Op vakantie met Kruidvat!

kruidvat1

Zoals jullie weten ga ik geregeld op vakantie. Citytrips, zonvakantie’s of gewoon een weekend weg in ons eigen landje: ik vind het allemaal prachtig. Ik ben gek op reizen en vooral heel erg gek op de zon. Je lichaam goed insmeren met zonnebrandcrème is natuurlijk altijd een must maar met mijn bleke huid en moedervlekjes is het extra belangrijk dat ik mijn huid goed bescherm tegen de zon. In Ibiza maakte ik al even dankbaar gebruik van de Kruidvat SOLAIT Transparant Sun Protection Sunspray (SPF 30) en sindsdien ben ik groot fan. Tijd om meer producten uit de SOLAIT lijn te leren kennen!

kruidvat2

Laten we beginnen met de Kruidvat SOLAIT Zonnebrandcrème. De Kruidvat SOLAIT SPF30 Invisible Spray nam ik een maandje geleden al mee naar Ibiza en zelfs op de laatste dag (toen het toch minstens 30 graden was) is mijn huid niet verbrand! De beschermende crème komt in spray-vorm en is 100% transparant, wat ik zelf een groot pluspunt vind. Niets zo teleurstellend als witte strepen op je huid wanneer je net zo charmant op je strandbedje ligt. De spray smeert heerlijk uit en plakt niet. Wel is er een hele subtiele geur aanwezig waar ik niet echt super enthousiast over ben en dat is jammer, maar zeker niet storend. Dit zonnebrandproduct kost €9.49 en daarvoor krijg je een hoeveelheid van 200ml!

De Kruidvat SOLAIT Protect & Tan Sun Spray is verkrijgbaar in SPF20 en SPF30 en is voorzien van Tyrosilane. Tyrosilane bevordert de aanmaak van huideigen melanine en zorgt hiermee voor een egale en natuurlijke bruine teint. De Sunspray smeert fantastisch uit en laat absoluut geen strepen achter (en dat terwijl hij wit uit de sprayflacon komt!). De geur van deze Protect & Tan Medium Sunspray vind ik ook erg lekker fris en dat is natuurlijk een fijn pluspunt. Ik ben sowieso gek op de geur van zonnebrandcrème haha! De SPF20 versie kost €9,99 en de SPF30 versie kost €10,99. Beide versies bevatten 200ml.

kruidvat3

Natuurlijk is er meer dan de normale flesjes zonnebescherming en Kruidvat speelt hier mooi op in. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kruidvat SOLAIT SOS Soothing Gel speciaal voor zonneblaasjes? Het product is voorzien van Aloë Vera, Menthol en Kamille en is volledig vrij van parfum en parabenen. De soothing gel helpt zonneblaasjes en zonneallergie te voorkomen en is na het zonnen dus ook nog te gebruiken als kalmering voor de huid. Weet wel dat dit product dus geen bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen! De SOLAIT SOS Soothing Gel kost €3,99 en hiervoor krijg je een hoeveelheid van 150ml.

De Kruidvat SOLAIT Hair Protection Spray vind ik een van de beste uitvindingen ooit. Mijn haar zit vol met highlights en een brandende zon is natuurlijk killing voor deze plukjes. Deze Protection Spray bevat een UV-filter en vitamine B5, welke de vochtbalans van het haar reguleert. De spray zorgt bij mij ook nog eens (onbedoeld?) voor een beachy-hair-effect! Je betaalt €3,89 voor 150ml.

kruidvat4

En dan natuurlijk nog de producten voor na het zonnen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kruidvat SOLAIT After Sun Moisturising Spray? Deze extra hydraterende spray is voorzien van provitamine B5 en allantoïne. Allantoïne stimuleert de celdeling én prikkelt beschadigd weefsel tot het aanmaken van nieuw weefsel. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar de spray geeft je huid in ieder geval een fijne verzorgende behandeling nadat je bijvoorbeeld een dagje in de zon hebt gelegen. Heb ik al gezegd dat deze spray fan-tas-tisch ruikt? Zo heb ik nog meer zin om op vakantie te gaan! Deze After Sun Spray kost €4,99 voor een flacon van 200ml.

