Een Perzisch tapijt combineren – hoe doe je dat?

Veel interieurliefhebbers zijn er gek op: het Perzische tapijt. Perzische tapijten kan je natuurlijk vinden in allerlei soorten en maten en ook in heel veel verschillende kleuren. Toch blijven ze altijd iets heel herkenbaars hebben. De herkenbare look van een Perzisch tapijt is natuurlijk prachtig maar dit kan soms ook voor een beetje teveel drukte – en soms zelfs chaos – in je huis zorgen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je de rest van je interieur goed laat aansluiten bij je Perzische tapijt. Maar een Perzisch tapijt combineren, hoe doe je dat nou het beste? Lees om dat te weten te komen snel de onderstaande tips!

1. Neutrale meubels

Voordat ik start met de eerste tip wil ik eerst wat zorgen bij je wegnemen. Veel mensen zijn wat huiverig wanneer het aankomt op het kopen van een Perzisch tapijt. Het is een kostbare aankoop en je wilt in zo’n geval natuurlijk niet het gevoel hebben dat je wellicht later spijt krijgt. Dit hoeft echter helemaal niet, je Perzisch tapijt verkopen (zelfs na heel wat jaren van gebruik!) is namelijk erg gemakkelijk. Geen zorgen dus. Goed, terug naar de eerste tip! Omdat Perzische tapijten vaak aan de drukke kant zijn kan het een beetje en ‘chaos’ worden wanneer je er hele drukke meubels op besluit te zetten. Een grote fauteuil met een druk printje erop kan bijvoorbeeld gaan vloeken. Het wordt door de interieurexperts dus ook aangeraden om te kiezen voor meubels in neutrale kleuren. Zo blijft je woonkamer mooi rust uitstralen en valt je Perzisch kleed prachtig op zonder dat het ‘too much’ wordt.

2. Modern

Houd je niet van de standaard look van een Perzisch tapijt en wil je een creatieve touch aan je woonkamer geven? Combineer dan de look van een traditioneel Perzisch tapijt met meubels die juist heel modern ogen. Omdat je op deze manier een groot contrast creeert krijgt je woonkamer vanzelf een interessante en originele look. Bekijk ook zeker Pinterest eens voor deze toffe combinatie van twee hele verschillende stijlen.

3. Glazen tafel

Vind je het lastig om je Perzisch tapijt te combineren met een salontafel? Vind je het al snel te druk of te chaotisch ogen? De makkelijkste optie is dan nog altijd om voor een glazen salontafel te kiezen. Deze zijn op dit moment gelukkig helemaal ‘on trend’ dus in een gemiddelde woonwinkel zal je niet lang hoeven te zoeken. Als we dan weer even teruggaan naar de tip hierboven is het wél heel leuk om deze glazen salontafel te voorzien van een modern item. Een opvallend wit modeboek bijvoorbeeld (zoals je ze kent van Chanel en Prada) staat erg chique.

Je Perzisch tapijt combineren is dus helemaal niet zo moeilijk! Je moet alleen even met een aantal punten rekening houden of eerst wat inspiratie opdoen. Ik zoek zelf graag online naar interieurinspiratie maar je kunt natuurlijk ook langs de wat grotere woonwinkels voor inspiratie wat betreft het combineren van je Perzisch tapijt. Daar ga je ook vast en zeker mooie combinaties tegenkomen. Zo kan jij binnenkort heerlijk gaan genieten van je prachtige Perzische tapijt!

Hoe zou jij een Perzisch tapijt combineren? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.