Deurbeslag trends – 3 geweldige opties

Zoals jullie weten ben ik gek op woonbladen, interieurwinkels en alle prachtige wooninspiratie foto’s op Pinterest. Vroeg opstaan in het weekend is nooit mijn hobby geweest maar wanneer het om een tripje naar de woonboulevard gaat is dat voor mij ineens geen enkel probleem. Vroeger was ik vooral geïnteresseerd in het decoratie gedeelte maar naarmate je ouder wordt beschik je over steeds meer opties om een huis eigen te maken. Voor je het weet ga je je dan ineens interesseren over de hoogte van je plinten, het materiaal van je gordijnen en je deurbeslag. Over dat laatste ga ik het vandaag hebben. Wist je dat deurbeslag namelijk een enorm groot verschil kan maken voor je woning? Ik merk zelf in ieder geval dat ik steeds vaker let op welke klinken er in een woning verwerkt zijn en ook wanneer je naar Pinterest kijkt zie je dat een zwarte of een witte klink een heel groot verschil kan maken. Ben jij benieuwd welke trends er op dit moment actief zijn op het gebied van deurbeslag? Lees dan snel verder.

Zwart

Deze trend waarbij de focus vooral op zwart ligt zal wanneer je ook maar een beetje om interieur geeft hoogstwaarschijnlijk niet als een verrassing komen. We zien namelijk ontzettend veel zwarte accessoires, meubels en (muur)verfkleuren voorbijkomen in de woonbladen van dit moment. En door de komst van de zeer gewilde stalen zwarte deuren werd ook de zwarte deurklink direct ontzettend populair. Heel gek was dat natuurlijk niet, een witte klink op een zwarte deur is niet iets waar veel mensen blij van worden.

Ronde vormen

Ik heb deze trend al eerder naar voren laten komen in een andere blogpost over (algemene) interieurtrends van 2022 maar ook binnen de wereld van deurbeslag zien we veel ronde vormen naar voren komen. Ik ben zelf nog steeds erg fan van vierkanten en rechthoeken maar als je je woning volledig wilt laten aansluiten op de trends van dit moment zal je toch echt moeten overstappen naar rond.

Goud

Van de derde trend word ik dan wel weer erg gelukkig, dat is namelijk goud! Goud wordt natuurlijk veel gebruikt door de interieurstylisten van dit moment. De woonbladen staan vol met gouden accessoires, salontafels, poefs, bestek en ga zo maar door. Ook wanneer het gaat om deurbeslag komt goud vaak terug. Denk hierbij aan een volledig zwarte deur met een gouden klink of juist een glazen deur met een hoge, minimalistische gouden greep. Erg mooi vind ik dit staan! Goud blijft natuurlijk wel een uitgesproken keuze, je moet er dus wel echt van houden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer trends te noemen (zo wordt er bijvoorbeeld ook veel gebruik gemaakt van duurzame materialen op dit moment) maar dit zijn wel de grootste drie. Ik heb zelf zwarte deurklinken in mijn woning en ben daar nog steeds erg blij mee. Toch moet ik toegeven dat ik een gouden greep ook wel heel erg tof zou vinden.

Welke trends is jouw favoriet? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.