De voordelen van kunstuitleen – waarom zou je lenen in plaats van kopen?

Zoals jullie weten ben ik gek op het volgen van interieurtrends en pas ik zelf ook geregeld met liefde mijn interieur aan. Niets zo fijn als thuiskomen in een huis waarin je je echt thuis voelt en waar je helemaal gelukkig van wordt. Om jouw huis een echt ‘thuis’ te maken heb je natuurlijk wel het een en ander nodig. Zo is een goed gevulde bankrekening geen overbodige luxe wanneer je jouw huis volledig naar jouw smaak wilt maken. Je start bij een nieuw huis natuurlijk altijd met de basics en schaft vol goede moed de benodigde spullen aan. Een wasmachine, een vaatwasser, een nieuwe vloer, kleurtje op de muren, die ene mooie bank die je wilde hebben en ga zo maar door. Wanneer je bij de decoratie aan bent gekomen besluit je je bankrekening te checken en schrik je je een ongeluk. Een huis inrichten kost namelijk een hoop geld! Niet voor niets besparen veel mensen dus ook op hun kunst aan de muur terwijl dat natuurlijk hartstikke jammer is. Kunst kan zoveel toevoegen voor je interieur. Een prachtig schilderij bijvoorbeeld kan jouw woonkamer echt dat wow-gevoel bezorgen. Kunstgalerie Abrahamart vond dat iedereen de mogelijkheid moest hebben om te kunnen genieten van kunst in huis en kwam met een geweldig idee: kunstuitleen. Waarom je voor kunstuitleen zou kiezen? Dat lees je in deze blogpost.

1. Je kunt afwisselen

Ik schaam me altijd een beetje om het te zeggen maar ik raak best wel snel uitgekeken op producten. Decoratie is daar een voorbeeld van. Ik ben dus ook niet de doelgroep wanneer het gaat om prijzige kunstobjecten aangezien ik er niet jarenlang van zou kunnen genieten. Het grootste voordeel van kunstuitleen is voor mij dus ook dat er afwisseling mogelijk is. Je kunt bij Abrahamart namelijk ook de keuze maken om een kunstwerk maar voor één maand of voor een halfjaar te huren. Raak je na die paar maanden niet meer geïnspireerd door het desbetreffende kunstwerk? Dan ruil je hem in voor wat nieuws!

2. Je kunt meerdere kunstenaars steunen

Als liefhebber van de cultuursector vind ik het een prachtig idee dat je op deze manier meerdere kunstenaars per jaar een podium kunt geven door middel van dat ene plekje aan je muur. Je steunt dus niet één kunstenaar maar misschien wel zes per jaar! Zo kan je jouw vrienden en of familieleden dus meerdere keren per jaar introduceren aan een nieuwe kunstenaar.

3. Je bent niet de hoofdprijs kwijt

Ik ben op dit moment niet in staat om een paar duizend euro aan een kunstwerk uit te geven. Normaal gesproken had ik mijn wens voor een kunstwerk van hoge kwaliteit dus ook aan de kant moeten schuiven. Het mooie aan dit concept is dat je die mogelijkheid dus wél hebt.

Nog een leuk voordeel aan Kunstuitleen in Amsterdam via kunstgalerie Abrahamart is dat je het kunstwerk wat je al een paar maanden in bruikleen hebt alsnog kunt kopen wanneer je dat zou willen. Ben je dus helemaal verliefd geworden op het kunstwerk wat je hebt ontvangen? Dan kan je het alsnog aanschaffen en er voor de rest van je leven naar blijven kijken!

Heb jij eigenlijk kunst in huis? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.