En toen had ik grijs haar.

april 14, 2015Sharon

haarintro

Ohmygod, mijn haar is zo goed als grijs! Het was gisteren weer hoog tijd voor een bezoekje aan Salon B bij mijn favoriete hairstylist Sue en vandaag laat ik jullie het resultaat zien en vertel ik (voor zover ik dat kan als niet-kapster haha) over het hele proces. Lees snel mee!

Volgens mij kreeg ik op mijn 11e voor het eerst highlights. Een paar plukjes maar hoor, meer kreeg ik er niet uit aangezien mijn moeder me op dat moment nog vrij jong vond voor ‘drastische verandering aan jezelf’. Dat ging zo een tijdje door. De 10 highlights werden er 20 en rond mijn 18e zat mijn hele hoofd vol met de highlights. Hartstikke leuk, daar niet van, maar voor je het wist werd de dikke uitgroeistreep weer zichtbaar en kon je weer terug voor een nieuwe afspraak. Ik heb in mijn hele leven al heel wat kappers gezien (duur, goedkoop, aardig en niet aardig) maar écht volledig tevreden over een bepaalde kapsalon of hairstylist ben ik nooit geweest. Mijn highlights waren vaak veel te dik, streperig en vooral heel erg geel. Wanneer ik dan vroeg om een koeler kleurtje riep de ene kapster dan iets naar de andere kapster over zilvershampoo en wanneer ik dan thuis in de spiegel keek was mijn haar in mijn ogen nog steeds veel te warm en zag het geheel er gewoon niet natuurlijk uit. Was ashy blond haar dan zó moeilijk te bereiken? Dit alles leidde natuurlijk tot impulsacties en toen ik een halfjaar geleden een balayage-plaatje aan een nieuwe kapsalon liet zien, de kapster me vol overtuiging vertelde dat ze dit makkelijk kon bereiken en ik uiteindelijk met een streep-ombre en gefrituurde haarpunten de deur uitliep was het klaar. Ik ging op zoek naar een nieuwe kapsalon waarbij ik van tevoren voor de volle 100% verzekerd zou zijn van een mooi resultaat.

haarmakeover3

Na heel wat uren doorgebracht te hebben op google, blogs en andere recensiewebsites ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Salon B. Daar hoorde ik al vaker goede dingen over en het internet staat vol met lovende berichten over deze Salon. De grootste kracht van Salon B is denk ik ook wel dat hier alleen maar zelfstandig ondernemers werken en je haar hierdoor ook echt het visitekaartje van de (door jouw gekozen) hairstylist wordt. Geen fabriekje dus maar echte liefde voor het vak met het doel de klant zo tevreden mogelijk de deur uit te laten gaan en dat sprak me wel aan. Tijdens al mijn zoekwerk kwam ik terecht bij Sue en toen ik haar Instagrampagina bekeek wist ik eigenlijk meteen al dat ik mijn nieuwe hairstylist gevonden had. Haar voor- en na- foto’s zagen er echt verbluffend uit en toen ik een aantal van haar fix-ups voorbij zag komen van meiden die ook een haarprobleem hadden heb ik meteen de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt. Ik kon diezelfde week nog terecht en vraag me niet hoe maar Sue heeft mijn haar toen in een sessie van een -10 naar een 9+ gehaald met ook nog eens jawel, een prachtige ashy tint. Die makeover is trouwens terug te vinden op mijn Instagrampagina (dat was ergens in December) mocht je daar nog benieuwd naar zijn.

haarmakeover1

Gisteren was het weer hoog tijd voor een nieuwe afspraak en had ik het wilde idee om eens voor de grijslook te gaan. Ik zie het de laatste weken overal verschijnen op blogs en magazines en vind gray hair zo ongelofelijk tof! Als ik iemand vertrouw bij het maken van blond en ashy hair is dat natuurlijk Sue en ik ging dus ook vanzelfsprekend weer bij haar langs. Ik had al een paar foto’s op haar Instagram voorbij zien komen van meiden die ook om grijs haar hadden gevraagd en had dus ook geen enkele twijfel dat het allemaal wel goed zou komen. En dat kwam het ook. Na samen eerst wat gekletst te hebben over wat ik precies wilde bereiken en wat er mogelijk was met mijn haar zijn we begonnen aan het proces en heb ik Sue haar gang laten gaan. Ik heb uiteindelijk heel wat uren in de salon gezeten voor een zeer uitgebreid proces en ik ben natuurlijk niet bekend met alle toegepaste technieken maar in een notendop zijn de volgende stappen toegepast:

1. Meer diepte in het haar door de aanzet flink aan te zetten met een koele, donkerbruine tint.
2. Highlights die gezet zijn volgens de balayage techniek (met hier en daar een pastelrozetintje!) en daarna ook nog een aantal face-framing highlights.
3. Lowlights voor extra diepte
4. Een hydraterend masker om mijn droge punten wat extra verzorging te geven
5. Een toner voor de grijze/assige tint
6. Knippen en (zoals je wel kunt zien) prachtig in model brengen van het haar.

En dan krijg je uiteindelijk dit:

haarmakeover2

Mag ik even zeggen hoe geweldig ik deze vrouw vind? Het is (voor mij) echt verfrissend om te zien hoe iemand zo van haar werk kan houden en de klant voor de volle 100% tevreden wil maken en houden. Communicatie is zo belangrijk en Sue stelt je echt volledig op je gemak en zorgt ervoor dat ze precies weet wat je wel en niet wil voordat ze aan de sessie begint. Mooi resultaat verzekerd. Sue is ook nog eens ontzettend lief en we hebben gisteren echt een hele gezellig dag gehad in de salon! Ik ben echt enorm tevreden over mijn haar en het is gewoon nog mooier geworden dan ik in mijn hoofd had. Kijk ook even naar het verschil in kwaliteit na het masker en de knipbeurt, woah! Mijn haar ziet er weer fris en modern uit, voelt heerlijk aan en de diepte (die ik wel kon gebruiken) in mijn haar is ook weer helemaal terug. En de kleur.. oh de kleur.. Die is in het ene licht asblond en het andere licht weer super grijs. Ik ben verliefd! Hebben jullie al door hoe tevreden ik ben?

Meiden, mocht je op dit moment bij een kapper zitten waarbij je keer op keer een tikje teleurgesteld de deur uitloopt ga dan a.u.b. een keer langs bij Sue (te vinden bij Salon B Amsterdam Centrum, Gravenstraat 22 in Amsterdam).

You won’t regret it!

Comments (65)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Prev Post

Daisy Marc Jacobs Sorbet

april 7, 2015

Next Post

Calvin Klein Eternity Summer

april 21, 2015