Deze winter jouw huis verwarmen – zo houd je het leuk!

Zoals jullie weten ben ik gek op de zomer maar kan ik ook zeker genieten van de koude(re) maanden van het jaar. Geef mij een dekentje, warme chocolademelk en een goede serie en ik ben helemaal content. Natuurlijk moet de temperatuur – vooral binnen in je woonkamer – wel comfortabel zijn en blijven om van dit weer te kunnen blijven genieten. Van klappertanden in je eigen woning wordt natuurlijk niemand blij. Toch is dit op dit moment (met de huidige energieprijzen) wel de realiteit geworden en daar wil je natuurlijk rekening mee houden. Misschien ben je wel op zoek naar manieren om je huidige verwarmingssysteem efficiënter in te zetten of bijvoorbeeld wil je je huis verwarmen zonder gas. Hieronder vind je een aantal tips waarmee jij jouw energierekening hopelijk wat omlaag kunt brengen en tóch kunt (blijven) genieten van een comfortabele verwarming in huis.

Een warm huis creëren zonder grote aanpassingen

Het zou natuurlijk mooi zijn wanneer je op een snellere manier je huis kunt verwarmen en hierdoor uiteindelijk minder kosten maakt. Dit is mogelijk met een radiatorventilator zoals Heatfan. Voor veel mensen is het nog niet helemaal bekend wat dit product precies doet dus ik zal een korte uitleg met je delen. Door jouw verwarming (radiator) stroomt namelijk warm water en met dit warme water verwarmt je radiator de lucht. Een Heatfan zorgt ervoor dat dit proces versneld wordt en dit zorgt er dus voor dat je verwarming meer warmte afgeeft. De warme lucht verspreidt zich sneller en beter in de ruimte waardoor de temperatuur in je woonruimte constant comfortabel zal aanvoelen. Je verwarming slaat ook meerdere keren per uur aan/uit. Hoe handig is dat?!

Verplaats meubels uit de buurt van je warmtebronnen

Het is in de zomer natuurlijk een goed idee om je vaak niet zo mooie warmtebronnen te verhullen met grote meubels zoals banken, stoelen of bedden. Het nadeel hiervan is wel dat deze grote meubelstukken in de winter óók op die plek blijven staan waardoor de warmtestroom wordt geblokkeerd en niet goed kan verspreiden door de kamer. Het verwarmen van je kamer duurt op deze manier langer en kost vanzelfsprekend ook meer geld. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Voorkom dat de warmte (snel) je huis verlaat

Heb jij regelmatig last van tocht in huis en merk je daarnaast dat de warmte die je in je huis laat ook heel snel weer verdwijnt? Dan is het tijd om hier eens iets aan te doen. Ik had hier persoonlijk ook enorm veel last van in mijn vorige woning en merkte na een tijdje dat er een best wel grote opening onder mijn voordeur bleek te zitten. Een simpele tochtstrip heeft dit hele probleem opgelost. Vanzelfsprekend kunnen ook kieren en naden bij kozijnen of in buitenmuren voor tocht zorgen. Ook daar heb je gelukkig tegenwoordig goede oplossingen voor om dit te verbeteren.

Goedkoop warmte maken

Wanneer je bovenstaande opties eenmaal hebt toegepast en echt wilt doorpakken is het natuurlijk goed om je verwarming een paar graden omlaag te draaien. Heb jij tot nu in de winter altijd genoten van een temperatuur van 22 graden? Dan is dat getal een stuk hoger dan de aangeraden temperatuur van 19 graden. Ga voor jezelf na of je wellicht ook een comfortabele situatie voor jezelf kunt creëren met een lagere temperatuur. Schaf wat lekkere dikke huispakken aan, maak een vast plekje vrij op de bank voor een lekker warm deken en geniet wat vaker van een warm drankje. Dat helpt namelijk ook al!

Wat doe jij op dit moment om je energierekening zo laag mogelijk te houden? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.