Douglas Deluxe Palette Review – Eye Shadow and Face Powder Palette

Het is holiday-season en dat betekent dat iedereen natuurlijk hard op zoek is naar de beste cadeautjes voor onder de kerstboom! Vandaag laat ik je weer een parel zien waarvan ik zeker weet dat je er heel veel vrouwen blij mee zou kunnen maken. Het gaat om de Douglas Deluxe Palette – Eye Shadow and Face Powder Palette. Een hele mond vol maar dat mag ook wel voor zo’n uitgebreid palette. Let’s go!

douglas-deluxe-palette-eye-shadow-and-face-powder-palette

Laten we beginnen bij het begin. Het Douglas Deluxe Palette komt in een glanzende roze verpakking. Erg meisjesachtig en ook wel chique. Op de voorkant zie je een ballerina-achtige vrouw voor een beautytafel. Pretty right? Zowel de hoes als de echte verpakking van het palette reflecteren en wanneer je op dit moment kerstlampjes hebt hangen zal je deze dus ook terug zien in dit palette. Maakt je beautytafel nóg mooier.

Douglas Deluxe Palette Eye Shadow and Face Powder Palette

Wanneer je het palette opent komen de prachtige kleuren je direct tegemoet. Er zitten maar liefst 32 oogschaduwkleuren in dit palette en daarnaast ook nog 5 gezichtspoeders. De oogschaduwkleuren bevatten verschillende finishes en je kunt dus zowel een matte neutrale look als een glitterende partylook creëren met dit palette.

Douglas Deluxe Palette Eye Shadow and Face Powder Palette

We leven natuurlijk in een wereld vól prachtige beautymerken en producten en dat betekent dat het tegenwoordig erg lastig is om er nog echt uit te springen als merk. Douglas heeft dit ook door en ging dus ook voor een extra bij dit palette. Wanneer je het palette opent zie je namelijk dat er ook een boekje is toegevoegd en hierin staan allerlei looks die je met dit specifieke palette kunt maken! Super handig voor de beginner of meiden die juist een keer iets heel anders willen proberen omdat ze stiekem een beetje vastzitten in oude routines. Een leuke toevoeging in ieder geval!

Douglas Deluxe Palette Eye Shadow and Face Powder Palette
Drunk in gold – Sparkle on – Burning

Dat het palette er prachtig uitziet is natuurlijk leuk en aardig maar hoe zit het met de kwaliteit? Daar kan ik heel kort over zijn: die is top. Bovenstaande swatches zijn gemaakt met een vingerswipe en zoals je ziet komt er onwijs veel kleur van het palette af. De substantie van de neutrale kleuren kan je ‘normaal’ noemen en de meer opvallende kleuren zijn wat meer creamy. De metallic-kleuren zijn super gepigmenteerd maar wanneer je teveel neemt kunnen deze wat korrelig worden. Duw dus niet te hard met je kwast in de kleuren want dan krijg je gegarandeerd fall-out onder je ogen en dat willen we niet. Een beetje oppassen met de metallic-kleuren dus maar verder zijn de kleuren prima in gebruik. Voor een sprekend effect zou ik je wel een neutrale oogschaduwbasis aanraden zodat je start met een basis zonder aders/verkleuringen. Je oogschaduw blijft hierdoor ook nog langer zitten. Ik gebruik zelf graag Soft Ochre van MAC hiervoor maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere opties.


Deep – Dive into Purple – Heartbreak – Fire

Iets minder spannend zijn de matte kleuren van het palette maar ook deze zijn van prima kwaliteit. Genoeg pigment en vegen gemakkelijk uit op het ooglid. Ik vind zelf vooral de kleur ‘Good as Glow’ fijn als crease-kleur!

Douglas Deluxe Palette Eye Shadow and Face Powder Palette

Glow on – Stay Golden

De gezichtspoeders geven ook een prima kleur af. Wat ik erg goed vind aan de vijf kleuren is dat Douglas niet voor vijf spierwitte kleuren heeft gekozen maar ook heeft gedacht aan vrouwen met een tintje. De highlighter aan de rechterkant is vrij donker en dus perfect voor de donkerdere huidskleuren! Dan kan je bijvoorbeeld de witte kleur altijd nog als oogschaduw gebruiken. Wel moet ik zeggen dat ik dit palette vooral zou kopen wanneer je op zoek bent naar aparte oogschaduwkleuren. De gezichtspoeders zijn prima te noemen maar niet speciaal of uitmuntend goed. De oogschaduws van dit palette stelen wel echt de show en maken naar mijn mening dus ook echt dit palette.

Als laatste het palette ook nog even in zijn geheel met flits. Zo zie je goed welke kleuren nu matte zijn en welke metallic en glitter. Het Douglas Deluxe Palette komt uit de Douglas kerstcollectie van 2019 en kost €40,99. Voor het aantal kleuren, de variatie en de prachtige verpakking die je krijgt vind ik de prijs zeker in verhouding staan. Ik vind dit in ieder geval een onwijs leuk cadeautje voor onder de kerstboom! Je kunt het palette hier bestellen of natuurlijk gewoon een kijkje nemen in de winkel.

Zou dit een palette voor jou kunnen zijn?

Liefs,
Sharon

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Rachel

    Needed me and Stronger vind ik echt prachtig.. love it

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.