Ga jij binnenkort verhuizen? 5 handige verhuistips!

Overgaan naar een nieuwe woning is in veel gevallen ontzettend leuk. Je kijkt bijvoorbeeld uit naar de nieuwe locatie, meer ruimte of misschien wel de mooie tuin op het zuiden. Waar je wel nog even doorheen moet is het verhuisproces. Veel mensen kijken hier best wel tegenop en dat begrijp ik wel. Ik ben in mijn leven ook al heel wat keren verhuisd en hoewel het steeds makkelijker gaat blijft het telkens opnieuw een activiteit waar je niet heel blij van wordt. Ga jij binnenkort verhuizen en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

1. Abonnementen

Het is helaas niet het meest leuke klusje wat komt kijken bij een verhuizing maar wel een hele belangrijke klus. Ik heb het over het overzetten of aanvragen van je abonnementen. Misschien kom je wel uit een huurwoning waar op het gebied van gas, water, licht en internet alles voor je werd geregeld door je huurbaas en moet je dit nu voor de eerste keer in je leven zelf gaan regelen. Een goede tip is dan dat je hier op tijd mee begint aangezien bijvoorbeeld een internetabonnement vaak pas ingaat na een maand. En een maand zonder internet is natuurlijk best wel onhandig! Neem dus ruim de tijd om het beste en goedkoopste internet abonnement te vinden en vraag deze op tijd aan. Dit geldt natuurlijk ook voor je andere abonnementen.

2. Eerst weggooien, dan inpakken!

Je weet pas hoeveel spullen je hebt wanneer je alle dozen uit jouw huis in een verhuiswagen ziet staan. Moet je nog starten met inpakken? Onderschat het aantal dozen dan dus ook niet! Het helpt in ieder geval enorm wanneer je van tevoren een selectie maakt van spullen die je niet naar je volgende huis wilt meenemen. Je moet namelijk al genoeg spullen meesleuren naar je nieuwe woning en je wilt geen kostbare pakruimte opvullen met onnodige spullen.

3. Opmeten

Beginnersfouten maken we allemaal en ook ik was ooit de pineut. Zo kocht ik een aantal jaren terug een (hele mooie!) bank op Marktplaats voor mijn kleine appartementje in Amsterdam en kwam ik er in het trappengat pas achter dat deze bank eigenlijk niet door het trappengat zou passen. Uiteindelijk hebben mijn vader en ik de bank met heel veel kracht en moeite door het gat kunnen duwen (geen aanrader) maar goed voor de bank was het zeker niet. De derde tip is dan ook: meten is weten! Zorg ervoor dat je alle maten van je nieuwe woning weet en dat je deze opslaat op een handige plek. Een lijstje met afmetingen in je telefoon zetten voldoet bijvoorbeeld al prima.

4. Dozen op ruimte indelen

Wil jij je verhuizing zo soepel mogelijk laten verlopen? Dan is het belangrijk om te zorgen voor een goede organisatie. Wanneer je je dozen gaat inpakken is het erg handig om deze te vullen op basis van categorieën. Begin niet chaotisch allerlei spullen in dozen te proppen maar sorteer je spullen eerst en stop ze daarna in een verhuisdoos. Vervolgens label je de doos nog even met de categorienaam zodat je van buitenaf al kunt zien wat er in de doos zit. Tip: zitten er breekbare spullen in een bepaalde doos? Schrijf dit dan ook op de buitenkant. Zo weet iedereen dat die doos breekbare spullen bevat en dus wat extra aandacht nodig heeft.

5. Jezelf gemotiveerd houden

Om je verhuizing leuk te houden is het ook belangrijk om jezelf gemotiveerd te houden. Neem dus ook regelmatig een pauze zodat je even kan bijkomen en wat kunt eten en drinken. Zo bouw je nieuwe energie op om daarna weer lekker aan de slag te gaan. Staan alle dozen inmiddels in je nieuwe woning? Dan kan het motiverend werken om te starten met de ruimtes waar je het vaakste komt. De woonkamer, keuken en slaapkamer zijn bijvoorbeeld goede ruimtes om mee te starten. Vooral wanneer je de spullen uit de woonkamer als eerste een plekje geeft werkt dit erg motiverend aangezien je lege woning op deze manier al snel een ‘thuis’ gaat lijken in plaats van een onpersoonlijk en leeg huis. Dat motiveert om de rest van je huis ook zo gezellig te maken!

Ben jij al vaak verhuisd in je leven? En hoe ging dat? Ik ben benieuwd!

Favoriete producten van dit moment:

Misschien vind je dit ook leuk:

One Comment

  1. Marie de Jonge

    Jezelf gemotiveerd houden is inderdaad belangrijk. Toen ik mijn verhuizing ging plannen merkte ik dat hier veel tijd in ging zitten. Door alle taken op te delen in kleine stukken kon ik mijzelf ook beter motiveren om mijn to-do lijst af te vinken.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.