Emma Matras Review – Mijn eerlijke mening over het Emma Matras inclusief foto’s

Emma matras review nodig? Dan heb ik goed nieuws voor je! Het is namelijk na een flinke testperiode eindelijk tijd voor mijn uitgebreide Emma Matras Review. We weten allemaal dat een goede nachtrust ontzettend belangrijk is om overdag goed te kunnen functioneren. We willen natuurlijk allemaal vol energie wakker worden zodat we met goede moed aan de dag kunnen beginnen. Nu zijn er meerdere manieren om je nachtrust te verbeteren maar een goed matras speelt hierbij vanzelfsprekend een hele grote rol. Wist je dat je door een slecht matras zelfs rugklachten kunt ontwikkelen?! Lees dus snel verder voor mijn Emma o2 matras review!

Emma matras review

Toen het bij mij een paar weken geleden tijd werd voor een nieuw matras besloot ik de verhalen met goede ervaringen over Emma te geloven en er zelf ook voor te gaan. Een Emma zou het worden! Vandaag is het dan eindelijk tijd voor mijn Emma matras review waarbij ik het ga hebben over de Emma O2, een matras (in mijn geval) van 140×200. Laten we dus snel beginnen met deze uitgebreide Emma o2 matras review.

Emma matras review

Mijn Emma matras review

Wanneer je ook maar een beetje verstand hebt van matrassen zal het merk Emma je niet onbekend zijn. Het Emma matras is niet voor niets al vier keer als beste matras beoordeeld in de matrassentest van de Consumentenbond. Het merk heeft inmiddels al een groot aantal fans opgebouwd door de goede kwaliteit maar er zijn nog een aantal andere fijne voordelen. Wanneer je een Emma o2 matras aanschaft krijg je namelijk niet alleen tien jaar garantie maar mag je het matras ook nog eens 100 dagen uitproberen. Na 99 nachten toch niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug en dan bedoelen ze ook echt het hele bedrag (zelfs inclusief het kosteloos ophalen). Een matras kan je nu eenmaal niet echt volledig uitproberen in de winkel (tenzij je er mag blijven slapen..) dus dit vind ik echt een onwijs groot voordeel. Super klantvriendelijk ook.

De Emma matras test

Wanneer je een Emma matras bestelt krijg je het matras opgerold binnen. Dit vind ik persoonlijk echt super praktisch want je kunt het matras op deze manier gemakkelijk naar je slaapkamer verplaatsen. Nu kan je mijn woning gemakkelijk bereiken met een lift maar ook met een klein trapgat hoef je je geen zorgen te maken! Wanneer je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen pak je het matras uit en leg je het op je bed neer. Door een klein stukje van het plastic los te knippen zal het matras zichzelf daarna direct uitrollen.

<

Hoe lang moet je een Emma matras laten liggen na het uitrollen?

De matrassen hiervoor moesten eerst een hele dag ‘uitzetten’ maar deze was na tien minuten al ready to go. Wanneer je het matras dus ’s avonds pas uitpakt hoef je het matras niet eerst een paar uren te laten liggen voordat je naar bed kunt gaan. Handig! Uitrollen en go dus.

Emma matras verpakking

Emma matras review

Toen ik voor de eerste keer op mijn Emma matras ging liggen viel mij direct op dat het matras harder was dan mijn matras daarvoor. Dit maakte me toch wel een tikje sceptisch en ik wist dus ook nog niet zeker of dit wel zo’n positieve Emma bed review zou worden. Zou het matras niet té hard zijn? Wat ik wel direct heel fijn vond was de stevigheid van het matras. Wanneer je bijvoorbeeld aan de ene kant van het matras zou gaan springen dan voelt de persoon aan de andere kant hier helemaal niets van. Wanneer je samenwoont heb je dus zo goed als geen last van de eventuele rolbewegingen van je partner.

Emma matras in het echt

Mijn uiteindelijke mening over het Emma matras

Nu we een aantal weken verder zijn willen jullie natuurlijk weten wat ik op dit moment van het matras vind. Tijd voor mijn streng maar rechtvaardige Emma bedden review dus. Ik was in het begin natuurlijk een beetje sceptisch maar dit bleek achter helemaal niet nodig. Het matras is zeker aan de harde kant maar dit werkt verrassend goed voor mijn lichaam. Ik vind het matras persoonlijk super comfortabel liggen en word sinds ik dit matras heb nooit meer wakker met spierpijn of andere klachten. Bij mijn vorige matrassen kwam dit zo nu en dan nog wel eens voor en nu weet ik dat deze klachten dus ook echt door mijn matras werden veroorzaakt. Ik ben dus ook super blij dat ik een oplossing heb gevonden. Het merk geeft zelf de volgende uitleg voor de magische werking van dit matras:

“De verschillende lagen schuim zorgen samen voor een punt-elasticiteit die zich snel en vanzelf aanpast aan je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je geen last van drukpunten hebt”.

