De vijf woontrends van 2022

Interieur, ik ben er gek op. Zo kijk ik elke keer weer uit naar de nieuwe trends die worden gedeeld in woonwinkels en interieurbladen. Ik houd altijd mijn eigen smaak aan maar laat me ook zeker inspireren door de nieuwste trends. Benieuwd welke trends het aankomende seizoen een belangrijke rol gaan spelen op woongebied? Lees dan snel verder!

1. Ronde vormen

Ga je binnenkort naar een ultra hip hotel waarbij de focus op interieur ligt? Dan ga je daar heel veel ronde vormen tegenkomen. Hoekige meubelstukken maken plaats voor rond afgewerkte alternatieven en dat zie je zowel in meubelstukken als decoratie items terugkomen. Ook in behang speelt deze trend een grote rol.

2. Beige

De belangrijkste trend die we in 2021 voorbij zagen komen was het gebruik van natuurlijke tinten en de pandemie heeft dat alleen maar versterkt. We gebruikten ons huis niet alleen meer om ’s avonds een paar uur in door te brengen en te slapen maar gingen thuiswerken en moesten onszelf daarna vermaken binnen dezelfde vier muren. Op dit moment willen mensen dus ook graag een warme en comfortabele sfeer creëren in huis. De belangrijkste kleur voor het aankomende seizoen? Dat is de kleur beige. Deze kleur is simpel en rustgevend maar brengt wel warmte in huis, exact wat we nodig hebben.

interieurtrends 2022

3. Minimalisme

Wil je het aankomende seizoen een interieur gaan vormen wat helemaal ‘on trend’ is? Ga dan voor minimalisme. Deze trend ontstond al in 2021, toen men door de pandemie heel graag af wilde van nutteloze items in huis. Dit wordt in 2022 nog verder doorgetrokken. Minimale decoratie en een minimaal aantal meubelstukken in de woonkamer dus. Een hele leuke uitdaging wel voor de verzamelaars onder ons.

4. Natuurlijke invloeden

Ook al zichtbaar in 2021 en opnieuw onmisbaar tijdens het volgende seizoen is de ‘nature’ trend. Er wordt opnieuw veel gebruik gemaakt van materialen en patronen die we terugzien in de natuur. Populaire voorbeelden hiervan zijn marmer en hout en dit zijn toevallig ook twee grote favorieten van mij. Mij maak je dus zeker blij met deze trend.

5. Het combineren van ruimtes

Wellicht wat minder gemakkelijk om toe te voegen maar wel een belangrijke trend is het combineren van, voorheen, aparte ruimtes. Zo kiezen weinig mensen tegenwoordig (tijdens het laten bouwen van een huis) meer voor een aparte keuken en woonkamer. De twee worden dus vaak gecombineerd tot een grote ruimte. Wel wordt er alsnog gekozen voor enige vorm van ‘privacy’ zodat er bij meerdere bewoners in één alsnog kan worden gekozen voor een eigen hoek binnen de woonkamer.

En dat waren de vijf trends alweer! Ik ben zelf vooral fan van de beige trend, de ronde vormen en de natuurlijke invloeden. Dit zijn trends die ik zelf nu ook al toepas en nog meer wil gaan toepassen in 2022. Meer lezen over wonen? Bekijk dan ook eens de categorie wonen bij Mercat. Daar vind je nog veel meer woontips! Juist op zoek naar inspiratie? Dan moet je toch echt bij Pinterest zijn. Welke trends passen bij jouw persoonlijke smaak? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.