jaren echt helemaal hot & happenning. YouTube stond vol met contouring tutorials en zelf heb je waarschijnlijk ook flink wat paletten in huis gehaald. Deze herfst gaan we vooral neutrale contouring met hier en daar wat highlighter. Geen harde contourlijnen of glinsterende discoballen op je wangen maar frisse en lichte kleuren die naturel op de huid liggen.

2. Oogschaduw met natuurlijke make up
Gedaan met 50 minuten voor de spiegel staan! Als het van de grote ontwerpers afhangt gaan we voor naturel met een felle en contrasterende oogschaduwkleur. Deze minimalistische trend wordt geaccentueerd door zware en volle wenkbrauwen en een bleke/neutrale huid.

3. Smokey eyes XL
Heel wat ontwerpers besloten dit seizoen om de smokey-eye naar voren te laten komen. Smokey eyes zijn natuurlijk ook al erg lang een persoonlijke favoriet van de partygirls onder ons. We gaan vooral warme tinten zoals bruin en goudbruin terugzien welke dan geaccentueerd worden met donkere grijstinten en rebels zwart. Deze kleuren complementeren niet enkel je oogkleur, ze zorgen er ook voor dat je mysterieus en een tikkeltje rebels overkomt. De smokey eye van deze herfst is uitdagend, groot en rebels. Opvallen zal je zeker doen!

4. Grungy lippenstift
Donkere, grungy kleuren zullen sterk aanwezig zijn deze herfst. Haal je bruine, donkeroranje of plum (paars) lippenstift maar weer tevoorschijn want deze kleuren zijn weer helemaal in! Maak van je lippen de blikvanger van je beauty-look met donkere statementkleuren. Ga vooral voor matte lipstick. Vergeet je lippen niet te voorzien van een laagje balsem voor het aanbrengen en accentueer je cupids bow terwijl je de rest van je make up neutraal en minimaal houdt.

5. Glitter: less is more
We hebben alles wel voorbij zien komen: de gezichten, armen, benen en zelfs billen vol glitter. Waar glitter de festivaltrend van de zomer was hanteren we in de herfst de less-is-more regel. Op de catwalks zien we vooral zuinig aangebrachte glitter op naakte oogleden of enkel lukraak geplaatste glittersteentjes op het ooglid. Gedaan dus met twee weken later nog glitter in je oren te vinden! Yay!

Enkele andere noemenswaardige beauty trends zijn: dikke maar toch nette wenkbrauwen, het gebruik van neon-blauw als oogschaduw, gigantische cat-eye eyeliner en het combineren van twee felle kleuren oogschaduw.
Deze herfst gaan we dus van de ene kant back to basics gecombineerd met een gewaagde colour pop terwijl de rebelse fashionista’s onder ons zich kunnen wagen aan felle statement lippen en extra grote en extra zwarte smokey-eyes.

Laat de herfst maar komen want ik heb er nu al zin in! Jij ook?
Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

  1. Samira

    De grungy lippenstift trend vind ik het leukste!

  2. Jasmijn

    Leuke trends! Gelukkig niet al te gek, ze zijn allemaal best draagbaar.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.