Zou ik het Emma 02 matras aanraden?
Het antwoord op deze vraag is 100% ja! Ik hoor om eerlijk te zijn ook echt maar weinig Emma matras klachten. Wel zou ik je alsnog willen aanraden om het matras eerst eens te gaan bekijken en voelen in het echt. Dan weet je het namelijk helemaal zeker. Wil je toch direct een Emma matras bestellen? Dan heb je altijd je 100 proefdagen nog! Dan kan je gewoon op je eigen tempo (en in je eigen omgeving) proefslapen. Een Emma matras kopen kan dan gemakkelijk op hun eigen website. Op de website van Emma zelf vind je ook regelmatig een Emma mooie actie terug, dat is dus ook een tip als je het bedrag van Emma matrassen wat aan de hoge kant vindt en op zoek bent naar de goedkoopste prijs. Veel mensen vragen zich trouwens ook af of het Emma matras warm is maar dat vind ik persoonlijk niet zo. Ik heb in ieder geval geen temperatuurverschil gemerkt wanneer ik mijn Emma matras vergelijk met vorige matrassen van andere merken.

Emma matras review nederlands

Ook niet onbelangrijk: het matras is een beauty om te zien. Mooi hoekig, fijn materiaal en lekker hoog. Staat prachtig in je slaapkamer! Tip: je kunt bij Emma ook terecht voor kussens, toppers en zelfs dekbedden. Hier ga ik zelf binnenkort ook nog even uitgebreid naar kijken als er weer een mooie aanbieding of korting voorbijkomt. Ik kan wel wat nieuwe kussens gebruiken namelijk. Ik slaap nu namelijk op een simpel kussentje van een woonwinkel hier in de buurt en daar word ik niet heel erg vrolijk van. Jammer van zo’n luxe boxspring matras natuurlijk ook.

En dan was dit mijn Emma Matras Review alweer! Ik slaap dus heerlijk op mijn Emma bed. Ben jij op dit moment blij met je matras of zou je ook wel graag een nieuw matras willen aanschaffen? Hopelijk heb je iets aan deze Emma 02 review gehad en lig jij binnenkort ook op jouw droommatras. Good luck!

Update 12 januari 2022

Deze blogpost draait natuurlijk vooral over mijn Emma matrassen review maar dit nieuwtje over hun Boxspringbed Deluxe is ook zeker de moeite waard om te delen. Het Emma Boxspringbed Deluxe heeft namelijk in december 2021 een erg mooie prijs ontvangen. Het Emma Boxspringbed Deluxe is toen verkozen tot het beste boxspringbed in de Consumentenbond boxspringtest met een score van 7,1. De Consumentenbond heeft een tiental boxsprings getest, waarin een laboratorium de boxsprings één voor één heeft getest op ondersteuning, levensduur, ligeigenschappen en vochtdoorlatendheid. Het Emma Boxspringbed Deluxe won o.a. door de enorm goede levensduur en de ondersteuning van het bed. Dat het bed er ook nog eens super elegant uitziet is natuurlijk niet relevant voor de kwaliteit maar alsnog erg fijn meegenomen :-).

Zoals alle boxspringbedden, bestaat het Emma Boxspringbed Deluxe uit drie delen: de box, het matras en de topper. Daarnaast heeft het boxspringbed Bonellveren in plaats van latten als bodem. Bonellveren zijn veren in het matras die met elkaar verbonden zijn en hebben een soort zandlopervorm. Daardoor zorgt de bodem voor een betere ondersteuning dan bij “normale” bedden. Dit verbetert de slaapervaring en verhoogt je comfort.

Het Emma Boxspringbed Deluxe is nu verkrijgbaar in drie kleuren: lichtgrijs, donkergrijs en bruin met een formaat vanaf 140 cm tot 200 cm breed. Daarnaast kun je kiezen uit een klassiek of een elegant hoofdbord met een onderstel van metalen of houten pootjes. Zo kun jij het boxspringbed helemaal stylen naar je eigen idee. En oja: de bezorgdienst zet ‘m ook nog eens binnen 10 minuten voor je in elkaar! Meer info over het Emma Boxpsringbed Deluxe lees je hier.

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 1. Alexandra

  Ik heb deze matrassen inderdaad al vaker voorbij zien komen, klinkt als een goed en fijn matras!

  Ik ben persoonlijk toch wel van het uitproberen in de winkel, maar zo’n lange retourtermijn is bij online bestellen inderdaad wel fijn!
  Alexandra onlangs geplaatst…Mijn 3 essentiële elementen voor een fijne slaapkamerMy Profile

 2. Marcia

  Heb jij de medium of de harde variant van het o2 matras?

 3. Sebastian

  Welke kant van het Emma one matras is de bovenste kant? Het dikte of dunste gedeelte?
  Ik kan eventueel foto sturen maar niet via dit formulier.

 4. Sebastian

  Welke kant van het Emma one matras is de bovenste kant? Het dikte of dunste gedeelte? Ik kan evt foto sturen, maar niet via dit formulier.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.