Overig

Favoriete toast combinaties

fotor3

De welbekende boterham is nooit echt mijn ding geweest. Waar half Nederland ‘s ochtends bij het ontbijt met heel veel liefde naar een boterham grijpt maak je mij veel gelukkiger met een bakje yoghurt. Of ik dan helemaal nooit brood eet? Zeker wel! Ik eet namelijk geregeld een toastje en die zijn dus gewoon gemaakt van sneetjes brood. Benieuwd naar mijn aanraders? Vandaag laat ik jullie mijn favoriete combinaties met Melba Toast zien!

fotor1

Ik vind het heerlijk om mensen om me heen te hebben. Toen ik nog op mezelf woonde was het eigenlijk iedere avond wel feest en zette ik de tafel vol met zoveel mogelijk lekkere hapjes! Chips, chocolade, kaas en jawel.. toast! Dat laatste mag in mijn ogen eigenlijk echt niet ontbreken in je voorraadkast. Zo makkelijk voor ongepland bezoek ook, je kunt Melba toast namelijk echt met alles combineren. De smeerkaas die je in eerste instantie kocht voor je ontbijt, de komkommer die je ‘s avonds graag bij het avondeten serveert en de tomaatjes die je normaal gesproken als tussendoortje eet, ze smaken ook fantastisch op een toastje. Een lekker glas wijn (of cola!) erbij en je gaat een heerlijke avond tegemoet.

fotor4

Hierboven zie je mijn favorieten. Door de jaren heen heb ik al heel wat combi’s gemaakt maar dit zijn toch wel mijn favoriete combinaties! De combinaties nog even op een rijtje:

1. Smeerkaas en komkommer
Kaas en komkommer is echt een hemelse combinatie. Ik kwam de combinatie ooit tegen bij een vriendinnetje op de basisschool (i know right, is dat even lang geleden) en sindsdien ben ik hooked. Tegenwoordig ga ik ook vaak voor smeerkaas zodat je net weer een andere smaakcombinatie krijgt. Yum!

2. Kaas en cherrytomaatjes
Een tussendoortje hoeft helemaal niet slecht te zijn! Natuurlijk kan je gaan voor een lekker stuk brie (daar kom ik later op terug) maar als ik ‘s middags zin heb in een tussendoortje ga ik liever voor een frisse smaak en vandaar dus ook de tomaat. Zo kan je het nog even prima volhouden tot het avondeten en heb je een fris én lekker tussendoortje.

3. Krabsalade
Oh, what can I say. Ik ben gek op vis. Zalm, krab, garnalen.. ik vind het heerlijk. Krabsalade is dus ook echt een van mijn favorieten voor ‘s avonds op de bank!

4. Brie
Hoe origineel ik dit artikel ook zou willen maken, mijn grote favoriet voor op toast is toch wel brie. Ik kan echt genieten van een goede film, een fijn glas wijn en op tafel een paar toastjes met brie.

fotor2

Ikzelf ga eigenlijk altijd voor Melba toast (hier link). Die toastjes haalde mijn moeder altijd in huis (en nog steeds!) en omdat ik ze zo lekker vind ben ik het merk altijd trouw gebleven. Wist je trouwens dat Nellie Melba echt bestond? De Australische zangeres kreeg de toastjes geregeld voorgeschoteld door haar kok (die het concept van brood toasten bedacht heeft) toen ze op dieet was. Gelukkig ligt de toast nu gewoon kant-en-klaar in de winkel ;-) Bekijk hier ook eens het Melba Online Magazine!

Zet jij vaak toastjes op tafel? En wat zijn jouw favoriete combinaties?

Advertorial

16 thoughts on “Favoriete toast combinaties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.