DIY: bordjes maken voor een (pinterest) tuinfeest!

augustus 2, 2015Sharon

foto6

Dat gevoel wanneer je iets in je hoofd hebt en het ook daadwerkelijk lukt. Heer-lijk. Er is stiekem al heel wat mis gegaan in mijn DIY carriere maar gisteren heb ik weer iets in elkaar gezet waar ik eigenlijk best wel tevreden over ben. Ik deel vandaag mijn techniek voor echte Pinterest-signs met jullie en natuurlijk laat ik ook weten waar ik ze voor ga gebruiken. Lees snel verder!

foto1

Een paar weken geleden kwam mijn moeder op het idee om een tuinfeest te geven. Niet zomaar een tuinfeest maar een campingfeest. Dit weekend zal onze tuin dus ook volstaan met tentjes, sportactiviteiten, drankspellen, een BBQ en de volgende ochtend natuurlijk een passend ontbijt om het geheel af te sluiten. We hebben veel grond achter ons huis (de vorige bewoner had er een paard staan, even voor het idee) dus ruimte genoeg voor een lekker burgerlijk campingfeest. Super hilarisch natuurlijk en mijn handen begonnen meteen te jeuken om weer lekker creatief aan de slag te gaan. Pinterest bracht me op het idee om echte signs in elkaar zetten zoals je die op de echte Pinterest garden parties (en op de camping!) ook ziet. Ik dook de schuur in voor plankjes en schoolbordverf (die ik nog had staan van een andere DIY) en heb de plankjes daarna voorzien van twee lagen verf.

foto2

De kracht van deze plankjes is dat ze er nogal ‘nonchalant’ uitzien. Je hoeft dus echt geen liniaal of exact dezelfde houtsoort te gebruiken, pak gewoon lekker wat je in huis hebt of ga eens langs de kringloopwinkel voor resthout. Mijn vader zaagde een lange plank in drie stukken en maakte daarna nog bovenstaande pijl die als welkomstbord zal dienen. Zorg dat je minimaal twee lagen schoolbordverf gebruikt (die van mij komt van HEMA) voor het beste resultaat.

foto3

Ik begreep nooit hoe restaurants die teksten op hun krijtborden zo netjes kregen (ik dacht altijd dat het witte verf was of iets in die richting haha!) totdat ik laatst een serveerster live bezig zag met een krijtbordstift. Ja hallo, dat kan ik natuurlijk ook! Bovenstaande stiften vond ik bij de Action voor iets meer dan een euro en ze werken echt verassend goed. Ik ging eigenlijk alleen voor wit maar de roze en blauwe versie kwamen natuurlijk ook goed van pas.

foto4

Het thema waar we ons aan houden is een tikje oosters en vooral heel kleurrijk. We zetten de tafels bijvoorbeeld vol met allerlei gekleurde waxinelichthouders en zetten palen neer met lichtsnoeren. De borden heb ik dus ook lekker kleurrijk gemaakt en hoewel ik een ramp ben met schrijven en tekenen zijn ze er nog best fatsoenlijk uitgekomen.

foto5
foto6

Ik begon met de bovenste drie (ja, die middelste in inderdaad belachelijk fout hahaha) en besloot er daarna ook nog een ontbijtbord bij te maken. Het ontbijtbord maakte ik met een liniaal en dat is zeker een aanrader voor super rechte letters!

Ik ben achter de schermen al bezig met nog veel meer projectjes en laat jullie deze week natuurlijk de rest ook nog even zien! Budgettips voor toffe feestjes zijn natuurlijk nooit verkeerd. Zouden jullie het ook leuk vinden om het eindresultaat te zien? Dan maak ik daar ook een sfeerverslagje van!

Love,
Sharon

Follow my blog with Bloglovin

Comments (23)

 • Tania

  augustus 2, 2015 at 2:03 pm

  oh, superleuk gedaan. een ideetje om te onthouden.

 • Larissa

  augustus 2, 2015 at 2:09 pm

  Wat een leuke DIY! En wat heb jij een mooi handschrift, zeg! Heel schattig, zulke bordjes. Lekker vrolijk voor bij barbecue’s. Liefs.

 • Femke

  augustus 2, 2015 at 2:12 pm

  Ik vind deze bordjes echt verrassend leuk!!

