De voordelen van sulfaatvrije shampoo voor het verzorgen van krullend haar

Merk je dat jouw bos krullen juist droger lijkt te worden van je huidige shampoo? Dan raad ik je aan om eens naar een sulfaatvrije shampoo en conditioner te kijken. Deze shampoos bevatten in plaats van bijtende sulfaten namelijk natuurlijke ingrediënten om jouw haren te reinigen. Zo zorg je ervoor dat jouw krullen goed gehydrateerd blijven zonder ze te beschadigen. En niet gevreesd, online kun je gemakkelijk sulfaatvrije shampoo en conditioner voor krullend haar bestellen. Maar hoe werkt sulfaatvrije shampoo nu eigenlijk precies?

Wat zijn sulfaten en waarom zijn ze niet goed voor het haar?

Sulfaten worden veel gebruikt in shampoos. Dit komt doordat ze goed zijn in het verwijderen van olie, vuil en productresten uit het haar. Het nadeel van sulfaten is echter dat dit reinigingsmiddel vrij chemisch is, waardoor het erg bijtend kan zijn en de natuurlijke oliën in het haar kan afbreken. In het bijzonder mensen met krullend haar kunnen als gevolg daarvan last krijgen van droog en pluizig haar, aangezien krullend haar doorgaans al droger is dan stijl haar.

Voordelen van sulfaatvrije shampoo voor krullend haar

Om uitdroging van het haar te voorkomen, is het bij krullen daarom aan te raden om een sulfaatvrije shampoo te gebruiken. In plaats van agressieve chemicaliën, zitten er in sulfaatvrije shampoos namelijk natuurlijke stoffen die het haar op een mildere wijze schoonmaken. Op deze manier worden de natuurlijke oliën in het haar behouden in plaats van afgebroken. Als gevolg hiervan zal het ook minder gaan pluizen. Online kun je terecht voor een breed scala aan sulfaatvrije shampoo merken. Zo kun je bijvoorbeeld de duurzame Davines shampoo online kopen.

Het vinden van de beste sulfaatvrije shampoo en conditioner

Wanneer je op zoek gaat naar een sulfaatvrije shampoo en conditioner, is het van belang om jouw haartype en haartextuur in acht te nemen. Sommige shampoos zijn geschikt voor ieder haartype, maar vaak is het zo dat shampoos ontworpen zijn voor bepaalde haarproblemen. Aangezien krullend haar snel droog wordt, bevatten shampoos voor dit haartype vaak veel hydraterende ingrediënten. Verder is het belangrijk om rekening te houden met de textuur van jouw haar. Heb jij bijvoorbeeld fijn of juist dik haar?

Sulfaatvrije shampoo kan dus echt de uitkomst bieden wanneer je last hebt van droge krullen. Doordat deze haarverzorgingsproducten natuurlijke middelen bevatten om jouw haar schoon te maken, worden de natuurlijke oliën in jouw haar behouden. Daarbij zorgt sulfaatvrije shampoo ervoor dat jouw haar beter wordt gehydrateerd, waardoor je minder snel last zult hebben van pluizig haar. Ben jij er al uit of een sulfaatvrije shampoo bij jouw haar past? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.