Een spa beleving in de badkamer – zo doe je dat!

Wanneer we kijken naar de nieuwe maatregelen denk ik dat we allemaal wel wat positiviteit in ons leven kunnen gebruiken. Een goed boek bijvoorbeeld, of een ontspannen spa-moment. Over dat laatste ga ik het hebben in dit artikel. Ik vind het namelijk heerlijk om zo nu en dan een spa beleving bij mij thuis te creëren. Even lekker me-time waarbij niets hoeft, je goed voor je lichaam zorgt en helemaal tot rust komt. Je hebt daarvoor ook helemaal geen grote of uitgebreide badkamer nodig, enkel wat kleine aanpassingen. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan dit artikel.

1. Plan je ontspanningsmoment in als een activiteit in je agenda.

Je eigen badkamer, schone handdoeken, lekkere producten en (minimaal) een uurtje van je tijd is alles wat je nodig hebt. Dit is jouw me-time, dus geen honden, katten, zeurende partners of huisgenoten, e-mails, sms’jes, FaceTime of mobiele telefoons toegestaan. Plan het moment in alsof het een zeer belangrijke werkafspraak is, dat verdien je namelijk!

2. Luxe maar dan thuis.

Wanneer je een echte spa binnenloopt krijg je direct een gevoel van ontspanning door de heerlijke geuren en de luxe materialen. Dit wil je natuurlijk thuis – in je eigen badkamer – ook ervaren en dat is mogelijk. Investeer in (een aantal) mooie handdoeken van hotelkwaliteit en vul dit aan met wat luxueuze doucheproducten. Het merk Rituals heeft bijvoorbeeld heerlijke producten waarmee je je (door de kwaliteit en fantastische geur) direct in een spa waant. Je hoeft hiervoor ook niet een hele lijn aan te schaffen, een heerlijke Rituals douche schuim of Rituals shampoo kan al genoeg zijn om je dit spa gevoel te bezorgen.

3. Maak gebruik van water, in welke vorm dan ook.

Water werkt ontspannend voor ons lichaam en het is dus ook erg fijn om tijdens je me-time een momentje in te plannen voor een ontspannen bad of een douchesessie. Gebruik hierbij natuurlijk de producten van tip 2 om je moment in bad of de douche extra comfortabel te maken.

4. Je badkamer

Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, zorg dat hij volledig schoon is en dat er nergens rommel zichtbaar is. Je wil een ontspannen moment creëren en afleiding is hierbij niet welkom! Het fijne aan een hotelbadkamer is bijvoorbeeld dat je nergens een chaotische stapel met shampooflessen ziet of een spiegelplank met rondslingerende make-up. Gun jezelf dat momentje van volledige ontspanning en zorg dus van tevoren voor een glimmende en opgeruimde badkamer.

5. Kaarsen

Niets zo ontspannend als de geur van een heerlijke (grote!) geurkaars. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van geurstokjes of een andere geurverspreider maar een geurkaars is voor mijn persoonlijke me-time momentje wel echt mijn favoriet. Niet alleen ruikt je badkamer daardoor heerlijk naar een echte spa, het flikkerende vlammetje van de kaars werkt voor mij ook ontspannend. Win-win dus!

Maak jij van je badkamer ook geregeld een at home spa? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.