Een leuke rondvaart maken in Amsterdam – 5 tips

Toen ik laatst naar het meest recente seizoen van Gooische Moeders aan het kijken was en Bo op een boot zag stappen voor een romantische rondvaart in Amsterdam werd ik toch wel erg enthousiast. Een rondvaart maken door de grachten van Amsterdam staat namelijk na al die jaren nog steeds op mijn bucketlist. Grappig genoeg heb ik wel zo’n twee jaar lang in Amsterdam gewoond maar een rondvaart Amsterdam is er nooit van gekomen. Nu de wereld weer op gaat is alles gelukkig weer mogelijk dus ik ga binnenkort toch maar eens een reservering maken. Om me alvast goed voor te bereiden op zo’n rondvaart heb ik het internet al even afgestruind voor wat tips. Kan jij ook wel wat tips gebruiken voor een tripje als deze? Lees dan snel verder.

1. Publieke tour of een privétour

Bo maakte natuurlijk een privétour (je bent een Gooische Moeder of je bent het niet!) maar een publieke tour is natuurlijk net zo gezellig. Wanneer het gaat om een rondvaart in Amsterdam zijn er in ieder geval heel veel verschillende opties mogelijk. Zo kan je zoals ik al zei kiezen voor de privétour (vaak redelijk prijzig), een kleine boot met een klein publiek of een grotere boot met een groot publiek. Bekijk dus ook goed welke opties er beschikbaar zijn en welke optie het beste bij jouw wensen past. Ga je met je vriend? Dan is een privétour in het donker natuurlijk geweldig. Ga je met familie? Dan is een grote boot in daglicht perfect. It’s up to you!

2. Boek op tijd

Nu alles weer mag zijn de restaurants en amusementsparken overvol en dat geldt ook voor leuke uitjes zoals een rondvaart. Wees dus ook op tijd met het boeken van je rondvaart door Amsterdam. Het zou zonde zijn wanneer je je hotelboeking al gemaakt hebt en er daarna pas achterkomt dat de rondvaart waar je je oog op hebt laten vallen niet meer beschikbaar is.

3. Laagjes

Zit je tijdens jouw rondvaart in de buitenlucht of heb je de mogelijkheid om naar buiten te gaan? Zorg dan dat je kleding van die dag bestaat uit (een aantal) laagjes. Wanneer de zon schijnt wil je natuurlijk lekker in iets luchtigs in de zon gaan zitten maar wanneer het ook maar een beetje waait kan het best fris worden op een boot. Zorg dus dat je te allen tijde iets uit of juist aan kunt trekken.

4. Combineer

Kom je niet vaak in Amsterdam of is dit misschien wel je eerste tripje? Combineer je rondvaart dan met een bezoekje aan een heerlijk restaurant. Wil je helemaal uitpakken? Boek er dan een hotelovernachting bij en tover jouw dagje weg om naar een onvergetelijk weekend.

5. Annuleren

Wilde jij dolgraag een boottochtje maken met zomers weer en heb je speciaal daarom ook een boot zonder overkapping of binnenruimte uitgekozen? Dan is het best wel vervelend wanneer je een paar dagen daarvoor hoort dat het gedurende jouw dag de hele dag zal gaan regenen. Dat is het wel fijn wanneer je de optie hebt om nog te annuleren. Of en tot wanneer dit kan verschilt per maatschappij, bij Flagship Amsterdam kan dit bijvoorbeeld tot 24 uur voor je rondvaart. Erg netjes.

Heb jij al eens een rondvaart gemaakt door Amsterdam? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.