Een nieuwe vloer aanschaffen – waar let je op?

Wanneer je een nieuw huis gaat betreden of je huidige woning van een upgrade wilt voorzien zal een nieuwe vloer waarschijnlijk een grote wens van je zijn. Een nieuwe vloer kan namelijk ontzettend veel verschil maken. Dat wordt wel duidelijk wanneer je kijkt naar programma’s als ‘Kopen zonder kijken’ wanneer een zwaar gedateerde woning volledig wordt gestript en daarna wordt voorzien van de mooiste muurkleuren, een nieuwe keuken, prachtige meubels en de meest trendy accessoires. Dan valt het gloednieuwe visgraat laminaat voor mij altijd nog het meeste op. Een vloer is nu eenmaal enorm belangrijk voor de look en feel van je woning. Ga jij binnenkort een nieuwe vloer aanschaffen en kan je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

1. Bereid je voor

Wanneer je een vloerenwinkel binnenstapt kan het nogal overweldigend zijn om zoveel verschillende kleuren, patronen en materialen bij elkaar te zien. Een beetje voorbereiding vooraf kan dus veel tijd schelen en impulsieve keuzes voorkomen. Op Pinterest vind je de meeste prachtige vloeren terug en een groot voordeel daarvan is dat je direct ziet wat deze vloer met een ruimte doet. Je ziet direct welke vloeren het beste bij een industrieel, romantisch, of luxueus huis passen. Handig!

2. Koel of warm

Je ziet tegenwoordig vooral veel vloeren in een koelere tint voorbijkomen in de woonbladen en veel mensen kiezen dus ook voor een vloer met een koude tint in plaats van een warme tint. Ik ben zelf ook gek op de wat koudere tinten maar weet ook dat niet iedereen hiervan gecharmeerd is. Kijk dus van tevoren goed naar wat voor een resultaat jij uiteindelijk wilt realiseren met jouw interieur. Een koude of een warme tint in je vloer maakt namelijk een enorm verschil.

3. Welk materiaal

Ook het materiaal van je nieuwe vloer is erg belangrijk om goed over na te denken. Welk materiaal voor jou werkt is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak maar ook van de ruimte waar je de vloer wilt laten plaatsen. Een badkamer of keuken heeft nu eenmaal een andere vloer nodig dan een woonkamer of slaapkamer. Je wilt tenslotte geen blijvende olie spetters op je keukenvloer creëren!

4. Alleen de woonkamer of meerdere ruimtes?

Ga je je woonkamer verbouwen en ben je daarom op zoek naar een nieuwe vloer? Dat wordt toch al snel een hele klus. Je moet natuurlijk eerst de vloer uitkiezen, een bestelling plaatsen bij een aanbieder, in sommige gevallen afwachten totdat de vloer op voorraad is, je woonkamer leeghalen, wellicht een dag vrij nemen om de werknemers van de vloeraanbieder te kunnen ontvangen en ga zo maar door. Het is dus ook niet gek dat veel mensen direct hun hele huis onder handen nemen. Wanneer je financiële situatie dit toelaat kan het dus verstandig zijn om ook na te denken over de andere ruimtes in je huis. Is de vloer in je keuken wellicht ook aan vervanging toe binnenkort? Doe dit dan ook direct.

5. Nazorg

Wanneer je een nieuwe vloer hebt aangeschaft is het wel zo fijn om deze ook zo lang mogelijk mooi te houden. Denk dus ook zeker goed na over de nazorg. Vraag de aanbieder welke producten je het beste kunt gebruiken voor het schoonmaken van je nieuwe vloer (en vooral, welke niet!) en zorg ervoor dat je meubels allemaal zijn voorzien van de juiste bescherming. Krassen veroorzaken met de te scherpe poten van je eetkamerstoelen is tenslotte niet de bedoeling!

En, welke vloer ligt er op dit moment in jouw woonkamer? En ben je blij met deze vloer? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.