Een hal inrichten – 5 tips

Wanneer je een liefhebber van woonartikelen bent is elke ruimte een feestje om in te richten. Toch zijn er een aantal ruimtes die stiekem wel mijn voorkeur hebben. Zo vind ik zelf de woonkamer enorm belangrijk maar hecht ik ook veel waarde aan de slaapkamer en de hal. In je woonkamer breng je de meeste tijd door, in mijn slaapkamer wil ik een oase van rust creëren en in de hal wil je je gasten direct op een fijne manier je huis laten betreden. Ik vind het zelf namelijk leuk en belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen zich fijn voelen in mijn huis en dan is de hal toch echt de eerste ruimte die je gasten zien. Maar hoe maak je je gang nou echt gezellig? En hoe zorg ervoor dat je gang geen opslagplaats wordt van lelijke – maar praktische – spullen? Lees snel de onderstaande tips.

1. Laat alleen zien wat gezien mag worden

De eerste tip is simpel maar krachtig: laat alleen zien wat gezien mag worden! Leg je paraplu’s, winterse mutsen en boodschappentassen dus niet in het zicht maar berg ze netjes op in manden of een handige opbergkast. Een opbergkast van Emob is bijvoorbeeld een hele goede optie. Stop er alle spullen in die je wel dagelijks nodig hebt maar waar je niet graag tegenaan kijkt. Problem solved!

2. Kleur op de muur

Er is als je het mij vraagt niets zo saai als een witte, koude hal. Het fijne aan dit probleem? Je lost dit gemakkelijk op met een kleurtje op de muur! Een hal is bij de meeste huizen ook geen enorme ruimte dus je bent in veel gevallen zo klaar met verven. Tip: kijk eens rond op Pinterest voor de trendkleuren van dit seizoen. Dan ben je niet alleen van je saaie hal af maar lijkt je huis ook direct enorm trendy. Een win-winsituatie dus.

3. Sfeerverlichting

Je kunt nog zo je best doen op de Pinterest-perfect hal, wanneer de verlichting niet klopt zal je geliefde hal nooit gezellig en/of sfeervol gaan ogen. Doe dus ook zeker je best op de verlichting. Dit hoeft echter absoluut geen duur grapje te zijn, een simpele tafellamp op je sidetable kan al voldoende zijn. Tip: heb je geen stopcontacten in je hal? In veel woonwinkels vind je tegenwoordig ook mooie tafellampen op batterijen terug. Erg handig.

4. Opgeruimd staat netjes

De kracht van de mooiste interieurplaatjes op Pinterest? Dat is natuurlijk de stylist op de eerste plaats maar wat ook heel belangrijk is om te realiseren is dat er nooit rommel zichtbaar is. Je ziet nooit kinderschoentjes, sjawls of sleutelbossen voorbijkomen op deze picture perfect plaatjes. Wil jij dus een droomhal creëren? Zorg dan dat je hal altijd mooi opgeruimd is en blijft.

5. Eenheid

Niets is zo rustgevend in een interieur als eenheid. Consistentie in kleuren en materialen zorgt ervoor dat je hal één geheel wordt en daar hoef je helemaal niet zoveel moeite voor te doen. Heb je een zwarte sidetable in je hal staan? Kies bij het aanschaffen van je accessoires dan ook voor zwarte producten. Een aantal zwarte mandjes om je kleurrijke ‘prulletjes’ in op te bergen maken al een enorm verschil.

Ben jij op dit moment eigenlijk tevreden met jouw hal? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.