Een trouwjurk kopen – waar let je op?

Wanneer je recent ten huwelijk bent gevraagd zal je waarschijnlijk dagelijks nadenken over jullie grote dag. Welke gasten jullie gaan uitnodigen, waar de trouwerij plaats zal vinden, hoe fantastisch deze dag gaat zijn en welke kleding jullie zullen dragen. Vooral over dat laatste kunnen in het specifiek veel vrouwen urenlang fantaseren. Er zijn immers zoveel verschillende trouwjurken beschikbaar tegenwoordig! Het lijkt wel alsof er steeds meer prachtige stijlen ontstaan voor een bruiloft want alles kan natuurlijk op jouw grote dag. Grenzen vervagen dus ook steeds meer. Ik ben zelf nog steeds wel erg gek op de wat meer traditionele trouwjurken zoals een romantische trouwjurk. Een ladybird bruidsjurk bijvoorbeeld zou goed bij mijn stijl passen mocht ik ooit gaan trouwen. Ben jij ten huwelijk gevraagd en ga je binnenkort naar een bruidswinkel voor jouw perfecte jurk? Lees dan snel verder voor een aantal goede tips!

1. Trek het juiste ondergoed aan

Het is natuurlijk nog niet noodzakelijk om perfect voor de dag te komen tijdens het passen van je potentiële trouwjurk. Toch is het wel fijn om je volledig te kunnen focussen op de jurken zelf en niet op de doorschijnende lijnen van je ondergoed. Perfect hoeft je setje natuurlijk nog niet te zijn. Een simpele huidkleurige set waarbij de BH strapless is voldoet prima.

2. Doe van tevoren al inspiratie op

Binnenstappen in een grote bruidswinkel met jurken in élke hoek kan best wel overweldigend zijn. Van tevoren al een beeld ontwikkelen van wat je het liefste zou willen dragen op jouw grote dag kan dus ook geen kwaad. Pinterest is een geweldig platform voor dit soort doeleinden. Daar vind je inspiratie in overvloed!

3. Laat je niet te veel beïnvloeden

Vergeet niet dat het op jouw grote dag ook écht om jou (oké, en je partner) gaat. Wanneer je weet dat jouw vriendinnen behoorlijk overtuigend kunnen zijn in het doorduwen van hun eigen voorkeuren is het een goed idee om aan hen te vragen een stapje terug te doen tijdens de passessie. Meningen van mensen die je liefhebt zijn nog steeds heel fijn om te horen natuurlijk maar je moet wel de ruimte krijgen en voelen om je eigen keuze te kunnen maken.

4. Match de look van je trouwdag

Die ene witte minimalistische jurk lijkt op het eerste gezicht misschien wat saai terwijl dezelfde jurk met een glowy make-up, mooie sieraden en volle bos krullen ineens exact is wat je zoekt. Weet jij al een beetje hoe jouw haar en make-up gaat zijn op de grote dag en weet je ook al dat je die dag hakken zult dragen? Probeer die look dan alvast – een beetje – na te maken wanneer je op zoek gaat naar een jurk. Zo kan je beter inschatten of je met de jurk die je op dat moment past jouw gewenste effect gaat bereiken.

5. Geniet

Hoewel het af en toe onmogelijk lijkt om de juiste jurk voor jou te vinden en dit je zo nu en dan behoorlijk kan frustreren is het wel heel belangrijk om ook te genieten van dit mooie en speciale moment. Met zoveel winkels, merken en jurken zit jouw jurk er écht wel tussen en het is dus ook alleen een kwestie van geduld hebben en rustig doorzoeken. Heb vertrouwen en geniet!

Weet jij al in wat voor een jurk jij graag zou willen trouwen?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.