Fotokriebels – Tips voor softboxen en meer over fotografie

Jahoor, het is weer zover. De herfst is gearriveerd, de kaarsjes gaan weer aan en mijn shoppen-vanuit-huis ritueel is alweer in volle gang. Kunnen jullie je nog herinneren dat ik vorig jaar rond deze tijd een softbox in huis haalde? Die haalde ik vanzelfsprekend van Ebay en gisteravond vond ik het tijd worden voor een tweede. Het ding kostte namelijk ook maar 17 euro dus een erg goed tegenargument had ik niet. Softboxen zijn sowieso echt super belangrijk voor mijn fotografie-proces. Ik fotografeer graag in de avond en dat betekent dat er kunstlicht nodig is om toch tot een mooie belichting te komen. Soms kan het erg pakkend zijn om voor maar één softbox te kiezen maar wanneer je echt alle schaduwen in een foto wilt voorkomen kan je het beste kiezen voor twee verschillende softboxen. Zo kan je de eerste softbox aan de linkerkant van het object zetten en de tweede softbox aan de rechterkant van het object. Zo worden alle schaduwen prachtig uitgebalanceerd!

Toen ik toch bezig was bestelde ik er maar gelijk wat leuke filtertjes bij waarmee ik betere macro-foto’s mee zou moeten kunnen maken. Voor die 8/9 euro wilde ik er best 4 uitproberen! De tip kwam trouwens van fotografie-queen Marjolein. Er zijn zoveel leuke fotografie-items te koop op Ebay en AliExpress! Zo kan je bijvoorbeeld een mini-afstandsbediening kopen voor je camera of smartphone voor een prikkie en mocht je de set compleet willen maken kan je kiezen voor een bijpassende standaard. Of je nu fotografiespullen voor je smartphone of spiegelreflexcamera zoekt, het is er allemaal. Heel cool!

Ik kan niet wachten tot alles binnen is! En ik ben ook benieuwd of ik me tegen die tijd al heb laten verleiden tot het kopen van een 50mm f/1.4 lens… Het internet is sowieso gewoon veel te verleidelijk.

Heb jij veel fotografie items in huis?

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

15 Comments

 1. Kimberly

  Oehhh ik ben heel benieuwd naar je foto’s met de filtertjes :D

 2. Laura

  Ik ben benieuwd naar je resultaten als je alles binnen hebt en er foto’s mee gemaakt hebt! :)

 3. Danielle

  Weet je ook nog de verkoper? Ik wil echt heel graag een softbox!

 4. Kimberley

  Ik heb er niet zoveel verstand van, maar ben benieuwd wat voor mooie foto’s je met die verschillende filters kan maken haha ^_^

 5. Robin

  Ik ben benieuwd naar het resultaat;)

 6. Suzanne

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe foto’s met deze mooie items!

 7. martina

  ik ben onwijs benieuwd! een softbox lijkt me ideaal met dit donkere weer!

 8. Allissa

  Wheeew ben heel erg benieuwd. Fijne prijzen!

 9. Lisa

  Zou je 2 boxen aanraden of is 1 wel voldoende om mee te beginnen?

 10. Sophie

  ben benieuwd! ik heb ook een paar van die filtertjes die ik mocht lenen :)

 11. Angela

  Filtertjes zijn altijd handig, ik wil een nieuwe lens kopen!

 12. Elize

  Hoi Sharon,
  Ik ben heel benieuwd naar hoe je het vind, nu je de spulletjes hebt!
  Ik ben namelijk ook opzoek naar een lamp/softbox en macro voorzetlensen. Maar ik zie echt door de bomen het bos niet meer.
  Wat raad je een? en wat was de verkoper?
  Alvast bedankt:)
  Liefs, Elize

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.