Essence Stay Matt lipcream

Toen mijn make-up verslaving nog maar net in zijn beginstadium was bracht ik dagelijks een bezoekje aan Kruidvat. De nieuwste Essence en Catrice collecties werden volledig ingeslagen, de nieuwste lipglossen van Rimmel moesten natuurlijk geswatched worden en ik leefde vooral bij het motto ‘hoe meer hoe beter’. Uiteindelijk bezat ik de halve Kruidvat cosmetica-afdeling en trots dat ik was! YouTube heeft dit eigenlijk een beetje verpest. De Amerikaanse guru’s moesten niets hebben van Rimmel of Maybelline en van Catrice en Essence hadden ze natuurlijk nog nooit gehoord. Ik voelde me daarna meer verbonden met MAC en voor ik het wist had ik ook daarvan de gehele collectie (ok een groot gedeelte dan, zo rijk ben ik nou ook weer niet) in huis. En Kruidvat dan? Die bleef een beetje eenzaam achter.

Toen mijn moeder twee weken terug iets uit de winkel nodig had en ik braaf meeging (en natuurlijk meteen naar het cosmetica gedeelte vluchtte) kwam ik plotseling iets leuks tegen. Essence, met producten die verdacht veel op de NYX lip creams leken.. Zou het dan toch? Lees snel verder!

Goed, de Essence Matt Lipcream dus. Een matte lipstick, in een heuse lipglosshuls, voorzien van het gemak van een sponsapplicator en dat alles voor minder dan twee euro. Ik denk dat jullie het niet gek vinden dat ik er twee meenam zonder ook maar iets geprobeerd te hebben ;-)

Er zijn vier kleuren beschikbaar en ik ging voor Silky Red en Smooth Berry. Silky Red is een felrode kleur met een hint van oranje en Smooth Berry is een koele knalroze kleur. De andere twee kleuren waren meer nude en wanneer ik matte kleuren draag (en oh wat vind ik matte lipstick toch prachtig!) ga ik het liefst voor felle kleuren. Dan spreekt het matte effect nog meer naar mijn mening.Swatches! Zoals je hierboven kan zien zijn de lipcreams enorm gepigmenteerd. Ik schrok er zelfs een beetje van toen ik de rode kleur nonchalant over mijn lippen aan wilde brengen. Hoe meer pigment hoe sneller je een fout maakt natuurlijk! Wel vind ik het een groot voordeel voor de levensduur van de lipcream, je hebt namelijk maar een dun laagje nodig om je lippen van een egale en felrode (of roze) kleur te voorzien.

Mijn lippen voorzien van een dun laagje foundation: hello grandma!

Laten we beginnen met Silky Red, deze is werkelijk fantastisch. Er zit een lichtelijk oranje tintje in en dit maakt hem echt tot ‘mijn’ perfecte rood. Matte rode lipkleuren vind ik sowieso erg stijlvol staan, zo ook bij deze. Ik ben fan! De kleur verandert op je lippen binnen een paar seconden van halfglanzend naar mat en blijft de rest van de dag zo zitten. Als we dan toch bij het standpunt ‘alles voor de review’ willen blijven.. ik ben vorige per ongeluk met deze kleur in slaap gevallen en de volgende ochtend was hij er nog. We kunnen wel zeggen dat deze kleur de ultieme test heeft doorstaan!

Smooth Berry geeft natuurlijk weer een heel ander effect. Een stuk meer barbie dan Silky Red maar zeker niet minder leuk! Ook deze kleur geeft je gezicht een instant boost en blijft makkelijk een hele dag zitten. De kleuren faden natuurlijk wel iets maar wel op een geleidelijke manier, geen vieze lijnen of koreltjes. Ik heb wel gemerkt dat het bij Smooth Berry iets langer duurt om volledig mat te worden, dit ging bij Silky Red toch wel een stuk sneller.

Ik ben dus groot fan van de Essence Stay Matt Lipcreams! Ze zijn enorm gepigmenteerd en blijven erg lang zitten. Wel mag van mij het kleurenaanbod iets meer uitgebreid, deze is met maar vier kleuren nu nog een beetje karig. De Essence Stay Matt Lipcream is o.a. te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor maar €1,99.

Ben jij ook al fan van deze krachtpatsers?
Misschien vind je dit ook leuk:

28 Comments

 1. Kimberley

  Echt prachtig dat ze zoveel pigment hebben! Vooral de rode.. <3

 2. Martina

  Ik heb alledrie de kleuren van dit product, ze zijn zo mooi!

 3. Eline

  Vooral Silky Red vind ik echt een plaatje!

 4. Tess Evea

  Ik heb deze kleuren toevallig zelf oook, ziet er erg mooi uit., de pigmenatie is ook erg goed.

 5. Kiki

  Ik heb deze lip cream ook maar dan in een ander kleurtje, ik vind hem zo fijn! :) Liefs

 6. Fabiënne

  Wauw, ziet er mooi uit! Ga ik ook eens halen.

 7. Jip

  Wouw! Ze zijn echt heel erg mooi! Ik wil ze ook!

 8. charile

  Ze zijn prachtig! Ik heb Velvet Rose :)

 9. Lotte

  Mooie kleuren allebei! Ik heb van deze lip cream een nude kleur en die vind ik ook echt heel mooi!

 10. Dagmar

  Wat heb je deze review toch onwijs leuk geschreven! En extra goed getest dat je ermee in slaap bent gevallen haha. Echt mooie foto’s en heb met plezier je stuk gelezen :D

 11. Annebelle

  Zijn ze ook plakkerig als lipgloss?

 12. Sarah

  Heel moooi! :) En je hebt ook mooie lippen zeg.

 13. Kelly

  Ik ben ook een groot fan van deze lipcreams, de geur vind ik ook heerlijk!

 14. jorienx

  ik raad je aan om één van de nudekleuren, Velvet Rose, ook te halen! Die is zoooo mooi en denk dat hij je heel mooi zou staan! Echt de perfecte nude/rozeachtige kleur :)

 15. Simone

  Ik heb ze allemaal, behalve de roze :)

 16. Manon

  Wow ze zijn mooi, ik wil ze ook!!

 17. esther

  zijn ze weer opnieuw in de collective ofzo? want ze waren er ‘vroeger’ bij ons maar nu helaas niet meer

  1. Emke x

   Ja bij mij zijn ze nu ook niet meer te verkrijgen! X

 18. Emke x

  Die zien er goed uit!!!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.