Ontspanning

DIY: bordjes maken voor een (pinterest) tuinfeest!

foto6

Dat gevoel wanneer je iets in je hoofd hebt en het ook daadwerkelijk lukt. Heer-lijk. Er is stiekem al heel wat mis gegaan in mijn DIY carriere maar gisteren heb ik weer iets in elkaar gezet waar ik eigenlijk best wel tevreden over ben. Ik deel vandaag mijn techniek voor echte Pinterest-signs met jullie en natuurlijk laat ik ook weten waar ik ze voor ga gebruiken. Lees snel verder!

foto1

Een paar weken geleden kwam mijn moeder op het idee om een tuinfeest te geven. Niet zomaar een tuinfeest maar een campingfeest. Dit weekend zal onze tuin dus ook volstaan met tentjes, sportactiviteiten, drankspellen, een BBQ en de volgende ochtend natuurlijk een passend ontbijt om het geheel af te sluiten. We hebben veel grond achter ons huis (de vorige bewoner had er een paard staan, even voor het idee) dus ruimte genoeg voor een lekker burgerlijk campingfeest. Super hilarisch natuurlijk en mijn handen begonnen meteen te jeuken om weer lekker creatief aan de slag te gaan. Pinterest bracht me op het idee om echte signs in elkaar zetten zoals je die op de echte Pinterest garden parties (en op de camping!) ook ziet. Ik dook de schuur in voor plankjes en schoolbordverf (die ik nog had staan van een andere DIY) en heb de plankjes daarna voorzien van twee lagen verf.

foto2

De kracht van deze plankjes is dat ze er nogal ‘nonchalant’ uitzien. Je hoeft dus echt geen liniaal of exact dezelfde houtsoort te gebruiken, pak gewoon lekker wat je in huis hebt of ga eens langs de kringloopwinkel voor resthout. Mijn vader zaagde een lange plank in drie stukken en maakte daarna nog bovenstaande pijl die als welkomstbord zal dienen. Zorg dat je minimaal twee lagen schoolbordverf gebruikt (die van mij komt van HEMA) voor het beste resultaat.

foto3

Ik begreep nooit hoe restaurants die teksten op hun krijtborden zo netjes kregen (ik dacht altijd dat het witte verf was of iets in die richting haha!) totdat ik laatst een serveerster live bezig zag met een krijtbordstift. Ja hallo, dat kan ik natuurlijk ook! Bovenstaande stiften vond ik bij de Action voor iets meer dan een euro en ze werken echt verassend goed. Ik ging eigenlijk alleen voor wit maar de roze en blauwe versie kwamen natuurlijk ook goed van pas.

foto4

Het thema waar we ons aan houden is een tikje oosters en vooral heel kleurrijk. We zetten de tafels bijvoorbeeld vol met allerlei gekleurde waxinelichthouders en zetten palen neer met lichtsnoeren. De borden heb ik dus ook lekker kleurrijk gemaakt en hoewel ik een ramp ben met schrijven en tekenen zijn ze er nog best fatsoenlijk uitgekomen.

foto5
foto6

Ik begon met de bovenste drie (ja, die middelste in inderdaad belachelijk fout hahaha) en besloot er daarna ook nog een ontbijtbord bij te maken. Het ontbijtbord maakte ik met een liniaal en dat is zeker een aanrader voor super rechte letters!

Ik ben achter de schermen al bezig met nog veel meer projectjes en laat jullie deze week natuurlijk de rest ook nog even zien! Budgettips voor toffe feestjes zijn natuurlijk nooit verkeerd. Zouden jullie het ook leuk vinden om het eindresultaat te zien? Dan maak ik daar ook een sfeerverslagje van!

Love,
Sharon

Follow my blog with Bloglovin

23 thoughts on “DIY: bordjes maken voor een (pinterest) tuinfeest!”

 1. Wat een superleuk idee! Ik wilde dat ik eerder had geweten dat die stiften er waren, een vriendin en ik gaven pas een tuinfeest en wr hadden een bord, ook beschilderd met schoolbordverf, daarop kon iedereen wat schrijven, maar dat lieten we ze met krijtjes doen. Drama ;) Ik zou graag meer willen zien! :)

 2. Heel erg leuk Sharon!
  Ik vroeg me ook altijd af hoe ze nou zulk mooie teksten kregen op borden in coffeecorners enzo. Zo wordt het wel heel gemakkelijk he! :p Wel zeker heel leuk, misschien is dat ook wel een leuke toevoeging in mijn eigen keuken of tuin of studeerkamer… ;)
  Dankjewel voor de leuke DIY! Ik ben benieuwd waar je binnenkort verder mee komt :)

  Liefs XXX

 3. Ahh wat tof Sharon! En wow, jullie hebben dan wel een mooie tuin zeg, en wat is het überhaupt een fantastisch idee :) Het ziet er super leuk uit (en believe me, je kan echt wel leuk schrijven en tekenen hoor ;-) en ik kan niet wachten tot de rest. Heel veel plezier alvast!

  Liefs,
  Didem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.