 • manon

  augustus 2, 2015 at 2:59 pm

  Wat een superleuk idee! Ik wilde dat ik eerder had geweten dat die stiften er waren, een vriendin en ik gaven pas een tuinfeest en wr hadden een bord, ook beschilderd met schoolbordverf, daarop kon iedereen wat schrijven, maar dat lieten we ze met krijtjes doen. Drama ;) Ik zou graag meer willen zien! :)

 • Elsbet | La Vie Pure

  augustus 2, 2015 at 3:01 pm

  Oh! superleuk idee!

 • Amy

  augustus 2, 2015 at 3:47 pm

  Wat een leuk idee zeg!

 • beautydiarynl

  augustus 2, 2015 at 4:54 pm

  Ziet er leuk uit!

 • Jaimy en Laura

  augustus 2, 2015 at 4:57 pm

  Zeker goed gelukt, erg leuk!!

 • Maaike

  augustus 2, 2015 at 4:58 pm

  super leuk gedaan sharon! mooi geschreven ook!

 • Eline

  augustus 2, 2015 at 6:43 pm

  Wat ziet het er ontzettend leuk uit! Echt mega leuk voor een feestje of op je kamer ^^

 • Annelies

  augustus 2, 2015 at 8:25 pm

  wat leuk bedacht zeg!

 • Merel | LifebyMerel

  augustus 2, 2015 at 8:38 pm

  Wat een leuk idee zeg! Echt super leuke bordjes! :D
  xoxo

 • Charlotte

  augustus 2, 2015 at 9:37 pm

  Dat campingbord is echt leuk hahahah!

 • Babette | StudioBabsie

  augustus 3, 2015 at 9:53 am

  Wat ziet dit er leuk uit! En wat een gaaf idee van je moeder om een campingfeest te organiseren!! Het is dat ik geen grote tuin heb, anders was ik nu gelijk begonnen met organiseren, vind het echt een geweldig idee!

 • Annabel

  augustus 3, 2015 at 12:34 pm

  Heel erg leuk Sharon!
  Ik vroeg me ook altijd af hoe ze nou zulk mooie teksten kregen op borden in coffeecorners enzo. Zo wordt het wel heel gemakkelijk he! :p Wel zeker heel leuk, misschien is dat ook wel een leuke toevoeging in mijn eigen keuken of tuin of studeerkamer… ;)
  Dankjewel voor de leuke DIY! Ik ben benieuwd waar je binnenkort verder mee komt :)

  Liefs XXX

 • Sofie

  augustus 3, 2015 at 1:23 pm

  Ooh het ziet er echt super mooi uit!
  Het lijkt me echt super gezellig om zo’n groot tuinfeest te organiseren!
  X

 • Lindsey Beljaars

  augustus 3, 2015 at 1:42 pm

  Heel leuk gedaan! Ik heb dit pas ook gedaan bij een barbecue. Ziet er net ff wat leuker uit en het is echt supersimpel en snel gedaan.

 • Rianne

  augustus 3, 2015 at 2:56 pm

  heel creatief! leuk!

 • Didem

  augustus 3, 2015 at 5:17 pm

  Ahh wat tof Sharon! En wow, jullie hebben dan wel een mooie tuin zeg, en wat is het überhaupt een fantastisch idee :) Het ziet er super leuk uit (en believe me, je kan echt wel leuk schrijven en tekenen hoor ;-) en ik kan niet wachten tot de rest. Heel veel plezier alvast!

  Liefs,
  Didem

 • Yara

  augustus 3, 2015 at 7:00 pm

  Wat leuk bedacht! ik ben benieuwd naar de rest!

 • Joanna

  augustus 3, 2015 at 9:17 pm

  What a great idea! Mine would say: Don’t wake me up- I might bite! ;)

 • Irina

  augustus 11, 2015 at 1:08 pm

  Echt heel erg schattig! Ik zou graag sfeerbeelden zien ^^

 • Kristine

  augustus 23, 2015 at 3:37 pm

  Ik ben altijd fan van jouw DIY’s !! :)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Prev Post

W7 Neon Nights

juli 21, 2015

Next Post

Spam je blog!

augustus 3, 2015