Dezelfde inhoud.. maar dan kleiner!

Beauty

1

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij een heerlijk ontbijtje van Unilever. Geen normaal onbijt, het ging hier namelijk om een uniek event. Nu krijg ik wel vaker uitnodigingen binnen met daarin woorden als ‘uniek’, ‘vernieuwend’ en ‘speciaal’ maar deze keer was dat ook echt zo. Het ging namelijk om de introductie van een product wat al langer bestaat maar vanaf nu een beter jasje heeft. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

foto2

Je ziet het al staan op het bord “Gaat even lang mee met minder verpakking”. De nieuwe verpakkingen van Unilever bevatten namelijk exact dezelfde inhoud als voorheen maar zitten vanaf nu in een veel kleinere verpakking! Het onderzoek voorafgaand aan deze innovatie heeft in totaal 6 jaar moeten duren maar dan heb je ook wat. Zowel de producten van Dove, Rexona en Axe zijn voorzien van een nieuw jasje.

foto3

Hier zie je die nieuwe verpakkingen naast de oude verpakking. Zoals je ziet is de nieuwe verpakking een stuk kleiner,  het lijken net mini’s voor op vakantie! Toch kan je met deze nieuwe verpakkingen net zo lang doen als met de vorige. Net zo vaak spuiten, dezelfde bescherming en vanzelfsprekend ook dezelfde prijs.

foto4

De presentatie werd gehouden in SLA Zuidas. Een eettentje met heerlijke sappen, snacks, soepjes en salades die ook nog eens super gezond zijn. Je kunt ‘m vinden op de  Claude Debussylaan 35 in Amsterdam en ik vond het een echte aanrader. Een super gezellig tentje waar ik zeker nog eens terug ga komen wanneer ik een afspraak in Amsterdam Zuid heb. Hij ligt letterlijk om de hoek van Amsterdam Zuid dus dat is voor de treinreizigers onder ons lekker praktisch.

foto6

Maargoed, hoe lekker de hapjes en drankjes dan ook waren, het ging hier natuurlijk om de deo’s. Dat we behoefte hebben aan producten die ook daadwerkelijk beter zijn voor het milieu is wel duidelijk en hier speelt Unilever goed op in. Deze compressed verpakkingen bevatten tot 50% minder drijfgas en 20% minder verpakkingsaluminium dan de vorige verpakkingen. Wanneer 1 miljoen deospray-users over zullen stappen naar de nieuwe verpakkingen besparen we jaarlijks evenveel verpakkingsaluminium om 13.000 fietsen te produceren. Crazy!

En of dat allemaal nog niet genoeg voordelen zijn neemt de deospray minder ruimte in (in je clutch bij een avond uit bijvoorbeeld) en mag hij in het vliegtuig gewoon mee in je handbagage.

Wat vind jij van deze ontwikkeling?

20 thoughts on “Dezelfde inhoud.. maar dan kleiner!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.