Wanneer je je huid ook in de douche wilt voorzien van een hydraterende verzorgende crème zou je kunnen kiezen voor de Kruidvat In-Shower bodymilk. Heerlijk wanneer je huid na het zonnen wat trekkerig aanvoelt en je wel wat extra hydratatie kunt gebruiken. Insmeren kan heel gemakkelijk onder douche en wanneer je uit de douche stapt voelt je huid erg zacht aan. Ik gebruik deze in-shower bodymilk vooral op mijn benen (die kunnen nog wel eens wat droog aanvoelen door het scheren) en dit product maakt ze echt weer babyzacht. Aanrader dus! De in-shower bodymilk is te koop voor €2,99.

Conclusie?

Fijne zon-beschermingsproducten hoeven echt niet duur te zijn. Kruidvat heeft genoeg producten in haar assortiment om jouw vakantie vlekkeloos te laten verlopen! Mocht je nou niet geïnteresseerd zijn in de complete lijn  zou ik je de SOLAIT Protect & Tan Sunspray en de After Sun Moisturising Spray aanraden.

Welke producten gebruik jij graag wanneer je op vakantie bent?

De Kruidvat SOLAIT producten zijn (vanzelfsprekend) te koop bij een Kruidvat winkel bij jou in de buurt. Er komen geregeld aanbiedingen op Solait voorbij, bijvoorbeeld 2e product halve prijs. 

Advertorial

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

14 Comments

 1. eveline

  Super leuk! Alleen ik heb een vraagje wat niet echt gepast is op dit aritikel maarja. Wat doe je tegen haters?xxx

 2. Elsbet | La Vie Pure

  Ik ben hier erg tevreden van!
  Elsbet | La Vie Pure onlangs geplaatst…My life in pictures ♥ 3My Profile

 3. femketje

  klinkt best nice :D kruidvat heeft vaak wel fijne eigen merk producten!
  femketje onlangs geplaatst…Sally Hansen – Butterscotch.My Profile

 4. Amelie

  Goede zonbescherming vind ik heel belangrijk, fijn dat het niet veel hoeft te kosten

 5. Manon

  Het lijken me fijne producten, snel maar wat aanschaffen!

 6. Marloes

  Fijne producten. Ik heb de gel voor zonneallergie en de zonnebrand van Kruidvat ook! Prima spul!

 7. Janneke | Beautyroad

  Super handige tip! Ik ga deze week meteen wat kopen!
  Janneke | Beautyroad onlangs geplaatst…Wenkbrauw routineMy Profile

 8. Svenja

  Zelf heb ik de zonnebrand creme van Kruidvat ook eens gebruikt tijdens een zon vakantie, en ik vond de producten erg fijn. Ik verbrande ook niet, terwijl ik dat wel snel doe. Ideaal dus!

 9. Joyce

  Oeh fijne review! Heb net mijn vakantie geboekt en ben dus inderdaad benieuwd naar de Kruidvat producten, alhoewel ik ze duurder vind dan ik mij kan herinneren. Die transparante lijkt me ook fijn, maar van die protect & tan zou je waarschijnlijk sneller een mooier bruin huidje krijgen, jammer dat je daar dan nog niet echt ervaring mee hebt gehad. En die soothing gel zou je denk ik ook als aftersun kunnen gebruiken toch?
  Joyce onlangs geplaatst…PINDA NOEDELSOEP MET TOM TOMSMy Profile

 10. Sanne

  Klinkt super allemaal! Bij de Beautygloss party heb ik de spray en tan zonnebrand gekregen in factor 30. Ik bewaar hem tot de zomer, dan heb ik hem écht nodig!

  De in-shower bodylotion ga ik sowieso kopen. Dit is een dupe van de Nivea bodylotion voor onder de douche toch?

  xxx
  Sanne onlangs geplaatst…Beautygloss Party 2014!My Profile

 11. Marloes / GLAMOURMOES

  Ik vind de So Lait producten van Kruidvat heel fijn! Heel fijn artikel!
  Marloes / GLAMOURMOES onlangs geplaatst…Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #5My Profile

 12. Amy

  Dit klinkt heeel fijn!
  Amy onlangs geplaatst…Hippie markt Amsterdam / OutfitMy Profile

 13. saskia

  wat een fijne producten zeg! aftersun voor onder de douchte, ideaal! en de spray voor je haar is ook geweldig!
  saskia onlangs geplaatst…Scrub & Rub SEA Green Salt ScrubMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.